Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe Marantz nr 1402 lub HK avr 70 + kolumny 5.1 do 14m2

gonzo2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ,gdyż jestem tu pierwszy raz .

Przechodząc do meritum sprawy zamierzam kupić zestaw kina :

amplituner + kolumny albo małe podstawkowe , albo małe podłogówki z uwagi na powierzchnię - mały pokój około 14m2 , mieszkanie w bloku z " wielkiej płyty" .

Będzie to mój pierwszy system audio -wizualny ,nie mam doświadczenia w tej materii, będę wykorzystywał kino w następujących proporcjach:

40% filmy HD z PS3 , 40% muzyka mp3 - ( gatunki od chillout, pop, new age , elektroniczna , do dance ATB ) ,10% dekoder tv hd , 10% gry na PS3 .

Jeżeli chodzi o amplituner to szukam elektroniki w wersji "slim " z uwagi na warunki ulokowania i korzystania z amplitunera będzie stał w niskiej wnęce w meblościance, czyli reasumując powinien być nie wysoki typu Marantz NR 1402 lub najnowszy ze stajni HK model avr 70 ,na mocy dużej mi nie zależy z racji warunków lokalowych 14m2 jak i konfiguracji z kolumnami " nie trudnymi do napędzenia " i tu mam dylemat ,gdyż rozważam dwa warianty:

- 1 wariant monitory + subwoofer

- 2 wariant małe podłogówki i na razie bez subwoofera, lub małej mocy i

gabarytów typu "jamo 250 "

Nie zależy mi także na funkcjach sieciowych gdyż wszystkie urządzenia będę podpięte kablem , a muzykę i filmy mam na dysku konsoli PS3.

Z kolumn rozważam marki :KEF seria C , MA MR , OLI ROTH .

Preferencje co do brzmienia : nie ostra góra , miękki bas ale nie dominujący nad resztą pasma .

O marce HK czytałem ,że jest ceniona za brzmienie ,ale ponoć awaryjna elektronika , nurtuje mnie jak będzie z modelem avr 70 bo to nowy model .

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie forumowiczom , podpowiedzi w temacie kina ,oraz za wszelkie komentarze moich propozycji - koncepcji .

Pozdrawiam Artur

Witaj Arturze,

jeśli zależy Ci na dobrym, raczej łagodnym dźwięku, zaproponowałbym Ci system oparty na najnowszym amplitunerze Harman Kardon AVR 70 oraz zestawie kolumn (na początek bez subwoofera, zawsze możesz sobie go dokupić) Kef C5 / C1 / C6LCR.

Taki system powinien Cię w pełni usatysfakcjonować.

Co do awaryjności sprzętu Harman Kardon to poza wyjątkami nie jest ona większa niż konkurencji. Nie obawiałbym się tego.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.