Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amituner do b&w cm8 pomóżcie !

szwagier83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po odsluchu w sklepie kolumn cm8 z kandy k2 ,kupiłem je używane ale jak nowe były słuchane tylko jakieś 30 godzin.kiedy podpiolem je do marantz 6004 który posiadam (ale chce wymienić ) dźwięk nie był już taki dobry, teraz bardzo można powiedzieć jest ostry aż zabardzo ostry , wciąż jest szczegółowy ale po pewnym czasie to troszkę męczy

Tutaj pytanie gra tak ponieważ chyba wzmacniacz jest nieodpowiednie , dlatego ze się jeszcze nie rozgorzała i może dlatego ze mały pokój kolumny nie są rozstawione szeroko

Tutaj poszukuje ampla który zrównoważy dźwięk i nie będzie taki ostry doda troszkę basu bo przy tym marantz mi go brakuje , zrobi trochę cieplejsze dźwięk - czytlem i szukałem na forum i piszą ze rotel albo nad , może kandy k2 słuchałem go w sklepie jak i Cyrusa ale Cyrus jakoś mi nie nie pasuje bo zamalo mocy a czytlem ze bw kolumny lubią mocne ampla dajcie jakieś propozycje może ktoś ma w domu cm8 wtedy się wybore chyba do Rzeszowa mam niedaleko więc mogę posłuchać ale zawsze to inaczej brzmią niż w domu - budżet jakieś 5 tysiecy może być używa. Dziekuje z góry

:)

Witaj,

zdecydowanie polecam wzmacniacz Roksan Kandy K2, który idealnie sprawdzi się w Twojej konfiguracji. Warto także posłuchać świetną integrą Goldenote S-1 Signature oraz bardzo mocną hybrydę lampową Vincent SC-226 mk2.

Zapraszam na odsłuchy, proponuję także wypożyczenie do testów do domu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wiele głośników B&W lubi naprawdę dobre i wydajne prądowo wzmacniacze (które nie boją się zmiennych impedancji) i przyzwoite źródła. Nie kieruj się mocą wzmacniacza z folderu - bo "papierowe" waty tu są mniej ważne. Nie szedłbym w kierunku łagodzenia brzmienia poprzez jakiś "ocieplający" wzmacniacz, bo stracisz neutralność i wigor prezentacji. Wg mnie naprawdę warto rozejrzeć się za jakimś używanym rasowym wzmocnieniem dysponując tym budżetem, bo z wydajnością prądową przeciętnych wzmacniaczy to jest tak sobie. Wtedy z dobrym źródłem będzie i przyzwoita góra, i wypelnienie średnicy, szybki bas, mikro i makro dynamika, szczegółowość i jednocześnie gładkość przekazu.

Wiec jaki model proponujesz żeby sprawdzić ? Myślisz ze kandy k2 da radę ? Mozes coz innego , żeby dodać basu i stracić troszkę na tym ostrym dźwięku .dzieki z góry

:)

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.