Skocz do zawartości
IGNORED

KIno domowe do 4 tyś. zł

fray_nml

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Powiem tak mało wiem w temacie kin domowych a poszukuje sprzętu na który mógłbym wydać max 4 tyś. zł.

Kino przeznaczenie miałoby do filmów, xbox'a oraz TV z cyfry+ (czasami trochę muzyki). Oczywiście podłączony będzie też po kablu internet, w mieszkaniu będzie też dysk NAS (wykorzystanie DLNA) oraz do TV lub kina zależy jak się da będzie podpięty mini komputer - ale z wykorzystaniem do przeglądania internetu - coś ala appla mac mini.

Ogólnie zawsze marzyły mi się duże kolumny ale nie ma na to ciśnienia. Pokój szerokość 3,30 m (na tej ścianie TV), długość - kanapa będzie ustawiona w odległości od tv od 3,40 m do max 5,10 m. Za kanapą jest kuchnia - na zasadzie aneksu wiec nie ma ściany.

Przód mogą być kolumny ale mogą też być podwieszane na ścianie u góry mniejsze głośniki - tył albo głośniczki na stojakach albo właśnie na bocznych ścianach zawieszane (np podoba mi się kino boose malutkie niewidoczne ale fajnie działała tylko ta cena - już coś tu wyczytałem ze cena wysoka do jakości).

System chciałbym 5.1 lub więcej :). Najlepiej amplituner osobno, odtwarzacz osobno. Odtwarzacz na pewno z 3D chociaż nie wiem czy to ma znaczenie moje TV ma 3D takie że film dzielony jest w pionie i nakładane. Dobrze jakby odtwarzacz po DLNA odtwarzał Divix, mkv itp. W razie potrzeby później mogę wrzucić szkic mieszkania. Z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/97681-kino-domowe-do-4-ty%C5%9B-z%C5%82/

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje wymagania oraz pomieszczenie, zwróciłbym uwagę na jeden z modelu zestawów kolumn Harman Kardon HKTS. Spokojnie powinien poradzić sobie w Twoim pomieszczeniu już model HKTS 30 BQ.

Jako elektronikę zastosowałbym zestaw Pioneer Vsx-922 / BDP-150 lub Yamaha RX-V473 / BD-S473.

Są to konfiguracje skierowane bardziej do osób szukających nowoczesnych systemów, bezproblemowo współpracujacych w sieci pozwalających na pewne kompromisy w kwestii jakości dźwięku odsłuchiwanej muzyki.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Hymm jakoś mam sentyment do Yamahy ale jakoś strasznie ubogi wydaje się ten zestaw np do pioniera... W pionierze chodzi mi po głowie ten odtwarzacz ale musze porównać go z zaproponowanym modelem bo różnica cenowa znaczna - Pioneer BDP-LX55

Polecam Yamahe 473 i bluray 474 stribuje pliki wideo. Ddoatkwoo do amplitunera mozna zastosować btootuf i wifi. Dynamiczie duzo lepeij od Pionka.

Jesli natomiast cjciałbym posluchać na tym także muzyki. Z głosników polowal bym

Quadrale 5000/ Wharfedale Vardus 300/ Yamaha 7900

Dziwne - bo to właśnie wszędzie Pioneer 921, 922 jest wychwalany za dynamikę, a nie Yamaha...

Pomiary oddawanej mocy (dynamiki) w konfiguracjach 5.1 pokazały wyraźną przewagę Pionka nad konkurentami... z tego przedziału cenowego.

O olbrzymiej dynamice pionka wyraźnie tu stwierdzono podczas testu, a jest to dość wiarygodna recenzja:http://www.areadvd.de/hardware/2012/pioneer_vsx922.shtml

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Hymm ale blu ray Yamahu jest strasznie ubogi jak już pisałem może jakiś inny model - Wifi mi nie brak bo do ampli. jak i odtwarzacza będzie dociągniety kabel a Wi-fi swoją drogą będę mial w tym pomieszczeniu - co do Bluetooth - do czego można go wkorzystać?

Najpierw muszę dorwać fajny odtwarzacz i to najlepiej w następnym tygodniu - ampli i głośniki zakup za około 2-3 mc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.