Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Z huty? czemu przed nami skrywasz wiedzę tajemną i podajesz tylko pośredników?

Przecież taki kabel pewnie leży sobie na ulicy i wystarczy go tylko podnieść!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Z huty? czemu przed nami skrywasz wiedzę tajemną i podajesz tylko pośredników?

Przecież taki kabel pewnie leży sobie na ulicy i wystarczy go tylko podnieść!

No to cóż. Nie będę roztaczał teorii spiskowych, że działasz w porozumieniu i zmierzasz do rozpieprzenia wątku, ale piszesz kompletnie nie na temat i zwyczajnie trollujesz. dlatego z przykrością, ale dbając o wątek, muszę cię zbanować. Jak ochłoniesz i gotów będziesz zacząć brać udział w dyskusji normalnie, to napisz do mnie.

Gość

(Konto usunięte)

No to cóż. Nie będę roztaczał teorii spiskowych, że działasz w porozumieniu i zmierzasz do rozpieprzenia wątku, ale piszesz kompletnie nie na temat i zwyczajnie trollujesz. dlatego z przykrością, ale dbając o wątek, muszę cię zbanować. Jak ochłoniesz i gotów będziesz zacząć brać udział w dyskusji normalnie, to napisz do mnie.

No i koniec 237 stron ?

Gość rydz

(Konto usunięte)
Gość

(Konto usunięte)

rydz - lepiej nie prowokuj, bo już jeden taki był i nieopatrzenie zażartował... ;)

No i w ten sposób powinni Ci Branża napisać.

Jesteś taki sam jak ten Rafaello cały.

Tylko on robi przy wyższych napięciach...

Nikt cię wieśniaku nie nauczył że to niegrzecznie zmieniać komuś imię?

Postawiono diagnozę: poprzez wifi do hifi.

Pisanie w tamtym wątku jest faktycznie bez sensu. To jak wchodzenie do zatęchłej od sterydów i potu sali ćwiczeń i zadawanie pytań w stylu: który z panów szybciej ode mnie przebiegnie "setkę" albo szybciej wbiegnie i zbiegnie np 20 razy na 10-te piętro wieżowca. Tam liczy się biceps, 800 brzuszków, 1000 przysiadów, 1 kg białka z jajek czyli rekordy, ale takie "plażowe", dobre dla "zielonej" w tematach rekordów blondynki, dla której mikry chińczyk zawsze będzie pośmiewiskiem. Taka oaza botoksu, sterydów i silikonu z metkami na koszulkach i naklejkami na podrabianych okularach D&G.

P. Wojtek nie zawiódł i pojechał po bandzie: w najnowszym teście kabli sprawdził dwa jednocześnie: kabel głośnikowy i RCA. Wyniki podano precyzyjnie:

"Środek wydaje się lekko zdystansowany" "Najważniejsza była jednak duża masa, pełnia słyszana w niższym zakresie" "Dźwięk zarazem .... bez przesadzonej góry i ... z dużą energią w wysokim paśmie" czyli ble, ble, ble.

Nie podano natomiast, który z kabli miał ww wpływ na odbiór, w jakich proporcjach, czy można je używać oddzielnie, czy to jest swego rodzaju "komplet naprawczy" dla słabych zestawów. A co z sieciówką? Producent nie zauważył wpływu tego elementu toru czy pracuje dopiero nad produktem?

Pytania niby podstawowe, ale oj tam, oj tam...

Ps Cieszę, że w moim mieście jest producent kabli, który odważnie wchodzi na trudny rynek i życzę mu oczywiście sukcesów.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

U mnie są 284. ;)

Do licha, 15 plusów za ostatni mój wpis? Tylu ludzi nie lubi rafaela od kabli?

Nikt nie lubi zakochanych w sobie,używając jego języka,wieśniaków.Ile wątków tyle jego obecności,w każdym same mądrości-rym niezamierzony.I tak pojawia się temat o top źródłach to zjawia się nasz ulobiony kablarz i epatuje towarzystwo rozprawami o paleniu tytoniu jako przyczynku erekcji-jak pisał klasyk,ręce opadają z szelestem.Przynajmniej tu spokój:)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ps Cieszę, że w moim mieście jest producent kabli, który odważnie wchodzi na trudny rynek i życzę mu oczywiście sukcesów.

Yyyyy... Eee... nie wiem, kogo masz na myśli. ;)

Przynajmniej tu spokój:)

Możliwe, że to tak działa. :)

Biznes to biznes i jak znajduje chętnych - życzę powodzenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fajnie że masz miasto, to pewnie te kable będziesz miał za darmo bo to zakładka takich własnie koneserów.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Najważniejsza jest zielona niteczka przyciągająca wzrok,gdyby jej nie było? :)

Niteczka jest tym elementem, który stanowi wyznacznik hi-endu.

