Skocz do zawartości
IGNORED

zmiana Jamo 5.0 na coś innego, też 5.0

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Nie dawno kupiłem sobie zestaw kina do małego pokoju (11m2). Amplituner Yamaha RX-V373 i głośniki Jamo S426.

Amplituner był to prawie przemyślany wybór i nie będę nic już w tym temacie zmieniał, za to głośniki to był chybił - trafił bez odsłuchu. I tu zaczyna się problem, grają tragicznie, zero średnicy, płytki pukający bas, piaszczysta góra. Muszę mocno bawić się equalizerem w amplitunerze by jakoś dało się tego słuchać.

Podłączyłem do amplitunera stare głośniki od Yamahy Pianocrafta by sprawdzić czy to nie wina ampli i na szczęście moje uszy odżyły, wszystko jak na moje ucho ślicznie zagrało.

Niestety głośników od Pianocrafta użyć nie mogę.

Te Jamo za chwil parę będę sprzedawał, mają 2 tygodnie, wyglądają jak nówki, są na gwarancji więc z 550zł za nie dostane biorąc pod uwagę, że w sklepie 700zł kosztują.

Mogę dołożyć 1000zł tak więc mam około 1500zł na zestaw 5.0 do pokoju 11m2 grający z najniższą Yamahą z nowej serii.

Dodam, że oczekuję także jako takiego grania w stereo - głównie rock i hard rock, trochę metalu, ogólnie gitara, bas, bębny i mocniejszy wokal. Lubię dość ciepłe, zbalansowane granie.

Proszę pomóżcie.

Jeśli zależy Ci bardzo na dobrej jakości dźwięku przy odsłuchu muzyki, pomyślałbym na Twoim miejscu nad zakupem na początek tylko dwóch dobrych kolumn na front a w przyszłości dokupisz sobie pozostałe głośniki.

Zwróć uwagę na kolumny Kef C5 oraz Mission Mx3 lub Mx4.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.