Skocz do zawartości
IGNORED

KF-210- ogromna moc, co powiecie?

Wiesław

Rekomendowane odpowiedzi

Elfan i inni co znają sie na temacie: a co powiecie o tych przodach KODY: KF-210? Przednia ściana: 3 membrany, bok: wielki głośnik basowy.

To chyba najprawdziwsze kolumny KODY do stereo, co wy na to?

Ale do 16 m2 to chyba za duże, chyba, że ktoś planuje używanie subwoofera do kina tylko, wtedy takie przody w muzyce by znalazły zastosowanie, miał je ktoś, słyszał, mało sie o nich mówi?

Ja już mam AV-702, ale i tak musze używać subwoofer, bo bas za mały, więc już przodów nie da rady wymienić (bo KF kosztują 1599zł, choć gdyby można dopłacić 700 zł to by sie zmieniło), ale subwoofer tak (właśnie jestem w trakcie rozmów w sprawie zamiany na SW-100B: trzymajcie kciuki;)

ale myśle że jak już będe miał SW-100B wtedy basu mi do muzyki wystarczy, bo SW-1000 ma go (taki głupi bas), ale u mnie słabo go wyczuwam, za mały pokój

[obrazekLUKASZ-146146_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/9679-kf-210-ogromna-moc-co-powiecie/

powiem Ci że ich nie słuchałem,ale gdzieś obiło mi sie o uszy że sa za bardzo ubasowione i dudnią,do 16m beda moim zdaniem za duże.Powiem Ci że nie wiem jakiego basu Ty oczekujesz ale ja miałem w 16m2 moje kody f51 z 13 cm przetwornikami i basu było pod dostatkiem,a co dopiero AV-702 które maja 17cm przetworniki :O.No ale każdy woli inaczej,radze Ci ich posłuchać i ocenic samemu,ale z drugiej strony to jak wyposazysz sie w SW100B to Ci nie bedzie potrzebne wymieniac na te Kf-210.POZDRO

dzięki elfan i mim za odp.

elfan: wiesz te moje uwagi to przez SW-1000, który mi psuje brzmienie, dlatego czepiam sie AV-702, które są spoko (miałem nerwy wczoraj)

a z wymianą na SW-100B może być problem (natrafiłem na zaciętych sprzedawców)

{jeszcze większe nerwy mam}

do elfana: elfan powiedz mi czy SW-100B również miałeś w 16m pokoju? bo to ważne, gdyż w 12m inaczej zagra, jak i w większym pokoju.

jeśli tak to jak tam brzmiał? czy basu było pod dostatkiem?

powiedz mi jeszcze, bo gdzieś pisałeś w jakimś wątku, że SW-100B wydaje mniej basu, ale za to jest lepiej kontrolowany, czy to znaczy, że jest słabszy od SW-1000 i ma rzeczywiście mniej basu?

Jacek z forum poleca mi jeszcze SW-5010, ale już sam nie wiem....

Wiesz powiem Ci że to dziwne troche ale w ale słchałem go w 20m2 i było nawet wiecej basu niż w 12m2!!! :).Nie wiem czemu tak było ale to prawda.A co do ilosci basu to nie było go znów tak mało tylko jest on bardziej kontrolowany,czystszy,i nie wybrzmiewa wtedy kiedy nie potrzeba,a głebia i moc wydaje i moc jest taka jak w SW-1000.Poprostu musisz sam je przetestować.Ja podczas testów wybrałem SW100B i nie żałuje tego wcale.

wiesz twoje 12m, moje 16 czy nawet 20m2 to różnica, całkiem spora

to normalne że w 20m2 basu było więcej, w mniejszym pomieszczeniu taki duży subwoofer nie wyda całej mocy, a w większym ma większe pole do popisu

SW-100B jak masz podłączonego pod ampli i jak ustawionego (na ile Hz)?

jakiej muzyki słuchasz z użyciem tego suba?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.