Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner plus amplituner

gutierez

Rekomendowane odpowiedzi

Podłącz frontowe kolumny raz do tego amlitunera , drugim razem do drugiego i odsłuchaj .

TYLKO NIE PODŁĄCZAJ JEDNOCZEŚNIE KOLUMN DO DWÓCH AMPLITUNERÓW .

Edytuję : ktoś pomyśli , że robię sobie jaja .

Taka próba może być ciekawa , ja bym od razu nie przekreślał Technicsa ( tam może być we środku rzadka zabudowa i stereo może być OK ) . To jest amplituner który ma tylko Dolby Surround , a one chyba lepiej grały w stereo od współczesnych amplitunerów napakowanych obwodami wizyjnymi itd. ?

Postaram sie w weekend sprawdzic,ale mam tez pytanie czy da sie podlaczyc technicsa do harmana,pod ktorego sa podpiete kolumny.Cos slyszalem o pre-out,ale nic konkretnego,nie wiem co do czego i jak.

Postaram sie w weekend sprawdzic,ale mam tez pytanie czy da sie podlaczyc technicsa do harmana,pod ktorego sa podpiete kolumny.Cos slyszalem o pre-out,ale nic konkretnego,nie wiem co do czego i jak.

Do poprawnego działania kina domowego potrzebne jest wyjście wielokanałowe 5.1 lub 7.1 ( wykorzystuje się Front L R ) , a takie wyjście ma tylko twój amplituner HK , więc kolumny frontowe mają być podpięte pod Technicsa , a ten Technics ma wejście np . input AUX , więc łączysz to wejście z wcześniej wspomnianym wyjściem pre-out Front LR HK .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Edytuję : daj na pewno znać gdy obczaisz z którego amplitunera jest lepsze stereo , napisz od razu jakie jest pierwsze wrażenie , a potem dopisz jakie jest wrażenie po dłuższych odsłuchach , jeśli Technics jest lepszy , to stosuj te połączenie , a najlepiej pomyśl o jakimś używanym wzmaku stereo .

Ukryta Zawartość

Wydaje mi sie,ze jednak HK 460 jest lepszy.Z Technicsa dzwiek idzie malo szczegolowy,bas jest dudniacy.Mialem problemy z podlaczeniem glosnikow,bo wejscia na kable sa za male na przewod 2x4mm.,wchodzilo tylko pol kabla.Sprawdze jeszcze,czy procesor dzwieku pomoze w Harmanie.Jeszcze inne pytanie,bo widze,ze jestescie obyci w temacie.Nie mam typowego odtwarzacza BD i nie mam za bardzo od kogo go pozyczyc,uzywam odtwarzacza sieciowego Xtreamer Prodigy.Czy ten sam material odtwarzany z Xtreamera i z odtwarzacza BD bedzie zblizony?Chodzi o to,czy moge poprawic jakosc dzwieku i obrazu,jesli tak to o ile i za ile?Czy lepiej podlaczac analogowo czy cyfrowo?

Sprawdze jeszcze,czy procesor dzwieku pomoze w Harmanie

Masz jaki oddzielny procesor dźwięku ? Jeżeli tak to nie pomoże .

Czy lepiej podlaczac analogowo czy cyfrowo?

Do amplitunera lepiej cyfrowo , bo amplituner i tak sygnał analogowy zamienia w cyfrowy , cyfrowy jest puszczany do DSP , a potem do DAC- a ( DAC zamienia cyfrowy na analog ) .

Czy ten sam material odtwarzany z Xtreamera i z odtwarzacza BD bedzie zblizony?Chodzi o to,czy moge poprawic jakosc dzwieku i obrazu,jesli tak to o ile i za ile?

