Skocz do zawartości
IGNORED

Pomóżcie w zaliczeniu przedmiotu z informatyki :)

monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moim zadaniem jest wypozycjonowanie strony w Google.pl.

Stworzyłem prosta stronkę, gdzie w treść wpisane jest wyrażenie "zaliczeniepsg2012". Myk polega na tym, że po wpisaniu w Google takiego wyrażenia moja strona powinna znaleźć się na pierwszym miejscu.

Google prowadzi statystyki wejść na moja stronę. Im więcej przejść na moja stronę np. z tego forum tym lepiej (tym wyższa będzie moja ocena ;) ).

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Link do strony jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (www.eku.yoyo.pl).

pozdrawiam

Michał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie znam sprytniejszej metody :)

Nie było żadnej innej podpowiedzi na zajęciach.

Jeżeli znasz inny sposób to oczywiście chętnie skorzystam z każdej sugestii :)

Wrzuć sobie do google hasło SEO.

Jest o tym sporo, np. to:

Ukryta Zawartość

Wygląda zachęcająco.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Myk polega na tym, że po wpisaniu w Google takiego wyrażenia moja strona powinna znaleźć się na pierwszym miejscu.

Nieco to dziwne?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nieco to dziwne?

no własnie strona jeszcze nie jest pozycjonowana :)

Jaro_747 dziękuję, zaraz zapoznam się z treścią strony :)

stary bej dzięki :)

Nieco to dziwne?

Dlaczego?

Samo klikanie nic nie da, skąd google ma o tym wiedzieć? Mosialbyś być w tym czasie zalogowany do gmaila albo jakichs usług typu google+.

Jestem Europejczykiem.

Nie znam się, dlatego pytam:) To kiedy google znajduje szukaną frazę?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Kiedy maszynki skanujace natrafią na taką frazę, zindeksuja ją i zapamietają. A ranking zalezy od wielu czynników, tak dokładniej to google nie wyjaśnia dokładnie algorytmu żeby utrudnić manipulowanie rankingiem.

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Google takiego wyrażenia moja strona powinna znaleźć się na pierwszym miejscu.

Google prowadzi statystyki wejść na moja stronę. Im więcej przejść na moja stronę np. z tego forum tym lepiej (tym wyższa będzie moja ocena ;) ).

Też tak myślę, ale może się mylę.

To ilość wejść na stronę pozycjonuje ją coraz wyżej w rankingu popularności.

Google od czasu do czasu zmienia algorytmy by utrudnić życie manipulantom. Ostatnio też była jakaś większa zmiana.

To niekoniecznie prawda. To że korzystasz z Google Analytics wcale nie oznacza automatycznej indeksacji Twojej strony w wyszukiwarce, a tym bardziej umieszczenia jej w rankingu. Więc zachęta do wejścia na Twoją stronę obecnie mija się z celem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

...

To niekoniecznie prawda. To że korzystasz z Google Analytics wcale nie oznacza automatycznej indeksacji Twojej strony w wyszukiwarce, a tym bardziej umieszczenia jej w rankingu. Więc zachęta do wejścia na Twoją stronę obecnie mija się z celem.

Czy możesz zasugerować jakiś inny bezpieczny sposób, który pomoże w indeksowaniu strony?

Przede wszystkim strona musi posiadać słowa kluczowe. Załóż konto na G+ i tam podaj link do Twojej strony, a najlepiej jeszcze dodaj kilku znajomych do kręgów G+

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Strona zawiera słowo kluczowe w tytule oraz w nagłówku <h1>.

Strona również została dodana w koncie Google > narzędzia dla webmasterów. Następnie została pozytywnie zweryfikowana.

Zaraz podziałam z G+.

Przede wszystkim musisz umieścić na tej stronie jakąś treść, parę podstron, np o modzie, to się szybko robi, bo roboty google są aktualnie inteligentniejsze niż kiedyś. Za mało treści na klasyfikację! Tagi w kodzie samej strony jakieś wpisałeś?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Strona wyjątkowo ciekawa, byłem kilkadziesiąt razy :)

Jestem niezmiernie wdzięczny ;P

Na poważnie. Dodałem Google+ oraz jakiś tekst.

Widzę, ze są postępy. Wcześniej po wklejeniu adresu strony w wyszukiwarkę nie było żadnych wyników. Teraz znajduje moją stronę :)

Pozostaje chyba czekać.

Dobrze by było, gdyby adres strony znalazł się jako tytuł na samej stronie, coś takiego jak: "Witam na stronie eku.yoyo.pl!"

A na przyszłość, należało by adres tytuł i treść powiązać ze sobą. Jeśli adres ma w sobie "yoyo", to powinieneś umieścić tekst na temat yoyo :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Chociażby przedmiot na kierunku informatyka (/na/ z kierunku informatyka), czy przedmiot "informatyka" (jak zaliczenie przedmiotu /j. polski/ z j. polskiego) w gimnazjum? Tak złożony tytuł można zinterpretować do woli. I domyślam się, że chodzi o temat wątku zwany tu tytułem. Więc jak mam rzec? Czytałem... Ale chyba nie zrozumiałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.