Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze kolumn do 2kzł

marlowe

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się mają kolumny Acoustic Energy do STXa?

W Acoustic Energy płaci się za markę, STX jest tańszy, bo polski, ale czy jest w stanie dorównać AE?

Oraz jak wypada STX przy Sieście. Chciałbym mieć jakiś punkt odniesienia.

https://www.audiostereo.pl/topic/97441-pomoc-w-wyborze-kolumn-do-2kz%C5%82/

Najlepszym punktem odniesienia są własne uszy. I nie radzę porównywać marek, tylko poszczególne modele. Kolumny mają największy wpływ na brzmienie. Ja niedawno kupowałem nowe. I omal nie popełniłem tego błędu, że kupiłbym bez słuchania. Na podstawie testów i opinii. Wprawdzie przez internet jest taniej i można znaleźć coś ciekawego na Allegro, ale nie tędy droga. Na szczęście poszedłem do salonu. Posłuchałem kilku i olśniło mnie, że nie kupuje się mebla na wygląd. A wcześniej nie słuchałem niczego, co mógłbym ze sobą porównać. Kolumny brzmią tak różnie, że te za 2 tys. potrafią grać lepiej od tych za 3.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Pytam żeby wiedzieć czego warto posłuchać. Zdaję sobie sprawę, że polecone kolumny nawet najlepiej grające mogą nie trafić w czyjś gust.

To prawda, że nie doprecyzowałem jaki typ. Chodzi o coś co wyniesie mniej niż 2000 pln.

Ma to grać z Harman Kardonem.

Czyli ponawiam pytanie, teraz już wiadomo o jakie modele w obrębie tych marek chodzi.

jeśli masz pomieszczenie do 20m kw możesz śmiało próbować z Roth OLi 30

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Indiana Line NOTA 550 -1600

Jamo S718 - 1600

JBL LOFT 50 - 2000

Taga AZURE F-80 - 2000

Taki test jest w ostatnim Audio - bez zachwytów, ale uznają je za warte grzechu, znaczy pieniędzy...

Alternatywnie możesz się jeszcze pokusić o Oli 4. Lofty daruj sobie, albo przed zakupem koniecznie posłuchaj.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Indiana Line NOTA 550 -1600

Jamo S718 - 1600

JBL LOFT 50 - 2000

Taga AZURE F-80 - 2000

Taki test jest w ostatnim Audio - bez zachwytów, ale uznają je za warte grzechu, znaczy pieniędzy...

Ta, szczegolnie S718!

?👈

A moim zdaniem, bardzo dobrym pomysłem na kolumny jeśli się nie ma jakiegoś sprecyzowanego marzenia, tak jak ja miałem, to wyczekanie jakiejś okazji DIY na alledrogo. Kupiłem już 2 razy takie konstrukcje i to za grosze (oczywiście to pojęcie względne). Do 2 tysi można na prawdę coś fajnego trafić. Ostatnio się sprzedało coś na usher-ach. Nie pamiętam ceny ale nie wiem czy przekroczyła 1500. Wiem, wiem, może to grać źle jeśli konstruktor bez kompetencji, ale moje doświadczenia są takie, że na dwa odsłuchy, kupiłem dwie pary.

Tylko przy tym rodzaju zakupów trzeba mieć albo wielkie szczęście (bo jak coś potrzeba to się nie trafia), albo nie być pod presją czasu.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

to została Taga i Indiana Line. Teraz powinien zdecydować metraż pomieszczenia

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.