Skocz do zawartości
IGNORED

24 medale za "szachy dla debili"

Arku

Rekomendowane odpowiedzi

"Ludzie z defektami odruchowo starają się je ukrywać. Inni starają się takich ludzi unikać. Kiedy kobieta ma pryszcz na twarzy - stara się nie wychodzić z mieszkania. Podobnie z inwalidami. I nie chodzi tu o względy estetyczne. I nie chodzi o estetykę: w społeczeństwie obowiązuje zasada: "Z kim przestajesz, takim się stajesz", więc i oglądanie - godnych podziwu skądinąd - wysiłków para-sportowców może przynieść - przejściowe, na szczęście - zaburzenia w motoryce!)"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

proste opinie na temat prostego człowieka o o prostackich poglądach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/96855-24-medale-za-szachy-dla-debili/
Gość romekxxx

(Konto usunięte)

To andropauza , Kurwinowi odwala niebyt polityczny.

Swojego czasu miał ciekawe wypowiedzi a od ładnych kilkunastu lat klapa.

On juz nawet folklorem nie jest. Tym sie chyba zgilotynowal.

Politycy są zdolni do wszystkiego aby tyko o nich mówiono .Najlepsze co można z robić w tym wypadku to pominąć to milczeniem.Przecież to stara zasada nie ważne co o mnie powiedzą ważne żeby mówili.

Zagryźmy wargi i przemilczmy to .Proszę nie karmić ich. Nasza uwaga na takie wybryki to i tak zbyt wiele.

• Redaktorzy

Politycy są zdolni do wszystkiego aby tyko o nich mówiono

To chyba najlepsze podsumowanie tych wyznań świeżo nawróconego darwninisty społecznego.

Szczerze to wolę słyszeć o medalach na paraolimpiadzie niż na olimpiadzie. To czysty sport, nie przeżarty kasą i układami. Wstyd że nie ma tego w tv i cisza, a jak ma nie być pseudokopaczy to larum na cały kraj.

Wstydzić można się tylko rzeczy na które mamy wpływ. Niepełnosprawni się rodzą tacy i muszą z tym żyć.

Taki pacan pewnie żałuje że nie urodził się 70 lat temu po drugiej stronie Odry. Byłby idealny do puszczania cyklonu B.

Ale jak to się mówi - nie ruszaj gówna bo będzie śmierdzieć. Więc spuśćmy zasłonę milczenia nad tym osłem.

Korwin-Mikke nigdy nic mądrego nie powiedział i wszystko wg tej zasady, byle o nim było głośno. Typowy pajac a nie polityk, Paris Hilton to przy nim wyższe sfery intelektualnej rozrywki..

Nie tyle urzekł mnie postulatem, że ludzie niepełnosprawni powinni siedzieć w domu zamiast występować w zawodach. Za takie coś nie warto mu muszki opluć.

Tylko twierdzenie, że "ze sportem nie ma to nic wspólnego".

Co w takim razie ma wspólnego ze sportem? Ilość zarzuconego koksu, autotransfuzji i leków przeciwbólowych?

Igrzyska dla niepełnosprawnych sportowców bardziej moim zdaniem przypominają pierwsze olimpiady gdzie "kowal" przychodził i rzucał dyskiem bo miał siłę od klepania młotem, albo żołnierz wygrywał biegi, bo biegał każdego dnia, a nie jeździł 'Rosomakiem" niż obecne letnie olimpiady z zawodowcami, wszechobecnymi reklamami, komercją, lansem, gwiazdorstwem i próżnością.

Mikke już dawno wypalił się. Nikt nie popierał jego szurniętych poglądów i dziwię się że jeszcze jest ktoś kto chce robić z Nim wywiady. Nekrofilia.

Korwin-Mikke nigdy nic mądrego nie powiedział i wszystko wg tej zasady, byle o nim było głośno. Typowy pajac a nie polityk, Paris Hilton to przy nim wyższe sfery intelektualnej rozrywki..

Nie tyle urzekł mnie postulatem, że ludzie niepełnosprawni powinni siedzieć w domu zamiast występować w zawodach. Za takie coś nie warto mu muszki opluć.

Tylko twierdzenie, że "ze sportem nie ma to nic wspólnego".

Co w takim razie ma wspólnego ze sportem? Ilość zarzuconego koksu, autotransfuzji i leków przeciwbólowych?

Zaciąłeś się Kubri?

