Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AH-D400 - ale to musi być wtopa

Stanczyk

Rekomendowane odpowiedzi

zobaczcie,

słuchawki, które są miesiąc na rynku przecenili o 50% !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ciekawe co na to dilerzy, którzy się zatowarowali :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To są dwie rożne firmy .I raczej o niczym to nie świadczy .To że ta sztuka w tej firmie jest w takiej a nie innej cenie może mieć 10 tyś róńych powodów.

Jak powszechnie wiadomo mamy przecież wolny rynek i ceny powinien kształtować popyt.

Nie wiem czy gonią to w tysiące ale jak dobrze przypatrzysz się na ich stronie jest to oferta dnia .Więc w ramach promocji jest to możliwe .Kwestia jest to czy w momencie zakupu nie okaże się że jakimś cudem była to sprzedaż do wyczerpania zapasów i jest bardzo przykro ale zapasy się skończyły ale zapraszamy do śledzenia innych naszych promocji .Po prostu dobry marketing .Jak myślisz ile osób przeczyta tego posta i zajrzy do nich na stronę ?

Porównaj sobie nawigację mio 678 która tam jest przeceniona z ponad 700 zł na 399 zł w innych sklepach dostępna za 260 -299 na tym polega handel .Pod jedna promocją przemycić 10 droższych towarów .

Jeszcze raz marketing marketing marketing .

Np na amazonie i innych sklepach w stanach kosztują 340-399 $ .

Widzę że zmierzasz w dobrym kierunku .

sam już oceniłeś ich asortyment.

skąd wiesz ile mają tych słuchawek na stanie?

wrzucasz kilka takich pereł miedzy śmieci i klienci przestają sprawdzać ceny a kupują bo wtedy wszystko wydaje im się tanie - penie zmienili speca do marketingu albo ktoś w końcu przeczytał jakaś mądrą książkę ?

Nie mam nic wspólnego z Hornem ani z żadną firma zajmującą się audio ,ale wiem jak działa handel.

To że w jednym sklepie zrobili promocje o niczym nie świadczy.

Wczoraj działem reklamę pewnej marki samochodu sprzedają o 10 tyś taniej czy to znaczy że to auto jest do D..y?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Wczoraj działem reklamę pewnej marki samochodu sprzedają o 10 tyś taniej czy to znaczy że to auto jest do D..y?

Ale czy ono nominalnie kosztowało 20tzł?!

Wtedy można by te dwa przypadki porównywać.

Stańczyk ma rację. Żaden producent, sprzedawca nie przeceni o 50% nowości która dobrze się sprzedaje. Nie ma takiej opcji.

Panowie chciałem Wam zwrócić tylko uwagę na aspekty marketingowe takiej sytuacji .Zobaczcie np na ceneo czy ktoś jeszcze spuścił cenę o 50%?

Słuchaliście możne tych słuchawek ?

Może jest gdzieś jakaś recenzja opisujące nędzny poziom tego produktu ?

Wiem że każdej firmie nawet największej przytrafiają się gorsze produkty i nie ma zamiaru ich bronić bo zapewne tek jak i Wy nie znam ich.

Jeśli fakt ze ktoś wtopił na tym pieniądze będzie dla Was pociechą i podbuduje Wasze ego to ok .

Ja nie mam więcej zamiaru dyskutować na ten temat bez dodatkowych informacji o produkcie .

Pozdrawiam i życzę dalej dobrej zabawy w "spuszczaniu" się nad tym tematem.

powtarzam - to jest serwis wyprzedażowy, gdzie producenci pozbywają się gniotów. Producenci, a nie sprzedawcy. Co do wyprzedaży 50% w Polsce Denona - to nie ma problemu. Horn ciągle za tyle coś wyprzedaje ze swoich produktów. Dlatego na wszelki wypadek nic nowego od nich nie kupuje, bo wiadomo, że marża z kosmosu.

Miałem się nie wypowiadać an ten temat ale już to widzę jak Denon za plecami swojego głównego przedstawiciela na kraj wrzuca swój towar do serwisu wyprzedażowego za pół ceny .i sam sobie robi konkurencję.

Gratuluje pojęcia o biznesie .

Naprawdę ta dyskusja jest bez sensu.

