Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz Blu-Ray do 400 zł

Mavok

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić odtwarzacz blu-ray w kwocie do 400 zł i zastanawiam się który wybrać na razie wytypowałem dwa są to Lg bd 660 i philips bdp 3280.Mam pytanie do posiadaczy tych modeli napiszcie o wadach i zaletach tych odtwarzaczy, jaka jest jakość obrazu i dźwięku,czy czytają dobrze mkv i mt2s,jeśli chodzi o lg czy rzeczywiście głośny napęd przeszkadza w oglądaniu filmów i słuchaniu muzyki.Jestem też otwarty na inne propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/98207-odtwarzacz-blu-ray-do-400-z%C5%82/

mam w sypialni 650 dwa lata i faktycznie łyka każde badziewie na płycie i usb ale chodzi dosyć głośno

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Koledzy, czyli z tych tanich wszystko odpalających playerów raczej rozglądać się za LG niż inną marką? Tak pytam bo też się rozglądam za czymś co mi ścieżkę dźwiękową z DTS'a zmiksuje do stereo i wypuści bez straty jakościowej na gniazda RCA?

A taki np. LG BP220 wystarczy do odtwarzania mkv z pendrive lub dysku HDD czy za czymś lepszym się rozglądać?

Teraz i Japońcy się poprawili.Sony,Pioneer,Panasonic też czytają mkv,m2ts tylko że wszystko już Chiny tak więc tak naprawdę kupujemy to co nam się podoba,bo wszystkie tanie odtwarzacze podobny poziom,a LG i Samsung bardzo tanie.

Dzięki za odpowiedzi.

Chyba poszukam coś z LG być może i ten tani player wystarczy bo chętnie przygarnąłbym Pioneera ale mam już od nich DVD DV-400 i z filmami na płytach DVD nie ma problemu ale już pliki avi powyżej 1GB odtwarza tylko do pewnego momentu. SOFT tylko w języku angielskim i gdyby nie "gufiak" i ich soft + dodatki ingerujące np . w wielkość i kolor czcionki to dalej byłoby słabo - tutaj Pioneer po prostu dał ciała na całej linii. Bałbym się brać od nich kolejny niedopracowany gadżet.

Mam nadzieję, że LG pod tym względem lepiej sobie radzi.

Tylko ta cena wg ceneo LG BP220 230zł vs BDP-150 550zł nie przekonuje - przynajmniej mnie.

Sieć - fajny dodatek ale coś czuję, że jednak PC lepiej się w tym sprawdza - sprawdzałem na samsungu BD-E5500. Bardziej interesuje mnie wykorzystanie tego typu urządzenia jako playera plików niż płyt czy też przeglądania youtube, chociaż miło obejrzeć koncerty :)

Dzisiaj wreszcie doszedł do mnie LG BD 660 i jestem mile zaskoczony obraz świetny ładnie skaluje zero jakichkolwiek artefaktów czyta wszystko co mu do tej pory włączyłem .Dżwiękowo do filmów i koncertów jest ok.Co do wyświetlacza można powiedzieć tylko tyle,żę jest bo jest naprawdę bardzo mały i nieczytelny z daleka.Więc spokojnie mogę powiedzieć,że jestem narazie zadowolony.

to dobrze że jesteś zadowolony,blu -ray bez bajerów,ale za to tani,to jego spora zaleta,jak ktoś potrzebuje cos ambitniejszego np z flac to polecam Pioneera bdp-150.Zaskoczył mnie bardzo jakością odtwarzania właśnie tego formatu,oraz całkiem miło gra SACD nigdy bym go o to nie podejrzewał,nie zły jest tez Sony 490 bardzo dużo funkcji sieciowych,duży ukłon za to,no i LG najtańsze i solidne odtwarzacze.Nowe Yamahy nie popisały się ,nadal najlepszym ich modelem jest bd-s 1067.Asus straszny nie wypał miał to być killer,a tu wielkie rozczarowanie.Oppo to już inna bajka ale i cena.Pozdrawiam.

• 9 miesięcy później...

Od niedawna używam LG BP220. Ma służyć przede wszystkim do do odtwarzania "z patyka"- bez zbytniego angażowania się w jakość (do muzyki mam inny odtwarzacz).

Moim zdaniem, za te pieniądze nie można znaleźć nic lepszego- łyka wszystko, oprócz rmvb i brail'a, działa szybko i sprawnie, wyświetlacz też nie jest problemem, bo i tak nie da się zrobić niczego bez telewizora. Co dziwne, jeden z albumów w mp3 320 k doprowadza go do szaleństwa, choć nie znalazłem jak do tej pory żadnego powodu, czemu tak się dzieje- nagle odtwarzacz się spowalnia i przeskok do kolejnego utworu trwa 2 minuty- nawet tyle czasu "przeskakuje lupa" na kolejną ikonkę :) to samo na moim telefonie chodzi bez problemu.

