Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha YP-511 + Excel ES-70E

Delebis

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw który posiadam jak w temacie satysfakcjonuje mnie (albo za mało jeszcze słyszałem i mnie satysfakcjonuje) jednak złamała się igła (gramofon to jednak nie najlepsza zabawka dla małego dziecka) i stoję przed dylematem, pytam ponieważ nigdy technicznie nie wgłębiałem wiedzy. Zakup przyzwoitej igły to koszt ok 200zł np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , w niewiele wyższej cenie mogę już chyba kupić wkładkę wyższych lotów niż ten Excel, pomóżcie podjąć decyzję czy przywrócić życie Excelowi czy też nie, wg instrukcji ramię przyjmuje wkładki od 4 do 13g, (excel waży 5g) także wybór szeroki, ale nie bardzo wiem czym się sugerować przy wyborze, ważne żeby nie wrzeszczała lubię jak gra cieplej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/98189-yamaha-yp-511-excel-es-70e/

w niewiele wyższej cenie mogę już chyba kupić wkładkę wyższych lotów niż ten Excel,

do tych 200zł trzeba będzie jeszcze dołożyć ze 100zł-150zł na nową ,lepszą wkładkę

kup do tego Excela nową igłę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ok 110zł z wysyłką z DE

jakby powyższy link nie działał , to daje skrócony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Obie igły mają szlif eliptyczny (taki zapewne miałeś w oryginale)

Przyjęło się,że produkty Jico SAS są lepszej jakości, ale w tym przypadku nie ma sensu przepłacać i ryzykować zapłacenia VATu

Sprzedawca z NIemiec jest sprawdzony, ja bym kupił o połowę taniej - właśnie u niego

Zapewne nie odczujesz różnicy z oryginałem

audiokarma.org

• 3 tygodnie później...

Zapewne nie odczujesz różnicy z oryginałem

Igła już cieszy, potwierdzam słuszność wyboru sprzedawcy, a co do różnic praktycznie nie zauważalne, może góra ciut ostrzejsza

Jeszcze raz dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.