Nic nie poradzę, że Twoja wyobraźni nie sięga tam, gdzie są fakty. To jest ogólnoeuropejski system wyprzedażowy - paczki idą z Belgii. To zawsze cenne ustalić jakieś minimum faktów zanim zacznie się kogoś obrażać.

Polecam spróbować, wtedy dyskusja nabierze sensu.

Oto twoje minimum faktów :

Czym jest iBOOD?

iBOOD to największa Europejska platforma sprzedaży ofert jednodniowych. Codziennie, dokładnie o godzinie 24:00, na naszej stronie pojawia się nowa oferta o najniższej cenie w całym Internecie. Nie spóźnij się! Promocja trwa maksymalnie 24 godziny lub do wyczerpania zapasów.

Proszę przeczytaj to ze zrozumieniem .

i porównaj z tym co napisałem kilka postów wyżej.

Pomyśl nad tym co znaczy oferta jednodniowa i słowo promocja .

czy ja nie pisałem coś wcześniej o sprzedaży do wyczerpania zapasów?

Teraz to już naprawdę ostatni wpis .

ponieważ ta dyskusja nigdy nie będzie miała sensu.

mam taką nadzieję, że był ostatni. to byłoby pocieszające.

Ale cieszy mnie, że zrobiliśmy postęp od Twojego pierwszego postu "To że ta sztuka w tej firmie jest w takiej a nie innej cenie"

do ostatniego "iBOOD to największa Europejska platforma sprzedaży ofert jednodniowych"

bo nawet to doskonale pokazuje jak Denon wtopił z AH-D400 :)

Produkt nie trafiony w rynek.

Przeciętny europejczyk prędzej po puka się w czoło niż wyda na słuchawki powyżej 500 Pln , a już tym bardziej ponad 1000 Pln tylko dlatego że słuchawki maja słaby wzmacniacz na pokładzie.

Ogólnie wiadomo że jak masz słuchawki powyżej 500 Pln to już masz autonomiczny amp , stacjonarny lub mobilny.

Zgodnie z powyższym podejściem 99% wyższych modeli słuchawek to produkt nietrafiony w rynek. Troche bzdurna diagnoza. Mamy teraz boom na słuchawki i odtwarzacze przenośne. Niektórzy chcą trochę lepszej jakości niż z pchełkami. A ampy chociażby w nowych smartfonach są coraz lepsze.

(null)

• 2 miesiące później...

zobaczcie,

słuchawki, które są miesiąc na rynku przecenili o 50% !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciekawe co na to dilerzy, którzy się zatowarowali :D

Mam te słuchawki. Powiem Ci tak. Nie wiem co o nich sądzić. A to że nie są trafione w Polski rynek to jest pewne. A wiesz dlaczego? Bo są na produkty Apple. I tyle. Co do jakości dźwięku są dobre. Ale chodzi o to że działając z produktami apple masz do wyboru przewijanie, regulację głośności i odbieranie rozmów. Dlatego taka cena. Separują też fajnie. Ale ich problemem nie jest wykonanie, jakość muzyki tylko dla kogo wypuściła produkt. Z jednym mogę się zgodzić że nie są warte aż tak dużych pieniędzy, ja w listopadzie dałem za nie 600zł. Jak dla mnie to ok, biorąc pod uwagę ile zapłaciłem za denony. U mnie z androidem mam play/pauza i odbieranie rozmów więc znośnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

następna niesprzedająca się kupa od Denona

Ukryta Zawartość

Ludzie, omijajcie słuchawki Denona szerokim łukiem - dla własnego dobra...

Ukryta Zawartość

Dlaczego omijajcie? Ale miałbym prośbę, jeśli pozwolisz. Jeśli na tym ibood, będą takie gówniane słuchawki denona jak AH-D5000 albo AH-D7000 za połowę ceny to czy mógłbyś wysłać mi na priv wiadomość? Nie mam czasu tego śledzić. Z góry bardzo dziękuję.

Kiedyś zabłąkałem się do sklepu Denona i postanowiłem przetestować słuchawki. Żadne nie brzmiały dobrze, niektóre wrecz fatalnie. Miałem pecha? Nie było tych modeli co trzeba? Denon nie umie robić słuchawek?

Jestem Europejczykiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.