Fajnie że masz miasto, to pewnie te kable będziesz miał za darmo bo to zakładka takich właśnie koneserów.

A Audio Academy da mu kolumny?

Przez ostatnich kilka dni w związku z zakupem jakiegoś tam urządzenia sobie i zaprzyjaźnionej osobie poeksperymentowałem trochę z kablami cyfrowymi.

Powyciągałem trochę kabli z kufra co by nie wchodzić w koszta.

I o dziwo, takie bajeranckie nitki widuję w rozmaitych kablach... niekoniecznie zielone... ale zawsze... ;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Przez ostatnich kilka dni w związku z zakupem jakiegoś tam urządzenia sobie i zaprzyjaźnionej osobie poeksperymentowałem trochę z kablami cyfrowymi.

Powyciągałem trochę kabli z kufra co by nie wchodzić w koszta.

Usłyszałeś?

Brak wam (nam?) panowie kreatywności. O!

http://www.highendpalace.com/TWEAKS.htm

niekoniecznie zielone... ale zawsze... ;)

Ja też tak mam, jak czasem mnie weźmie i dobrze podłubię w nosie...;)

A moja Córka?

-Ence pence kulę kręncę..')

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

To logiczne dla tego założyłeś ten wątek.

To jednak jakaś szczątkowa wiara w kable w Tobie tkwi :)

Kabelek ethernet musi spełniac tyle różnych parametrów, że mocno byś się zdziwił. I co najlepsze to wszystko można, a nawet trzeba mierzyć i jak nie spełnia warunków to nie działa a jak spełnia to działa. Zero voodoo.

Jestem Europejczykiem.

Usłyszałeś?

Brak wam (nam?) panowie kreatywności. O!

Ukryta Zawartość

a może tobie fantazji?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

a może tobie fantazji?

A co ma ten wspaniały magnetofon do fantazji?

Zwróciłem kolegom uwagę na dwa autentycznie genialne pomysły na audio-voodoo. Czasem dla zabawy rozmaite rzeczy tu wymyślamy, ale na takie odjechane pomysły nikt nie wpadł. ;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

ta sama strona-widzimy co innego

Nie. Ty podałeś inny link, a ja inny. To różne strony w obrębie tego samego dużego serwisu internetowego.

Nie znaczy to, że ja lub ty nie oglądaliśmy innych stron. Zapewne ładne zdjęcia magnetofonu byłyby na miejscu w innym wątku. W tym wątku zajmujemy się krytyką audio-voodoo. Po co miałem wklejać link do magnetofonu? To przecież sprzęt, w którym nie ma żadnego oszustwa. Za to drewniane stojaczki w rogach pomieszczenia to oszustwo pierwszej kategorii. I dlatego o tym właśnie napisałem tutaj.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

raczej fantazjujecie o niezbadanym.

Tak, znam tę piosenkę. "Nie wolno krytykować, jeśli się nie sprawdziło samemu". "Sprawdziłeś i nie słyszysz, masz za kiepski sprzęt".

Sprawa polega na tym, że chętnych do zarobienia producentów kabli i innych gadżetów są tysiące i oczywiście nikt na całym świecie nie sprawdzi wszystkich. Zatem zawsze można założyć poniższy scenariusz:

- Podstawki pod kable Cardas to ściema.

- Spróbowałeś tylko jeden model i krytykujesz.

- Wypróbowałem kilka.

- Ale nie spróbowałeś Harmonixa, więc nadal nic nie wiesz.

- No to spróbowałem Harmonixa.

- Ale nie znasz Gregiteka....

I tak ad mortem defecatem.

Nawet najbogatszy kandydat na audiofila nie kupi wszystkich podstawek, kabli i innych gadżetów. Zatem zawsze mu powiesz, ze jeszcze czegoś nie wypróbował i nie ma prawa uważać, że coś tam nie działa.

Audio nie jest dziedziną rozwijającą się jak mikrobiologia lub genetyka. Już starożytni Grecy bardzo dużo wiedzieli o falach dźwiękowych. Od trzydziestu lat w tej dziedzinie nie pojawiło się nic znaczącego, co można by było określić mianem znaczącego postępu technicznego. Zaczęła się za to epoka kabli, podstawek i innych gadżetów.

Aby stwierdzić użyteczność lub bezużyteczność jakichś gadżetów nie trzeba wypróbować wszystkich.

No ale kawał pogiętej deski da się usłyszeć w zależności od ustawienia...

Też masz w kuferku tak jak kable ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.