Skocz do zawartości
IGNORED

Przeróbka projektora - nieoryginalna lampa, czy ktoś się podejmie?

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z szanownych użytkowników potrafiłby dokonać instalacji nieoryginalnej lampy w projektorze? lub czy znacie kogoś, kto się tym zajmuje?

Posiadam obecnie Acera P1165, którego chciałbym wykorzystać w przyszłe wakacje jako projektor do kina pod chmurką, lecz obecna lampa jest już na wykończeniu. Z tego co wyczytałem w internecie, istnieje możliwość zainstalowania nieoryginalnych zamienników(ksenonów), które w przypadku wymiany wychodzą zdecydowanie taniej od oryginału (który obecnie kosztuje około 200zł).

Pozdrawiam.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Witam dużo projektorów naprawiałem zakładałem też zamieniki .

jeżeli możesz kupić lampę do tego projektora za 200zł to nie ma się nad czym zastanawiać.

Lampy do projektorów można w dobrej cenie kupić w Holandi .

Pozdrawiam

Lampy oryginalne to ponad 500 albo ponad 1000zł. Też mam na wykończeniu lampe i szukałem firm które regenerują żarnik,będe chciał kiedyś za taki zabieg zapłacić.

W polskim, popularnym serwisie aukcyjnym jest gość/sklep sprzedający lampy do starszych Acerów po około 200 pln/sztuka. Sam projektor nie jest wart więcej niż 700zł z wymienioną lampą, także fajniej byłoby przerobić na ksenon, gdyż z projektorem zostanę na kolejnych kilka lat. Naprawdę nie ma na forum nikogo kto się bawił w montaż nieoryginalnego halogenu?

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

ksenony wymagają układu startowego o napięciu parunastu kV, raczej mało kto jest zorientowany w szczegółach technicznych więc wątpię żeby się podejmował w ciemno, najlepiej kupić gotowy układ zasilania pod konkretną żarówkę i zasilić go zasilaczem 12-14V, nie potrzeba do tego szczególnych umiejętności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.