Skocz do zawartości
IGNORED

KABELEK-1 za300,czy może,2 po 150 do BI

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Chciałbym poznać waszą opinie na ten temat.Poza tym czy do "góry" dać inny kabel np. sreberko?

Wiem że trzeba słuchać,ale do sklepu mam 80 km. i gdybym tak sobie jeździł kilka razy,toby za drogo wyszło,bo na 5 kabli w tej cenie to ja niemam kasy:( .Info o sprzęcie znajdziesz w o mnie.

sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - trzeba sprawdzić samemu... ale przeważa opinia, że lepszy jest jeden dobry kabel niz dwa gorsze. anyway - sprawdzić musisz sam.

w przypadku jednego lepszego kabla musisz zadbac o dobrą jakość zworek pomiedzy gniazdami.

dawno,dawno temu mialem podobny problem:dwa tansze,czy jeden drozszy?

wybralem jeden drozszy i mysle ze dobrze wybralem,i tobie tez bym tak radzil :)

a co do zworkow,to mozna je zastapic kawalkami jakiegos dobrego kabla,np XLO robi takie kabelki do zastapienia zworek.

A ja powiem - cholernie zależy od głośnika.

Dla tych z którymi miałem do czynienia najwięcej - Wharfedale i Quad - zdecydowanie bi-wiring był lepszy.

Jeśli jednak zdecydujesz się na single wiring *koniecznie* zrób sobie zworki między terminalami wysoko- i niskotonowymi z tego samego kabla, który ciągniesz od wzmacniacza. Użyj ich zamiast domyślnych - efekt gwarantowany!

A uprzedzając nieco fakty: spróbuj posłuchać sobie takiego układu: XLO VDO ER 14 do wysokich tonów i XLO VDO ER 11 do niskich. Nie sądzę, by za 109 zł za metr (39+70) jakikolwiek kabel dał lepszy efekt.

Ururam Tururam: biwiring był lepszy na 2x tańszym kablu czy na tym samym ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

opowiem wam moj przypadek:) mam kimbera 16 lpc, po podlaczeniu bi-wiring otrzymuje z niego Kimbera 8 LPCx2 co najwazniejsze CENA sie oczywiscie NIE ZMIENIA, a dzwiek jest lepszy nie inny tylko we wszystkich aspektach lepszy czyli moim glosnikom to pomaga, uwazam,ze tylko w ten sposob mozna sie przekonac co gra lepiej

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

electro: NIKT nie neguje tu pozytywnego wpływu bi-wiringu na brzmienie. jeżeli kabel na to pozwala, zawsze warto zastosowac bi-wiring, choćby tylko ze względu na możliwość usunięcia zworek.

rozchodzi sie jednak o to, że w 99% przypadków, kupno 1 odcinka 2x droższego kabla przynosi lepsze efekty niż kupno 2 odcinków kabla tańszego.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

no to kup kimbera i bedziesz mogl sie pobawic w porownania np. 8 TC, 16 LPC i z glowy, 16 LPC akurat kosztowal kolo 300 pln/m, b.d. wg mnie kabel, dlugo takiego szukalem, warto sprobowac

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

jacch: kable wewnątrz bedrocka mozna tak podzielić, że 2 dajesz na górę i 2 na dół. kwestia odpowiedniej terminacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.