Skocz do zawartości
IGNORED

Wyjazd do USA - gdzie w okolicach NY szukać używanego sprzętu

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Szykuje mi się wyjazd do Kanady i US, w okolice NY. Zastanawiam się, czy nie poświęcić trochę czasu na odwiedzenie kilku komisów i poszukaniu jakiegoś uzywanego sprzętu (wzmaki, może DAC). Zupełnie bez nastawiania się szczególnego, po prostu w poszukiwaniu okazji.

Czy zna ktoś jakieś godne polecenia adresy w okolicach NY, Vermont, Montrealu gdzie można znaleźć fajny sprzęt audio i elektroniczny? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi i wszelkie rady.

Opłaca się w ogóle coś jeszcze ze stanów przywozić...?

Powrót po dłuższej przerwie...

Szykuje mi się wyjazd do Kanady i US, w okolice NY. Zastanawiam się, czy nie poświęcić trochę czasu na odwiedzenie kilku komisów i poszukaniu jakiegoś uzywanego sprzętu (wzmaki, może DAC). Zupełnie bez nastawiania się szczególnego, po prostu w poszukiwaniu okazji.

Czy zna ktoś jakieś godne polecenia adresy w okolicach NY, Vermont, Montrealu gdzie można znaleźć fajny sprzęt audio i elektroniczny? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi i wszelkie rady.

Opłaca się w ogóle coś jeszcze ze stanów przywozić...?

Używane urządzenia w USA to e-bay, audiogon oraz craigslist i uliczne lombardy (low end). Poza tym wchodzi się do salonu, nie targuje się, kupuje się wybrany produkt i wychodzi się zadowolonym.

Poza tym wchodzi się do salonu, nie targuje się, kupuje się wybrany produkt i wychodzi się zadowolonym.

Akurat sie targuje, wtedy zadowolony jest i kupujacy i sprzedawca.

Zakupy jednak masz racje, robi sie online, najlepsze okazje sa z dalekiego wschodu. Specjalistycznego sprzetu wysokiej klasy mozna szukac tez na forach.

Z Nowego Jorku zamawiałem kiedyś Arcama, porządna firma, byłem zadowolony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Czy zna ktoś jakieś godne polecenia adresy w okolicach NY, Vermont, Montrealu gdzie można znaleźć fajny sprzęt audio i elektroniczny?

Śmietniki

Dobrym i sprawdzonym sklepem w NY jest Sound by Singer. Od lat na rynku i z tradycjami. Generalnie, każdy szanujący się dealer audio przyjmuje w rozliczeniu od klienta jego sprzęt, tak że niejednokrotnie jest wiele okazji do nabycia pełnowartościowych gratów za umiarkowane pieniądze. Dużo propozycji i całkiem niezły wybór. W Chicago jest tylko kilka sklepów hajendowych, z czego dwa mogę polecić z czystym sumieniem. Są to: Audio Consultants i Quintessence Audio. Ten pierwszy to ma dopiero tradycje! Założony w 1967 roku przez francuskiego emigranta z polskimi korzeniami. Chyba pierwszy dealer B&W i Transparent w USA. Ten drugi to też bardzo dobry sklep z miłą i uśmiechniętą obsługą. Zarówno jedni jak i drudzy posiadają całkiem niezły asortyment audio sprzętu, kabli i innych gadżetów. No, ale to w aglomeracji chicagowskiej... w NY tak jak wspomniałem, to Sound by Singer. Zostaje jeszcze forumowy Lacrimosa, ale on ma chyba swoją siedzibę w Connecticut.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdr, M

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Dzięki wszystkim za odpowiedzi i wskazówki. Na pewno się przydadzą i mam nadzieję, że uda się coś ciekawego posłuchać, może kupić.

Rozumiem, że na jakiś lepszy sprzęt w przypadkowych pawn shopach nie ma co liczyć..?

Powrót po dłuższej przerwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.