Skocz do zawartości
IGNORED

XBOX jako nośnik CD

kominiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów

Moja prośba o radę jest może prozaiczna , chwilowo jakieś około 2 miesięcy jestem zmuszony użytkować Xbox-a jako nośnik moich CD i patrząc na tylną ściankę tej konsoli mamy 1 wyjście HDMI oraz jedno wyjście kompozytowe ( posiadam przejściówkę : kabel kompozyt - 3 RCA ) . Tutaj pojawia się pytanie : Czy lepsza jakość dźwięku będzie poprzez podłączenie konsoli z TV poprzez HDMI + z TV do wzmaka poprzez RCA ? czy bezpośrednio z kompozytu poprzez ta przejściówkę do wzmaka ?

Może ktoś ma doświadczenie w tej dziedzinie ?

Mój wzmak to NAD 326 BEE , typowy wzmak STEREO.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/96947-xbox-jako-no%C5%9Bnik-cd/

Nie rozumiem, to nie mozesz tego sam sprawdzic? Czy jak Ci ktos napisze, ze po kompozycie, to choc tak naprawde to HDMI bedzie lepsze, to i tak bedziesz sluchac po kompozycie? :) bo ktos na tym forum tak napisal???

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Zdecydowanie lepiej powinno być bezpośrednio z konsoli do wzmacniacza, jednak nie licz niestety na sensowną jakość dźwięku.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 11 Września 2012 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 11 Września 2012 - trolling

Zdecydowanie lepiej powinno być bezpośrednio z konsoli do wzmacniacza, jednak nie licz niestety na sensowną jakość dźwięku.

o! dlatego na pana miejsc polecilbym cos ze swojej branzowej oferty! :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Właśnie jestem w takcie odsłuchu , moje pytanie było po to aby nie wywiązała się żadna dyskusja o życiu pszczół podczas zaćmienia księzyca :) Po prostu oczywiście że sam do tego dojdę , ale moze ktoś to testował przede mną ? i się podzieli swoimi spostrzeżeniami . Jestem po paru utworach słuchałem na jednym i drugim i tak z każdym utworem dotychczas --- pierwsze wrażenia Q21 nie stety nie moge na razie się z tym zgodzić co Pan napisał Poprzez TV i HDMI dźwiek jest bardziej analityczny , lepsze stereo , słychać więcej i bardziej przestrzennie , jakby więcej instrumentów

foxbat co do połączenia bezpośredniego przez kompozyt jedyne co odczułem to większa dynamika , chyba nawet głośniej było , bas zszedł nizej ,ale to było wszystko kosztem jakosci :)dźwięku to tyle na razie , może zmiana stylu muzyki ? Na pewno przekażę moje odczucia .

Narazie 1:0 dla HDMI

Pozdrawiam

a jak chcesz podłaczyć HDMI do klasycznego analogowego pieca ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

i maja fajnego pilota tylko ze na uwiezi :)

ciekawe, to ja mam chyba jakis niewidzialny kabel....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?”

- Friedrich Nietzsche

Tak, można po prostu dokupić moduł IR+pilot. Na tej stronie pokazano tylko jak to ustrojstwo zabudować na stałe w PSX-ie.

Jest już temat dotyczący PSX -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?”

- Friedrich Nietzsche

Przecież to oczywiste, że wyprowadzenie sygnału po HDMI do jakiegoś tam DACa w amplitunerze czy w czymkolwiek da lepsze efekty niż wyjście z Xboxa analogowo, kiedy sygnał jest generowany przez DAC wbudowany w x-boxa, który jest zapewne gorszy od obecnych zintegrowanych dźwiękówek w PCtach.

A, niedopatrzyłem, chodzi o podłączenie X-box - telewizor :)

W takiej sytuacji to nawet najstarsi górale nie są w stanie przewidzieć w czym siedzi lepszy DAC :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.