Skocz do zawartości
IGNORED

Tranzystory mocy J4315-0 i J4215-0

two_pac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie wiem czy pytanie w dobrym dziale, jeśli nie to przepraszam i proszę o przesunięcie.

Dałem znajomemu do naprawy wzmacniacz 1x240W. Powiedział, że spalone są tranzystory mocy: J4315-0, J4215-0 , takie oznaczenia z nich odczytał. Problem polega

na tym, że ani on ani ja nie potrafimy ich nigdzie znaleźć do kupienia, a nawet znaleźć jakiś kart katalogowych odnośnie ich parametrów żeby wstawić ewentualnie jakieś

odpowiedniki. Znalazłem je tylko na niektórych stronkach chińskich producentów, ale zero opisu tych tranzystorów. Pomoże ktoś co do ich parametrów i ewentualnie jak nie można

ich nigdzie dostać co wstawić zamiast nich?

https://www.audiostereo.pl/topic/96935-tranzystory-mocy-j4315-0-i-j4215-0/

Gdzieś tak właśnie wyczytałem, ale myślałem, że trochę inne oznaczenie tu FJL.. a u mnie tylko J.... oznacza jednak, że mogą to być inne tranzystory, ale w takim razie kupię te, które napisałeś.

Dziękuję i Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.