:)

Po cholerę wspominać o tym pajacu i jeszcze podpierać się Powiatowym:)

"Wątek polityczny. Proponuję poruszyć temat w wątku "Polityka". Zamykam. "

copyright jozwa maryn

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Korwin zawsze w każdym wywiadzie miał mądrą wypowiedź, żeby za chwilę okrasić ją mega głupotką.

Ponieważ jesteście tak do bólu politycznie poprawni, zostanę adwokatem diabła:

1. Nie oceniam wypowiedzi jeśli nie słyszałem całej - zdanie (kilka zdań) wyrwane z całości wypowiedzi - z każdego zrobi idiotę.

Nie widzę linku do jego blogu i pełnej jego wypowiedzi. Widzę tylko linki do obrobionej papki medialnej - już nie trzeba myśleć, informacja podana z instrukcją - pokarm debili (to nie moje słowa)

2. Kto go krytykuje ? Intelektualista Wojewódzki co po katastrofie smoleńskiej rzucał dowcipy typu z jakiej rodziny pochodzi Marta Kaczyńska - z rozbitej i chciał gwałcić ukraińskie kobiety ? No fakt autorytet moralny - do bólu....

3. Litościwie nie podam linków członków tego forum wychwalających Korwina pod niebiosa.

I dla trolii: nie oglądałem żadnej olimpiady w Londynie. Normalna - tych dyscyplin które chciałem obejrzeć nie mogłem trafić. Para - nie czuję potrzeby - zanim mnie zlinczujecie - sami oglądacie ?

A co do inwalidów jestem w 100% za pełnym ich uczestnictwem w życiu społecznym. W tym sportem, tańcem (tak są zawody taneczne na wózkach (np.) itd, itd.

Po prostu nie mam chęci na udział w linczu Korwina, bo tak sobie media wymyśliły.......

P.S Proszę nie brać do siebie tego o informacji razem z instrukcją - w żadnym wypadku nie chciałem nikogo obrazić. Jeśli mimo to ktoś się poczuł obrażony to sorry, nie to było moim zamiarem

...Widzę tylko linki do obrobionej papki medialnej - już nie trzeba myśleć, informacja podana z instrukcją - pokarm debili (to nie moje słowa)......Intelektualista Wojewódzki.........chciał gwałcić ukraińskie kobiety .....

Z tym gwałceniem to chyba też spożyłeś obrobioną papkę... ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Co do paraolimpiady to zgadzam się że jest to sto razy bardziej autentyczne od wystepów zawodowców którym czasem nawet nie chce się wysilić bo na mityngach dostają sporą kasę za sam udział.

Co do Mikkego to od dawna lansował się prezentując skrajne i dziwaczne poglądy ale tym razem przesadziłi to mocno. I tym którzy do tej pory dawali sie nabierać chyba otworzyły sie oczy.

Z tym gwałceniem to chyba też spożyłeś obrobioną papkę... ;)

Na to wygląda ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Tylko twierdzenie, że "ze sportem nie ma to nic wspólnego". [bo] Co w takim razie ma wspólnego ze sportem? Ilość zarzuconego koksu, autotransfuzji i leków przeciwbólowych?

Korwin jest o ile wiem brydżystą. Widocznie według tego określa, co sportem jest, a co nie. Mam zresztą nadzieję, że na widok kart w rękach kaleki na wózku nie rzuciłby talii i nie uciekł w obawie, że się zarazi. W gruncie rzeczy nie ma wielkiej różnicy między tym akurat politykiem, który wygłosił kompromitujące głupstwo aby dzień później ukazać się przelotnie na pierwszych stronach, a bardziej czynnymi politykami, którzy proponują kastrację pedofilów lub pobekują groźnie pod adresem sąsiedniego państwa - również wiedząc, że jedynym skutkiem ich wystąpień będzie chwilowy skok zainteresowania. Natomiast można ubolewać nad instrumentalnym traktowaniem niepełnosprawnych, których w tym wypadku użyto chyba tylko jako trampolinki. I nie trzeba być zwolennikiem jakiejś "politycznej poprawności", żeby uznać to za grubą niewłaściwość.

Nie prościej przeczytać ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lojalnie ostrzegam "forumowych intelektualistów":

1. tekstu jest b. dużo.

2. bez umiejętności czytania ze zrozumieniem - nie da się

3. zaczynamy od wyższego linku, później niższy.

I jeszcze raz Korwin to dla mnie folklor, mówi obrazowo, zabawnie, nie raz nie dwa głupotki, lub mega głupotki. Takie duże dziecko które już dużo wie, ale nie potrafi jeszcze tej wiedzy spożytkować. Także nie jest to mój idol, ot dziecko na słoniu.....

