Skocz do zawartości
IGNORED

modecom mc-hf100 czy coś innego?

nowotwór ślepej kiszki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zakupione prawie że przed 10 laty głośniki 2.1 Media Tech Partita MT333. Chciałbym je zmienić na coś lepszego i koniecznie stereo, do tego za jakiś czas dokupić zewnętrzną kartę dźwiękową. Pokój mam koło 18m^2, słucham różnej muzyki, od starego rocka i metalu po klasyczną. Budżet na głośniki mam koło 500 zł. Zastanawiam się nad Microlabami Solo6c (wszędzie polecane), Modecomami MC-HF60 lub Modecomami MC-HF100. Wydaje mi się że do 18 metrów ok byłyby MC-HF100 albo Solo7c (jednak te są za drogie dla mnie póki co, więc raczej odpadają), ale czy ktoś słuchał Modecomów? Jak one grają? Pogrzebałem trochę w necie, doszukałem się że to nic innego jak Vigoole C2149, na rosyjskich stronach są ich testy, miały jakieś problemy z płytką wzmacniacza za blisko zasilania i złą polaryzacją. Podobno to już jest poprawione no i na stronach rosyjskich jak techlabs czy ixbt piszą że C2149 mają bardzo dobry dźwięk. Jadnak w recenzji na PCLab wypadają raczej słabo. No i sam nie wiem. Na polskich forach polecane są wszędzie Microlaby Solo6c czy Solo7c, a o modecomach raczej cisza. Tak więc moje pytanie, bo może ktoś je ma lub słuchał ich, jak one grają, czy to dobry wybór za około 500 zł?

https://www.audiostereo.pl/topic/98146-modecom-mc-hf100-czy-co%C5%9B-innego/

na pclab bym tych testow jak chodzi o glosniki nie bral na pod uwage.

Zakup sobie edifier R2600 kosztuja troche wiecej niz twoj budzet ale za to sa rewelacyjne. Maja dobry mocny bas i czysty dzwiek.

??? No na forach jakoś cisza o modecomach, jakby coś pisali o nich to bym nie pytał tu o nie. Skąd masz takie info że " caly czas wymieniaja na nowe modele bo im cos pstryka, pierdzi czy caly czas buczy"?

zobacz w roznych forach jak sie wypowiadaja ludzie nie bede szukal teraz tego i ci dawal linkow do tego.

Nawet w tym forum cos znajdziesz jak tylko wpiszesz modecom moze akurat nie ten model ale od tego czasu jak microlab dla nich nie produkuje to jakosc sie pogorszyla tak przynajmniej pisza ci ktorzy juz pare razy zwracali glosniki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znalazlem po 3sec:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.