Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana kabli rca i glosnikowych

caralooh_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zdaje sobie sprawe iz moj sprzet nie do konca pasuje do tej zakladki, ale w "stereo" raczej ciezko mi o powazne odpowiedzi.

Moj konfig to Cyrus cd8x, Mingda 368b-se, Swans M3.

Kable jakich uzywam to : Ultralink challenger-2 C2SC-14 6NOFHC COPPER. 2.5m - cos okolo 25zl/m, nowka z bananami 320zl,

Audioquest diamondback rca 1m

Mam mozliwosc zalatwienia z chin : Xindak FA-5 - RCA, Xindak Fs-0.5i zasilajacy Xindak FP-5. W sumie kazdych, ale trzyma mnie budzet 1k :)

Calosc wyniesie mnie ok 900-1000zl.

Pytanie do powaznych ludzi i znawcow, wziawszy pod uwage ze gluchy nie jestem : czy uslysze roznice, czy bedzie duza, no i czy przy tym sprzecie jest sens sie wogole bawic w wymiane kabli. Dzieki i pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/96602-wymiana-kabli-rca-i-glosnikowych/

Ta Ming-Da wygląda zacnie. Jeśli chodzi o głośnikowe, to moja rada jest taka, żebyś spróbował solid core (niekoniecznie Reson, choć kto wie) - lubią się z lampą. Jeśli chodzi o RCA, to ja wybrałem "niskiego" MIT-a. Ale wszystko zależy od pieniędzy, jakie chcesz wydać. W tym dziale koledzy obracają dziesiątkami tysięcy :)

Moim zdaniem odpusc kable zasilajace. Mysle ze z Xindakiem daj sobie spokoj wogole, jezeli chodzi o kable.

Za te pieniadze poszukaj jak najlepszego IC RCA, najlepiej bliskiego referencji. Np. The Acoustic Revive Single Core RCA interconnects.

powinieneś rozważyć używane albedo blue......często się pojawiają

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Osobiscie uwazam ze kable maja ogromne znaczenie i moja rada to nie zalowac pieniazkow na kabelki poniewaz zawsze mozesz sprzedac dolozyc i zakupic cos znacznie wyzszego,ciagle szukajac brzmienia dla swojego gustu.

Osobiscie od ponad 10lat slucham XLO.

Daniel, Od nieomal 10ciu lat uzywam Ultra 6.Zaden cymes ale lepszy od Kimbera 8tc i to b/w. Aktualnie jade na zworkach Goertz Divinity 3. I to jest fajny calkiem duet.Odstawilem Goertza 3 jako glowny glosnikowy-ja lubie pazura(i/k mam Acrolink 2200 ,mialem tez wyzsza polke,e tam..).Czy dalej probowac XLO? (bez przesady z $$$ !) W Goertzu mozna sie zakochac, jest swietny!.ale baba czasem potrzebuje dostac mokra szmata:-).Co polecasz? Kolumny Zoller Imagination Focal-based.Lampa 6N1P&6P3S-EW.

Kolumny Zoller Imagination Focal-based.Lampa 6N1P&6P3S-EW.

przerabiałem na Zollerach XLO. Signature 2 i Signature 3 na IC i Reference na głośnikowych (nawet w bi-ampingu). Niemniej od XLO bardziej podobają mi się na Zollerach zarówno MIT-y (zarówno głośnikowe i IC) jak i Organic Audio (na razie mam tylko głośnikowy, ale spróbuję i reszty). Bardzo fajnie współgrają.

Miałem Xindak Fp-5,to dobry dość uniwersalny kabel-u mnie dość mocno łagodził atak u góry pasma i ograniczał rozdzielczość.O ile pamiętam jest na nim przeplot-efekt może być pokrewny z odwróceniem fazy.Zastosowanie raczej do cd lub listwy.Z tanich kabli zasilających warto Yarbo z metra:7000Pw do cd i 8000Pw do wzmaka lub 1100Pw+wtyki Yarbo -srebrzony i złocony=te rzeczy nie są drogie a wniosą sporo kontroli i przyjemności słuchania.Prześmiewcami nie przejmuj się-przeważnie nie widzieli na oczy porządnych akcesoriów.Na XLO,Cardasa,Siltecha,zwłaszcza z ebay,należy uważać-większość to podróby.Podobnie z sieciówkami PS Audio.

Ja bym poszukał dealera z Burkina Faso może dołoży jeszcze skrzynkę cytrusów albo przestrzelone drzwi z hacjendy jakiegoś dyktatora. To jest czad a nie jakaś tam Floryda. Z Florydy to każdy może zamówić. A jak nie z Afryki to może coś z Syberii, tam mają non stop Cold więc obróbkę Cryo dostaniesz gratis no i eskimoski mają bardzo małe rączki to masz gwarancje precision hand Made czego nie możesz być pewien w opcji African Sky

Zamów wersje IGLOII

Ja bym poszukał dealera z Burkina Faso może dołoży jeszcze skrzynkę cytrusów albo przestrzelone drzwi z hacjendy jakiegoś dyktatora.

:-))).

Oczywiście z certyfikatem autentyczności.

Jestem Europejczykiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.