Tego nie wiem , a czy te urządzenie potrafi odczytać wszystkie format Audio HD ? Z opisu wynika , że nie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rety,zaginacie mnie z moja niewiedza na kazdym kroku.Ale dzieki temu duzo sie dowiaduje.Xtreamer na razie w filmie odtwarza mi wszystko,wiec o jakie formaty chodzi?Czy do odtwarzania muzyki nadaje sie odtwarzacz BD czy lepiej CD?Czy sa jakies odtwarzacze z obsluga sieci,konkretnie z radiem internetowym,bo w HK 460 tego nie ma?

Czy do odtwarzania muzyki nadaje sie odtwarzacz BD czy lepiej CD

Ogólnie CD lepiej odtwarza , ale Tobie wystarczy BD , bo i tak słuchasz radia internetowego , a tam jakości nie ma .

Czy sa jakies odtwarzacze z obsluga sieci,konkretnie z radiem internetowym,bo w HK 460 tego nie ma?

Tego konkretnie nie wiem nie wiem , ale pewnie są .

Ukryta Zawartość

Xtreamer na razie w filmie odtwarza mi wszystko,wiec o jakie formaty chodzi?

, o format Audio HD , jeżeli włożysz pytę BD ze ścieżką dźwiękową DTS HD MASTER AUDIO , to Twoje urządzenie odtworzy " Core " i otrzymasz trochę ulepszony " stary " DTS , gdyż nowe formaty Audio są wstecznie kontabilne ze starymi .

Jeżeli szukasz naprawdę poprawności w stereo , to wzmak stereo i CD , dobre płyty , no i jakiś dobry tuner radiowy , antena zewnętrzna , Program Trzeci i Drugi . Używki jak najbardziej są na miejscu .

Pewnie są bardzo dobre odtwarzacze cyfrowe , sieciowe , ale to drogie na razie rzeczy .

Edytuję : , ja tak mówię o CD i tunerze radiowym , bo jestem zacofany , lecz kiedyś podłączyłem modem do Enki , analogiem do wzmaka stereo , no i jakość internetowego radia nie była dobra , innemu to by wystarczało , pomimo , że od czasu do czasu dźwięk zacinał się , wybrałem tylko dwie stacje blusowe .

Edytuję :

Jeżeli szukasz naprawdę poprawności w stereo , to wzmak stereo i CD , dobre płyty , no i jakiś dobry tuner radiowy , antena zewnętrzna , Program Trzeci i Drugi . Używki jak najbardziej są na miejscu .

Pewnie są bardzo dobre odtwarzacze cyfrowe , sieciowe , ale to drogie na razie rzeczy . Zresztą i tak dobre źródło za wiele nie pomoże pomimo , że podobno amplitunery kina domowego HK są najlepsze w stereo , lecz jednak nie tak jak wzmacniacze dwukanałowe , więc porządny odtwarzacz sieciowy i tak nic nie da.

Ukryta Zawartość

, o format Audio HD , jeżeli włożysz pytę BD ze ścieżką dźwiękową DTS HD MASTER AUDIO , to Twoje urządzenie odtworzy " Core " i otrzymasz trochę ulepszony " stary " DTS , gdyż nowe formaty Audio są wstecznie kontabilne ze starymi .

Jaka bedzie roznica w dzwieku miedzy tymi formatami?Jest to wyraznie slyszalne czy trzeba wierzyc na slowo ze jest?

Jaka bedzie roznica w dzwieku miedzy tymi formatami?Jest to wyraznie slyszalne czy trzeba wierzyc na slowo ze jest?

Będzie słychać , dla przykładu powiem , że słyszałem u kumpla który ma HK 250 i system monitorów ES JBL , sub JBL .

Miał problem z tym , że nie świeciła się dioda od dekoderów HD , ustawiłem mu BD na Bistraem i w trakcie odtwarzania przełączyłem na orginalną ścieżkę dźwiękową z HD ( nawet nie wiedział , że trzeba polatać po ścieżkach ) .

Dźwięk był porównany jakiś DD HD z ze zwykłym DD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.