Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki na biurko do 500zł

maxxxior

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, aktualnie posiadam głośniki Microlab Solo6c. Lecz aby ich się dobrze słuchało, wymagają dobrego ustawienia. Trzeba ich słuchać z odległości około 3m. Niestety, ja poszukuję głośników które mógłbym sobie postawić na biurko obok monitora i słuchać ich z pełną satysfakcją siedząc przed komputerem. Chciałbym zestaw 2.0. Najlepiej aktywny. do max 500zł. Ewentualnie jeżeli znalazło by się coś dobrego pasywnego to mógłbym pożyczyć wzmacniacz od brata (Sony, TA-F310R podajże). Co byście polecili? Te moje Microlab'y grają fajnie, tylko jak ich się słucha z bliska to bass jest taki pusty, słaby.

Słyszałem że dobrymi głośniczkami są Tannoy seria M. I jeszcze o Eltax'ach... Ale jeżeli znacie coś dobrego aktywnego, to byłbym zainteresowany bardziej aktywnymi głośnikami...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ewentualnie to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gigaworks t40II bym odpuścił. Nie są absolutnie warte tej ceny. Do 250zł można by się zastanowić ale nie za 5 stówek natomiast tych drugich nigdy nie słuchałem.

Ale jeżeli znacie coś dobrego aktywnego, to byłbym zainteresowany bardziej aktywnymi głośnikami...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, aktualnie posiadam głośniki Microlab Solo6c. Lecz aby ich się dobrze słuchało, wymagają dobrego ustawienia. Trzeba ich słuchać z odległości około 3m. Niestety, ja poszukuję głośników które mógłbym sobie postawić na biurko obok monitora i słuchać ich z pełną satysfakcją siedząc przed komputerem. Chciałbym zestaw 2.0. Najlepiej aktywny. do max 500zł. Ewentualnie jeżeli znalazło by się coś dobrego pasywnego to mógłbym pożyczyć wzmacniacz od brata (Sony, TA-F310R podajże). Co byście polecili? Te moje Microlab'y grają fajnie, tylko jak ich się słucha z bliska to bass jest taki pusty, słaby.

Słyszałem że dobrymi głośniczkami są Tannoy seria M. I jeszcze o Eltax'ach... Ale jeżeli znacie coś dobrego aktywnego, to byłbym zainteresowany bardziej aktywnymi głośnikami...

Potwierdzam wartość głosników Tannoy Mercury M1,sam takich używam do słuchania z bliska wraz ze wzmacniaczem Luxman, ,dźwięk ok.

No więc tak: Creative t40 odpadają, słuchałem ich i mi się nie podoba. Behringer ms20 też odpadają. A, co sądziecie o firmie Edifier? na przykład model R1900 albo C3 ?

s330d ma optyczne wejscie ale dzwiek bedziesz mial troche lepszy i wyrazniejszy w C3. Model r1900 jest lepszy od r1600plus ma dla mnie lepszy wyrazniejszy dzwiek i bas ktory nisko schodzi.

z tego powodu ze nie sa takie duze jak microlaby to mozesz je sobie lepiej ulozyc na biurku. Ja mam tutaj R2000 ktore sa wieksze od r1900 i slucham z odleglosci 50-60cm i jest dobrze. Podlaczone sa do creative X-Fi 5.1 karty na USB.

OK, po dłuższym przemyśleniu, pozostają do wyboru 3 zestawy:

Endifier C2

Endifier R1900

Tannoy Mercury M1 lub M2

Który byłby najlepszy? I czemu nikt się nie wypowiada na temat tych Endifier'ów prócz feda78 ??

A propo, feda78, czy masz porównanie tych R1900 do Microlab ?? Słuchałeś Microlab'ów??

Nie wiem czy nie wezmę tych C2 (sub na pewno da mi pożądną dawkę basu, bez obaw, tak jak to jest przy stereo(R1900) ).

z tego co podałeś tannoy m2 to będzie najwyższa półka, a dodatkowo można znaleźć wiele modyfikacji do nich, więc z czasem nic nie stoi na przeszkodzie żeby je ulepszyć. Tylko do nich potrzebujesz wzmacniacz i no i lepiej zagrają z większej odłegłości

c2 sa dobre ale bas jest neutralny i mysle ze lepszy bas bedziesz mial nawet w R1900.

Mialem mozliwosc pare modeli Microlaba odsluchac. Pomijajac modele ktore maja atrapy na glosnikach to Solo 7c jest ok ale jest bardzo duzym gabarytem i napewno wiekszosci nie pasuje do pokoji. Jak chodzi o dzwiek to i tak bedziesz mial lepszy i czystrzy w edifierach tutaj microlab nie jest lepszym wyborem, obojetnie co kto mowi ale wiekszosc i tak nie slyszalo nigdy edifierow i nie maja porownania bo mysla ze microlab jest juz non plus ultra na rynku.

microlab wyrobił sobie dawno temu opinię dobrego sprzętu w danym budżecie, ale dzisiaj juz ma wielu konkurentów o których mało można wyczytać...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Stad też wolę coś zrobić niż kupić...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• 2 tygodnie później...

a, co do tych Edifier R1900. to czy te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) są ok? niepokoją mnie te chińskie znaczki z tyłu kolumienki....

Ukryta Zawartość

Jako zadowolony posiadacz Creative Gigaworks T40 series II Tobie zdecydowanie odradzam. Te głośniki potrzebują przestrzeni! Postawione na biurku przyprawić mogą jedynie o ból głowy. Gdy stoją na podłodze jest ok.

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

a, co do tych Edifier R1900. to czy te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) są ok? niepokoją mnie te chińskie znaczki z tyłu kolumienki....

Wyglądają fajnie ... jak grają tak jak wyglądają, to fajnie ;) ... tylko czemu wszyscy dają bassreflex na tył?

Ukryta Zawartość

test tego modelu masz na twojepc.pl.

Wszystko jest produkowane w chinach obojetnie co producent mowi. Nie ma fabryk na podzespoly w EU.

Poza tym popatrz na produkty innych producentow wszedzie widzisz made in china.

tylko czemu wszyscy dają bassreflex na tył?

Bo postawione blisko ściany monitory mają podbity "bas" przez akustykę pomieszczenia i większości się to podoba...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.