Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz róznice?

conannn

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem w sieci promocje na zestawy Marantz PM KI Pearl Lite + Marantz SA KI Pearl Lite oraz Marantz PM 7004 + Marantz SA 7003. Mam pytanie o róznicę w jakości brzmienia, czy jest ona zauwazalna, może minimalna, a może jednak system KI jest dużo lepiej grającym sprzętem stereo? Proszę o wypowiedz na ten temat.

https://www.audiostereo.pl/topic/96523-marantz-r%C3%B3znice/

Różnice pomiędzy serią "7004" a "Ki" są duże oczywiście na korzyść Ki.

Podaj jednak proszę z jakimi kolumnami nowa elektronika będzie współpracowała, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Miałem kiedyś pm i sa 8003 - to mnij więcej obecny model KI. Miałem też pm i sa 7003. W bezpośrednim porównaniu lepszy był pm i sa 8003, szczególnie jeśli chodzi o dół pasma. Także jeśli różnica w cenie nie jest duża brałbym na Twoim miejscu KI.

Zgadzam się z Octagon'em. Mają ciekawszą dynamikę i mozna podpiąć pod nie kolumny o mniejszej efektywności. Tylko cena jak dla mnie jest nieadekwatna do ogólnej jakości dźwięku. Gdyby kosztowały o 1/3 mniej byłyby idealne.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Twoim zdaniem, jaki wzmacniacz jest wart zainteresowania w cenie Marantza KI ??

Zgadzam się z Octagon'em. Mają ciekawszą dynamikę i mozna podpiąć pod nie kolumny o mniejszej efektywności. Tylko cena jak dla mnie jest nieadekwatna do ogólnej jakości dźwięku. Gdyby kosztowały o 1/3 mniej byłyby idealne.

Twoim zdaniem, jaki wzmacniacz jest wart zainteresowania w cenie Marantza KI ??

Jak dla mnie zdecydowanie Rotel.

Model zależeć będzie od tego czy nowy czy używany. Ze wzmacniaczy podobnej półki cenowej i jakości takich jak Yamaha, Pionner, HK, Audiolab, Marantz, Denon, CA czy NAD - Rotel jak dla mnie wypada najciekawiej. Po latach poszukiwań, porównań, zakupów i odsprzedaży znalazłem spokój.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mialem pm7200, pm7001, pm7003, teraz pm11-s1, KI nigdy nie mialem, ale sluchalem go wiele razy, powiem tak, w przypadku wzmacniaczy marantz'a z czystym sumieniem moge powiedziec, ze dostajemy to za co placimy, to co dzieje sie w dolnych rejestrach sluchajc pm11 to po prostu magia, w KI jest tez swietnie, ale wydaje mi sie ze brak mu czasem kultóry w dole, która oferuje jedenastka.

Marantz robi naprawde niezle wzmacniacze, jak i odtwarzacze, szczególnie te wyzsze modele oferuja juz brzmienie na naprawde przyzwoitym poziomie, jesli zatem mozesz pozwolic sobie na KI, nie zastanawiaj sie nawet chwile. wydaje mi sie ze zagra zdecydowanie przyjemniej od 7004, który pewnie w porównaniu z 7003 nie wyróznia sie zbytnio, nie sluchalem go jeszcze.

Co do odtwarzacza nie podpowiem, bo sam aktualnie szukam, zdecyduje sie pewnie w okresie okoloswiatecznym ale chcialbym do kompletu albo sa11 albo wlasnie sa ki.

Za niecaly miesiac wybieram sie na kolejne audioshow, zobacze co ciekawego w tym temacie pokazali producencji w tym roku :-).

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Za taka kase kupisz w idealnym stanie uzywany zestaw NAIMa , Krella , Roksana przy ktorych ten Marantz to taka popierdziawka. Szanuje Marantza za jego stare odtwarzacze CD sprzed 20 lat.

Za to od wielu lat robi sobie jaja z wielkoscia zasilaczy w swoich wzmacniaczach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.