W fabrycznym sofcie, z ustawionym językiem polskim jako język menu, niektóre opcje były opisane cyrylicą :)), wgranie aktualizacji załatwiło sprawę.

Jeszcze nie podpiąłem go do acces point'a, więc o funkcjach internetowych nie mogę niczego napisać. (Nie mogę pociągnąć przewodu, taki układ pomieszczeń- muszę pojechać po wi-fi.) Co ciekawe, pilot od tak śmiesznie taniego odtwarzacza potrafi obsłużyć tv LG, a nawet kilku firm obcych(!).

BRAWA DLA LG za bardzo udany odtwarzacz.

z tanimi BD jest jeden podstawowy problem : nie posiadają wyjścia audio analog i bardzo często cyfrowego (SPDIF) audio . Jeżeli chcemy korzystać pomocniczo z tego źródła dzwięku jesteśmy skazani na AVR

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Nie w tym przypadku- BP220: (Audio L,R, cvbs, coax)

(Jedzie do mnie acces point, jak BP będzie już online, napiszę więcej o funkcjach sieciowych.)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

, a ja taki strzeliłem , nawet nie wiem czy czvta SCAD , później sprawdzę .

Ma wyjścia analogowe 7.1 ( 7.1 jest współdzielone z wyjściem " rasowym stereo " i z 5.1 ) . Ma niby dekodery Audio HD . Podłączyłem po analogach 5.1 i DTS HD Master Audio po SPDFI Coacjal " core prawie tak samo . W połączeniu analogowym brzmi troszkę przestrzenniej , lepiej , ale basu zadziwiająco mało . Ustawienie basu w playerze na zero , czyli maksymalnie . W ampli nie chciało się mi zmieniać .

Analogi playera przyrównywałem z ampli wejście SPDFI Coaxal , " po Core " program Surrand Standar .

Ukryta Zawartość

Oświadczam wszystkim , że w amplitunerze na wejściu Multi Chanel Input jest pełna regulacja manualna , automatyczna parametrów , lecz nie można włączyć programu dookółnego z przyczyn wiadomych .

Wcześniej chyba pisałem z pamięci instrukcji , że na tym wejściu nie ma regulacji parametrów .

Ukryta Zawartość

Miałem taką samą rozterkę kilka miesięcy temu. Szukałem taniego odtwarzacza który

1. Odtwarza BD

2. Odtwarza pliki w każdym popularnym formacie z napisami z USB i po DLNA

3. Ma wyjście audio analogowe (potrzebne do 2giej strefy)

4. Ma możliwość sterowania ze smartfona

5. I opcjonalnie fajnie jakby miał bajery typu youtube, ipla itd.

Pomyślałem, że pójdę do Media Marketu gdzie można nieużywany towar zwrócić, kupie najtańszy, sprawdze czy mi pasuje, jak nie to oddam i kupię kolejny wg. ceny itd, aż znajdę ten jedyny.

Najtańszy był LG BD220. Kupiłem ze 200zł z hakiem i nie oddałem :-) Spełnia wszystkie powyższe 5 punktów. Nie jest głośny. Ma badziewny pilot, ale nie używam, bo steruję nim z pilona to amplitunera, albo z telefonu jak jestem w sypialni (drugiej strefie). Opcje internetowe działają masakrycznie powoli. Tzn włączanie aplikacji, poruszanie się po nich zamula, ale jak już odtwarza wideo i idzie płynnie i pięknie. Na jakość BD ani DVD nie mogę złego słowa powiedzieć. DVD upscaluje do Full HD bardzo ładnie.

Naprawdę polecam tego taniego LG-ka.

>wsowa

Jakiego programu do sterowania telefonem używasz? Masz połączony z netem po lan-ie, czy z AP-kiem i wi-fi?

Ja kupiłem AP-ka (nie mam możliwości zastosować poł. kablowego) i za cholerę nie mogę przebrnąć przez ustawienia zabezpieczeń :(

Używam AVC 2 na androida od LG:

Ukryta Zawartość

Odtwarzacz mam podłączony kablem do routera wifi, do którego też łączę się telefonem. BD 220 nie ma wifi.

Ukryta Zawartość

No właśnie :(

Brak wi-fi chciałem "nadrobić" access pointem, który połączy się z siecią domową wi-fi, bo nie dam rady pojechać po kablu.

Póki co dałem sobie na luz, bo na razie zabezpieczenia sieci mnie pokonały- jak odpocznę psychicznie, będę znów próbował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.