Skocz do zawartości
IGNORED

DYNAVOX TPR-2

Maniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - moje pytanie dotyczy przedwzmacniacza DYNAVOX TPR-2 - czy ktoś może miał z tym do czynienia.

Zainteresował mnie ten sprzęt ze względu na lampę i cenę. Ogólnie mówiąc chciałbym jakoś ożywić scenę mojego sprzętu a tu właśnie często napotykam wypowiedzi na temat lamp które ponoć dają wyjątkowe brzmienie i ciepły miękki bas bez sztywnego dudnienia - ja właśnie takiego brzmienia poszukuję niestety w ograniczonym budżecie. Czy ten przedwzmacniacz jest wart swojej ceny i czy da się wyraźnie odczuć działanie zastosowanej w nim lampy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/98283-dynavox-tpr-2/

Ten pre ma korekcję riaa na wzmacniaczach operacyjnych, ta lampa tam jest tylko po to żeby ładnie wyglądało.

co znaczy korekcję riaa na wzmacniaczach operacyjnych - czy ktoś zadaje sobie trud montowania w układ lampy elektronowej, która ma tylko świecić - znawcą nie jestem ale to trochę naciągana teoria choć nie powiem że nie możliwa.

Jeśli można spytać to skąd te informacje, ta wiedza - przepraszam ale wolałbym wiedzieć czy opieram się na trafionych informacjach zanim będę podejmował decyzję np. co do kupna.

https://www.audiostereo.pl/topic/98283-dynavox-tpr-2/#findComment-2628285

Wystarczy rzucić okiem na fotkę wnętrza

zresztą było już na temat tego pre :

Ukryta Zawartość

Lampa pracuje jako bufor czyli jest to wciskanie lampy tam gdzie nie jest to potrzebne i gdzie nie ma to żadnego sensu prócz tego że może ktoś się da nabrać że ma lampowe pre.

post-22018-0-22012500-1352051998_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/98283-dynavox-tpr-2/#findComment-2628502

Wystarczy rzucić okiem na fotkę wnętrza

zresztą było już na temat tego pre :

Ukryta Zawartość

Lampa pracuje jako bufor czyli jest to wciskanie lampy tam gdzie nie jest to potrzebne i gdzie nie ma to żadnego sensu prócz tego że może ktoś się da nabrać że ma lampowe pre.

No to kicha - a czy są do dostania jakieś inne przedwzmacniacze gramofonowe w tej cenie i właśnie na lampach. Wiem że trochę uparłem się na te lampy ale za młodu miałem jakiś stary wzmacniacz lampowy podłączony pod jakieś kolumny unitry nie pamięta modelu i jak dziś pamiętam brzmienie tego sprzętu. obecnie posiadam amp. Marantz SR 4002 ( z którego nie chciał bym rezygnować, przynajmniej na razie), do tego nowe Jamo S606, i gramofon który zamierzam zmienić. Wszystko to przepuszczam przez korektor SONY, bo bez niego dźwięk jest płaski (kartonowy) bez miękkości dynamiki i życia - Właśnie dla tego chciałbym to ożywić lampą.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/98283-dynavox-tpr-2/#findComment-2628945

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.