Zabrałem głos w tym wątku, wyłącznie po to żeby pokazać jak dziecinnie łatwo jest manipulować ludźmi - zapewne indywidualnie nawet inteligentnymi - moja malutka złośliwość.

A te linki z pierwszego postu w tym wątku zawierają mieszankę kilku wypowiedzi - ot taka malutka manipulacja. Jedna z kilkunastu jakie dziennie nam serwują media....

Np taką:.Jak w wiadomościach jeśli o partii X powiemy po informacji o pedofilu ze śląska, a po informacji o partii x( która zrobiła coś dobrego) podamy niusa o złodzieju z Gdańska który okradał staruszki w szpitalach. I wszystko OK - partia X miała tyle samo czasu na antenie co Y.

@jozwa maryn - nie jest to polityczna uwaga tylko pokazanie sposobu manipulacji. A ponieważ już przed sekundką byłem złośliwy to nie wytłumaczę czemu taki nius o partii x jest manipulacją i ma za zadanie szkodzić x. Ciekawe ile osób to zrozumie....

Oczywiście teoria o tym iż takimi królikami z kapelusza jak w/w Korwin próbuje się przykryć aktualnie szkodliwy nius dla rządzących - to tylko wymysł Macierewiczów różnej maści..... I żaden świadomy Europejczyk nie może jej brać na poważnie.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chodziło mi raczej nie o głupoty które JKM wygłasza, bo jest w tym sprawdzony jak stare kapcie. Wcale się nad nim nie chciałem pastwić, bo sam sobie robi to doskonale i w zasadzie czeka go los innych zapomnianych polityków. Jako inwalida intelektualny, moralny i polityczny powinien skorzystać ze swojej porady by siedzieć w domu i nie pokazywać się innym ze swoim inwalidztwem.

Chciałem bardziej poruszyć to jego rozstrzyganie co sportem jest, a co tylko "dla debili".

Autentyczność sportu jest obecnie pojęciem bardzo umownym. W sporcie zawodowym króluje medycyna, chemia, przemysł farmaceutyczny i sprzęt.

W sporcie dla niepełnosprawnych króluje sprzęt.

Człowiek który biega na protezach z włókna węglowego chciał się nawet ścigać z biegaczami krótkodystansowymi. Ci jednak zaprotestowali bo miało to być podobno nie fair. Chodziło o to że inżynierowie byli w stanie wykonać dla niego protezy wykorzystujące motorkę ciała znacznie lepiej niż biegacza mającego obie nogi. W zasadzie nie byłoby problemu z pobiciem rekordów ludzi biegających na własnych nogach.

Podobnie wykonać mozna pojazdy "rowerowe" dla inwalidów jeżdżące szybciej od normalnych rowerów szosowych.

W pewnym momencie inżynieria na potrzeby osób niepełnosprawnych zastąpiła dostosowanie ewolucyjne i zrobiła to lepiej do celów sportowych.

Podobne "protezy" do biegania (takie szczudła) są również budowane dla ludzi z obiema nogami. Ale oczywiście biegacz taki nie pobiegnie w szeregu z zawodnikami na 100m w adidasach czy innych pumach. Biegacz bez nóg jednak już by mógł o ile inżynierowie odtworzyliby motorykę anatomii zdrowego człowieka nieco gorzej, żeby dać fory tym z obiema nogami.

Natomiast ze ściganiem się na pojazdach napędzanych rękami nie byłoby takich ograniczeń między pełno i niepełnosprawnymi.

Z tym że znowu ludzie niepełnosprawni mają również inne ograniczenia które musiałyby decydować o ich klasyfikacji do startów. Tym niemniej, na wózku może się ścigać, grać w rugby czy pojedynkować na florety zarówno niepełnosprawny jak i pełnosprawny zawodnik wg reguł dostosowanych do tych pierwszych.

Zauważcie ze od dwóch lat znikło z czołówek telewizyjnych określenie "paraolimpiada". Mówi się o olimpiadzie. I to nie jest tylko kwestia politycznej poprawności.

Korwin jest o ile wiem brydżystą. Widocznie według tego określa, co sportem jest, a co nie. Mam zresztą nadzieję, że na widok kart w rękach kaleki na wózku nie rzuciłby talii i nie uciekł w obawie, że się zarazi.

Problem JKM polega na tym, że o ile kaleka na wózku może go ograć w brydża, to JKM ma małe szanse by prześcignąć kalekę na wózku.

