Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity X-Cans zasilacz

szmojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znalazłem na aukcji Musical Fidelity X-Cans, jedna bez zasilacza. Ponieważ totalnie nie znam się na elektronice to bardzo proszę o radę jaki zasilacz kupić. Gdy w pisuję w gogle parametry jakie są naniesione na tył X-Cans, czyli 12 VAC 500 mA, to owszem wyskakuje mase zasilaczy, ale ja nawet nie wiem czy ma być impulsowy? czy stabilizowany? Na początek chce kupić coś taniego, jeśli okaże się ze x-cans jest ok, to może pomyślę o Tomanku.

Przepraszam, za tak banalne pytanie, ale na prawdę się nie znam.

I jeszcze jedno ile warto dać za pierwszą wersję MF x-cansa? czy to prawda że x-cans v2 jest wyraźnie lepszy?

https://www.audiostereo.pl/topic/97204-musical-fidelity-x-cans-zasilacz/

Zasilacz ma być stabilizowany, liniowy. Ja do V-daca kupiłem taki za 27 PLN, polskiej produkcji i jest lepszy niż firmowy dostarczony z V-daciem. V-dac ma takie same parametry zasilania jak X-cans.

Powrót po dłuższej przerwie...

Podłącze się do tematu. Mam dac smsl ad1955 i w zestawie był zasilacz impulsowy. Pomyślałem o wymianie na transformatorowy, bo podobno poprawi się jego brzmienie. Czy wystarczy, że dobiore zasilacz parametrami napięcia, natężenia i oczywiście grubości wtyku? Czy na coś jeszcze muszę zwrócić uwagę? Czy podpięcie daca nieorginalnym zasilaczem jest dla niego bezpieczne?

romekjagoda - jesli możesz dać namiar na ten sklep z polskimi zasilaczami?

Moja firma zajmuje się produkcją zasilaczy, m.in. do przetworników dźwięku. Zasilacze do przetworników, o których mowa powyżej również bez problemu możemy wykonać. Bliższe informacje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Zasilacz ma być stabilizowany, liniowy. Ja do V-daca kupiłem taki za 27 PLN, polskiej produkcji i jest lepszy niż firmowy dostarczony z V-daciem. V-dac ma takie same parametry zasilania jak X-cans.

Nie do końca prawda. Zasilacz do V-DACa ma być 12VDC (stałe), X-CAN z kolei 12VAC (przemienne).

Ukryta Zawartość

W moim smsl ad1955 z tego co obadałem to zasilanie jest DC 9V - 1.5A czyli musze szukać z takimi samymi parametrami transformatorówki (również kiepsko się na tym znam). Z tą moją ostrożnością w temacie to jest tak, że kiedyś podłączyłem do przenośnego dvd zaislacz o takich samych parametrach co oryginalny (oryginalny gdzieś zaginął) i jakimś dziwnym trafem otwarzacz nie podziałał długo zaczął się zawieszać, aż w końcu padł. Chciałbym uniknąć uszodzenia daca.

Zasilacz musi mieć 9VDC (dokładnie tyle, ani więcej ani mniej) i obciążalność minimum 1,5A, jak będzie więcej to jeszcze lepiej, mniej nie.

Mam całą gamę zasilaczy, taki również by się znalazł w różnych wariantach rozwiązania i różne cenowo. W przypadku zainteresowania proszę o PW.

Pozdrawiam

Nie do końca prawda. Zasilacz do V-DACa ma być 12VDC (stałe), X-CAN z kolei 12VAC (przemienne).

Dzięki za skorygowanie info. Pisałem na podstawie tego co podał Kolega i przeoczyłem typ prądu.

Moja firma zajmuje się produkcją zasilaczy, m.in. do przetworników dźwięku. Zasilacze do przetworników, o których mowa powyżej również bez problemu możemy wykonać. Bliższe informacje:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Wszystko fajnie, tyle że cena zasilacza jest lekko zabójcza - to praktycznie koszt samego V-daca, a raczej rocket science to nie jest. Oczywiście to tylko moja opinia i nie zamierzam rozpętać tu dysksji ile taki zasilacz jest wart, jakie są koszty prod. etc.

Ukryta Zawartość

Aktualnie parę sztuk jest w cenie 1/3 niższej, m.in. zasilacz do V-DACKA:

Ukryta Zawartość

Moja produkcja to rodzima manufaktura bez pomocy małych, skośnookich rączek, tanio nie jest a państwo z Donaldem na czele co miesiąc upomina się o swoje, na co trzeba zarobić:)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Aktualnie parę sztuk jest w cenie 1/3 niższej, m.in. zasilacz do V-DACKA:

Ukryta Zawartość

Moja produkcja to rodzima manufaktura bez pomocy małych, skośnookich rączek, tanio nie jest a państwo z Donaldem na czele co miesiąc upomina się o swoje, na co trzeba zarobić:)

Pozdrawiam

Wiem, niepotrzebny był mój komentarz. Właśnie zobaczyłem przeceny. Interesujące, choć w obecnej chwili się nie uda.

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Czyli zasilacz impulsowy do Vdaca nie nadaje się? musi być liniowy? A oryginalny jaki jest?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.