Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto zmieniać odtwaracz z NAD 515 BEE na DENON 700AE ?

emil144

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy warto zmieniać odtwarzacz z NAD 515 BEE na DENON 700AE ? Czu odczuje różnice w jakości dźwięku ?czy lepiej sobie darować ? Wzmacniacz jaki posiadam to yamaha ax 900 i kolumny magnata quantum 507

a czym się będzie róznił 700 od 710 oprócz wejścia usb ?

Gorszą jakością wykonania.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Ale bzdury,nie wiem czy to żarty czy tak naprawdę,oba cd podobna klasa,raczej słabe,co chcesz osiągnąć.Ax900 dobry wzmacniacz,można pokusić się o sporo lepszy cd,lub dac.i zostań przy Nadzie.

Ale bzdury,nie wiem czy to żarty czy tak naprawdę,oba cd podobna klasa,raczej słabe,co chcesz osiągnąć.Ax900 dobry wzmacniacz,można pokusić się o sporo lepszy cd,lub dac.i zostań przy Nadzie.

To co proponujecie do kwoty 800zł ? Zależy mi żeby odtwarzacz czytał cd-rw

Witaj,

pod względem brzmienia pozostaw swojego Nada.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak Nad czyta cdrw to dokup zewnętrzny Dac.,jak nie to szukaj używanych za 800 pln jest tego sporo i to dobre modele.

Tylko że te dobre modele w tej cenie mają już swoje lata i raczej nie będą czytać płyt cd-rw :/

Jeszcze nie słyszałem dobrze brzmiącego odtwarzacza firmy NAD, a słuchałem ich już trochę. Bezpośdrednio porównywałem NADy z tanim jak barszcz CA D500SE (pierwsza wersja, z zielonym wyświetlaczem). Ten D500SE spowoduje, że nie spojrzysz już w stronę NADa. D500SE v2 (błękitny wyświetlacz, przeważnie srebrna obudowa) to już inna bajka, bez grzebnięcia gra słabiej niż jego poprzednik. Denonów nie polecam. Jeśli już, to z Marantza coś. Ale i tak do tej yamaszki polecam D500SE, the best.

Jeszcze nie słyszałem dobrze brzmiącego odtwarzacza firmy NAD, a słuchałem ich już trochę. Bezpośdrednio porównywałem NADy z tanim jak barszcz CA D500SE (pierwsza wersja, z zielonym wyświetlaczem). Ten D500SE spowoduje, że nie spojrzysz już w stronę NADa. D500SE v2 (błękitny wyświetlacz, przeważnie srebrna obudowa) to już inna bajka, bez grzebnięcia gra słabiej niż jego poprzednik. Denonów nie polecam. Jeśli już, to z Marantza coś. Ale i tak do tej yamaszki polecam D500SE, the best.

A Czy ten CA czyta płyty cd-rw?

Doskonale czyta. To są odtwarzacze, które mają swoje lata, ale tam jest solidny napęd Sony KSS213C, czyta wszystko. Mam obecnie dwa egzemplarze D500SE, chodzą bezbłędnie. W razie problemów służę poradą.

miałem Denona DCD 700 jeszcze była to wersja Made in Japan, później produkowali tylko China, cdek poprawny, ale czy ja wiem czy jest sens zmieniać z tego Nada, myślę ze różnicy nie ma.

Doskonale czyta. To są odtwarzacze, które mają swoje lata, ale tam jest solidny napęd Sony KSS213C, czyta wszystko. Mam obecnie dwa egzemplarze D500SE, chodzą bezbłędnie. W razie problemów służę poradą.

a czy CAMBRIDGE AUDIO CD5 V3 będzie tak samo dobry jak D500 SE ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.