Jeśli ktoś jednak nie gra w brydża bo poruszając się na wózku ma zupełnie inne priorytety dostosowawcze i ważniejsze od sprawności umysłu są dla niego sprawne ręce, to dla kmiotka bożego - podwiązanego muchą jak przedwojenny kelner - taki niepełnosprawny będzie "debilem".

Z tym że znowu ludzie niepełnosprawni mają również inne ograniczenia które musiałyby decydować o ich klasyfikacji do startów.

Podobnie w pływaniu: zawodnik pozbawiony lewej nogi nie ma szans z zawodnikiem pozbawionym tylko łydki – a ten z zawodnikiem pozbawionym stopy, a ten z zawodnikiem pozbawionym połowy stopy!!

W sporcie zawodnicy walczą (pomijając kategorie młodzików, juniorów, kobiet czy oldboyów) jako jedna kategoria: pełnosprawni. Natomiast niepełnosprawni nie stanowią jednej kategorii.Każde kalectwo jest inne.

By temu zaradzić ustala się skomplikowane „przeliczniki”.Podobnie jak na rajdach samochodowych – tylko tam jest to obiektywne (pojemność silnika mierzy się w centymetrach) – a tu...Tu o zdobyciu medalu w niewielkim tylko stopniu decyduje wynik: w znacznie większym ten, kto ustanowił przelicznik...

Ukryta Zawartość

by JKM

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest dużo i równie głupio jak wtedy kiedy było krótko.

"Natomiast gromko potępiam tych, którzy zamiast pokazywać zakończoną właśnie Olimpiadę Sportów Umysłowych, Olimpiadę Szachową – czy choćby wyczyny chłopaków na motorach i rowerach, znane raczej tylko z ExtremeSports – nachalnie wwciskają nam tę para-olimpiadę. To są ci sami ludzie – powtarzam, którzy pokazują bezrobotnych, a nie mistrzów pracy, zboczeńców, a nie ludzi normalnych, narkomanów, bandytów, morderców..."

W tym cytacie zrobil lepiej bo porównał niepełnosprawnych do zboczeńców, narkomanów, bandytów i morderców których powinno się pokazywać znacznie mniej w telewizji niż brydżystów, szachistów, "chłopaków na motorach i rowerach".

A propos "chłopaków na motorach i rowerach" ciekawe jak ten mistrz sportów umysłowych zakwalifikuje byłego żużlowca który z chłopaka na motorze stał się chłopakiem na "para"rowerze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1. tekstu jest b. dużo.

2. bez umiejętności czytania ze zrozumieniem - nie da się

3. zaczynamy od wyższego linku, później niższy.

Rozumiem że Ty nie jesteś "forumowym intelektualistą" ?

Zadałem sobie trud i poczytałem te wypociny z linków. Stek bzdur, karkołomnych teorii jak to u starzejącego się ekscentryka wierzącego do końca w to, że tylko jego pogląd na świat jest właściwy.

Klika kwiatków:

1.pokazywanie, że los inwalidy nie jest taki straszny musi przynieść wzrost liczby wypadków – bo ludzie (podświadomie!) mniej będą bali się kalectwa! -nawet nie wiem jak to skomentować

2.Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinnismy ogladac ludzi zdrowych, pieknych, silnych, uczciwych, madrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety. - moje pytanie -w którą stronę ma ta ludzkość się rozwijać - toż to hitlerowski pogląd na świat -mają zostać piękni i sprawni

Reasumując - Pansupersprawnykorwinmikke zapomina o jednym - olimpiada to nie tylko sfera fizycznej sprawności i wyników z tym związanych, to przede wszystkim emocje, radość zwyciężania, jednoczenie się ludzi z różnych kulturowo i geograficznie obszarów świata - a tutaj akurat to czy ktoś ma dwie nogi czy jedną nie ma większego znaczenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

by JKM

Czyli dalsza cześć głupoty JKM. By ścigać się na wózkach nie będzie musiał amputować sobie nóg. Chodzi raczej o to że posiadając obie nogi nie będzie miał takich problemów z krążeniem jakie mają ludzie po amputacjach.

We florecie na wózkach jest jeszcze mniej barier sprawnościowych. W ubiegłych wiekach w Niemczech były popularne pojedynki w których zawodnicy musieli stać nieruchomo przed sobą za osłonę mając skórzane kamizelki i bandaże na szyje i rękę. Dawali radę więc unieruchomienie w wózku nie powinno być wyczynem niemożliwym do pokonania.

