Skocz do zawartości
IGNORED

kable do Piano Craft e-400

wacek66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o radę wszystkich bardziej zaawansowanych użytkowników sprzętu hi-fi. zakupiłem przed kilkoma dniami Piano Crafta;- ale dźwięk który usłyszałem nie jest dla mnie satysfakcjonujący. Bardzo proszę o poradę jakie kabelki mam zakupić aby uzyskać miękkie nie męczące brzmienie z niskim ale nie męczącym basem,ładną górą i umiarkowaną średnicą ? za wszystkie rady z góry bardzo dziękuję!

https://www.audiostereo.pl/topic/9834-kable-do-piano-craft-e-400/

Może coś z cable talków.

Ja też poleciłbym sonic linki 200. Można niedrogo dostać używane. Częśc osób ma o nich nienajlepsze zdanie. Ale uważam, że do budżetowgo sprzętu będą ok. - lekko ocieplone brzmienie.

wacek... ale nie przesadzaj z poprawianiem dźwięku. Bo się tak niewinnie zaczyna... najpierw kable glosnikowe i interkonekty, pozniej zmiana kolumn (BTW Tannoy M1 lub M2 lepiej zagra), nastepnie zmiana okablowania w kolumnach, zmiana okablowania w mini-wiezy, pozniej wymiana transformatorow, zmiana kondensatorow, lasera, tranzystorow, radiatorow, obudowy.. aż skończysz z czymś co przypominac bedzie monobloki Krella z wbudowanym odtwarzaczem cd... tak więc ostrożnie wacek, ostrożnie..

Pzdr.

Witam, pianocraft przez pierwszy miesiąc gra jasno, póki co daj kolumnom trochę czasu. Kable, forumowicze polecają cordial- cls225, warto je kupić a kosztują 6 lub 9 zł za metr w zależności od modelu. Poczytaj o nich (wyszukiwarka), gdyby konsbud reklamował je w gazetkach kosztowałyby kilka razy więcej! Pomyśl również o listwie sieciowej- filtercon, odniosłem wrażenie, że trochę wygładziła wokale. Jeżeli nie masz standów warto podkleić gumowe podkładki, ewentualnie podłożyć gruby materiał pod kolumny- poprawi się bas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.