Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner 5.1 + kolumny 5.1 do 5 tysiecy zl

nodek

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Przymierzam sie do zakupu zestawu kina domowego, moj pokoj ma okolo 20m2, do wydania okolo 2500 zl na amplituner i 2500 zl na kolumny.

Zestaw ma byc w 60% do muzyki i 40% do filmow. Muzyka jakiej slucham to szeroko pojety rock, glownie muzyka z lat 60-80. Beatlesi, Led Zeppelin, Scorpions, Black Sabbath, The Doors, Rolling Stones, Pink Floyd.

Zrodlem muzyki bedzie komputer wyposazony w miare przyzwoita dzwiekowke, xonar d1(docelowo zmiana na jakas lepsza), muzyka oczywiscie w jakosci FLAC,

W tej chwili posiadam zestaw kolumn stereo Tonsil Fenix II i napedzam to Yamaha dsp-a970, ogolnie nie jest zle, lecz w czasie ogladania filmow brakuje mi troche mocniejszych doznan zwiazanych z filmowym audio i w zwiazku z tym chcialbym wlasnie zestaw 5.1 z podkresleniem 1, subek naprawde by sie przydal, bo teraz brakuje mi troche basu... nawet przy muzyce.

Co do wzmacniacza, jak pisalem okolo 2500 zl, moze byc uzywany,

Co do kolumn, koniecznie 5.1, lecz tutaj musze zaznaczyc, ze preferuje nowy sprzet, nigdy nie wiadomo czy ktos nie robil sobie dyskotek co weekend na tym sprzecie, co mnie akurat troche odstrasza.

Najbardziej na reke byloby mi kupienie ampli posrod czegos na allegro dostepnego w tej chwili, najlepiej w moich okolicach (jaworzno) ewentualnie do 100 kilometrow od jaworzna (43-600) [nie chce sie bawic w wysylki itp] Prosilbym linki do konkretnych aukcji. Bo jestem zdecydowany kupic sprzet chociazby jutro ;)

Jakis super wymagan nie mam, lecz przydaloby sie chociazby HDMI, bym mogl podlaczyc ampli z telewizorem. Muzyki nie slucham glosno wiec przydaloby sie fajne wyrazne brzmienie przy dosc niskim volume.

Prosilbym o sprawdzenie sprzetu u tego uzytkownika na allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest on z mojego miasta, ba z mojej dzielnicy i bede mial pare groszy upustu na sprzecie, czy ma w ofecie cos godnego polecenia? glownie chodzi mi o kolumny, wzmacniacz moge kupic uzywany na allegro tak jak pisalem do okolo 100 kilometrow od jaworzna.

Wielkie dzieki za odpowiedzi!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

biorąc pod uwage Twoje wymagania, zwróciłbym uwagę na amplituner Onkyo TX-NR515 lub Yamaha RX-V673. Każdy z nich oferuje wysoką moc i pełne wyposażenie w dekodery dźwięku przestrzennego oraz dodatkowo funkcje sieciowe (może Ci się to przydać, jeśli korzystasz z komputera który możesz skonfigurować jako serwer).

W kwestii kolumn zwróciłbym Twoją uwagę na zestaw Jamo C 405 HCS3 z subwooferem SUB 260 lub Sub 360. Bardzo dobrym rozwiązaniem byłaby także konfiguracja oparta na kolumnach Dali Concept 6/1/C wspomagana subwoferem np. Kef C4 lub Wharfedale Diamond 10.MX-SUB lib cały system oparty na KEF C5 / C1 / C6LCR / C4.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Powyższe zestawy przy indywidualnej ofercie powinny zmieścić się w założonym przez Ciebie budżecie. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Biorąc pod uwagę Twoje potrzeby z nowych amplitunerow postawił bym na Yamahe 673.

Z starszych na Yamahe Maranta lub Onkyo od 608, Tutaj nie wskaże Ci konkretnego modelu bo pewnie kierował bym się w pierwszej kolejności stanem takiego amplituner aa potniej funkcjami Dekodery skalery itp.

Co do głosników sensowne będą Yamaha 555, A pewnie za zestaw 573 z głosnikami 555 dostał byś dobra cene.

Alternatywy: Tannoy V4, Magnat Quantum, Heco Dicta może metas jak smiescisz się z cena, Klipsch F10

Co do głosników sensowne będą Yamaha 555, A pewnie za zestaw 573 z głosnikami 555 dostał byś dobra cene.

Alternatywy: Tannoy V4, Magnat Quantum, Heco Dicta może metas jak smiescisz się z cena, Klipsch F10

Może zastanów się trochę. Wymieniasz jednym tchem Yamahę, Klipscha F a potem Quantumy czy Metasy, Tannoye, jakby to był jeden i ten sam poziom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.