Z tekstów Korwina wynika że powinna jego przychylność zyskać dyscyplina w postaci takiego trójboju - szachy, wyścig na para-rowerze i floret na wózkach???

Ciekawe co by wtedy wymyślił ten narcyz dla wykazania swojej wyższości :-)

ps. a olimpiadę (już bez przedrostka "para") pokazuje się w tv dlatego, że ludzie wola oglądać sukcesy osób, które poza sportemm musiały pokonać znacznie więcej trudności i włożyć w niego więcej wysiłku niż zarzuconego koksu, czy wygłoszonych głupot przez rożnych takich "mistrzów sportów umysłowych" jak JKM.

Ja przeczytałem ten wpis na blogu JKM. Sęk w tym że wszyscy się oburzają bo we wszystkich mediach podali tylko jeden już sławny cytat. A tymczasem wg mnie JKM ma dużo racji.

"Każde kalectwo jest inne. By temu zaradzić ustala się skomplikowane „przeliczniki”.Podobnie jak na rajdach samochodowych – tylko tam jest to obiektywne (pojemność silnika mierzy się w centymetrach) – a tu...Tu o zdobyciu medalu w niewielkim tylko stopniu decyduje wynik: w znacznie większym ten, kto ustanowił przelicznik... W sporcie zawodnicy usiłują poprawić swoją muskulaturę, wagę, nawet skład hemoglobiny – w para-sporcie lada moment dowiemy się, że jakiś pływak kazał sobie zrobić amputację jeszcze czterech centymetrów łydki - bo wtedy będzie miał, z uwagi na przelicznik, większe szanse na złoty medal!!!"

I ja się z nim zgadzam, z rywalizacją sportową ma to mało wspólnego. Żeby takie zawody były w pełni uczciwe, to w każdej dyscyplinie musiałoby być kilkadziesiąt kategorii - zgodnie z niepełnosprawnością. Nie wiem czy słyszeliście, ale jeden z najsławniejszych ostatnio biegaczy (Pistorius) miał pretensje do sędziów, że przegrał w finale biegu bo zawodnik który go pokonał miał dłuższe protezy. I gdzie tu rywalizacja sportowa ?

rae0113 - nie emocjonuj się tak bardzo! Życie codzienne pokazuje, że coraz więcej Polaków jest inwalidami w jakiś stopniu.

Zero emocji - tylko racjonalna ocena wypowiedzi.

Ja przeczytałem ten wpis na blogu JKM. Sęk w tym że wszyscy się oburzają bo we wszystkich mediach podali tylko jeden już sławny cytat. A tymczasem wg mnie JKM ma dużo racji.

"Każde kalectwo jest inne. By temu zaradzić ustala się skomplikowane „przeliczniki”.Podobnie jak na rajdach samochodowych – tylko tam jest to obiektywne (pojemność silnika mierzy się w centymetrach) – a tu...Tu o zdobyciu medalu w niewielkim tylko stopniu decyduje wynik: w znacznie większym ten, kto ustanowił przelicznik... W sporcie zawodnicy usiłują poprawić swoją muskulaturę, wagę, nawet skład hemoglobiny – w para-sporcie lada moment dowiemy się, że jakiś pływak kazał sobie zrobić amputację jeszcze czterech centymetrów łydki - bo wtedy będzie miał, z uwagi na przelicznik, większe szanse na złoty medal!!!"

I ja się z nim zgadzam, z rywalizacją sportową ma to mało wspólnego. Żeby takie zawody były w pełni uczciwe, to w każdej dyscyplinie musiałoby być kilkadziesiąt kategorii - zgodnie z niepełnosprawnością. Nie wiem czy słyszeliście, ale jeden z najsławniejszych ostatnio biegaczy (Pistorius) miał pretensje do sędziów, że przegrał w finale biegu bo zawodnik który go pokonał miał dłuższe protezy. I gdzie tu rywalizacja sportowa ?

Wszystko się zgadza, ale to też są ludzie , podobnie jak pełnosprawni którzy kombinują z koksem , przetaczaniem krwi itp. itp.

I jakoś nikt nie mówi -zlikwidujmy olimpiady.

Ale na sprężynach jednak nie biegają i nie skaczą

Wiec rozwiązanie jest proste -zreformować paraolimpiadę.

startujesz w takiej konkurencji w której nie musisz się wspomagać żadnymi urządzeniami nie będącymi częścią twojego ciała

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.