Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Technics SU-VX800

Karolm5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy wzmacniacz wymieniony w temacie jest warty ceny za ktora zostal wylicytowany na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy mimo ze jest to Technics jest to dobry wzmacniacz, a jezeli nie to dlaczego. Tylko prosze nie pisac ze zły "bo to technics" Chodzi mi o jakies bardziej konkretne przykłady.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/9852-wzmacniacz-technics-su-vx800/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jest to klasyczne badziewie ktore w ogole nie gra i szkoda na niego kasy co na pewno potwierdza inni forumowicze z ex-milosnikiem Technicsow zyziem na czele (pozdrowionka zyzio:) ). Jak dla mnie graja tylko stare modele Technicsowe- te kanciaste- na reszte szkoda czasu. Temu nawet podobno buczy transformator (nie wiem kto o tym pisal ale chyba barni...) nie mowiac o brzmieniu na ktore szkoda czasu. Pozdrawiam.

PS Kanciaste wzmaki podobaja mi sie zyzio wcale nie dlatego ze uznaje stary sprzet wylacznie... ale dlatego ze byly dobre tak jak niezly jest wcale nie stary Creek 4330 a w swojej cenie trudno mu znalezc konkurencje...

Hihihi zawsze mi się wydawało, że SU-VX800 należy do starszej (dobrej) serii piecyków Technicsa :-) no ale dobra...

Karol:

Poczytaj inne wpisy discomaniaca i sam dojdziesz do pewnego wniosku. On nie znosi Technicsa i koniec.

A cena jest dobra jak nie bardzo dobra. Tylko co ci po tym jak to już sprzedane.

Discomaniac:

Buczy trafo? Które? Bo są dwa jakbyś nie wiedział :-)

;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jak dla mnie to stare byly te kanciaste :) a jesli nie wiesz - bo widze ze nie wiesz jaka jest opinia moja na temat Technicsa i co inni forumowicze sadza o tym wzmaku zachecam do przeczytania tego oto watku: http://audio.lukar.net/forum_wpisy.html?temat=9767&p=1#k

mam prosbe Voyt: jak nie wiesz czegos do konca prosze nie wprowadzaj innych w blad...

Discomaniac - kiedys napisałeś:

"Byly tez wzmaki ktore testowalem i przyznaje ze te stare kanciaste(!!!) Technicsy graly niezle - ostatni ktory mi sie podobal to SU-VX 800"

A teraz czytamy:

"Jest to klasyczne badziewie ktore w ogole nie gra i szkoda na niego kasy..."

"Jak dla mnie graja tylko stare modele Technicsowe- te kanciaste"

No więc kto tu wprowadza w błąd? Zastanów się.

Sam go zaliczyłeś do kanciastych :-)

Tak po prostu chcialem wiedziec czy za tyle za ile poszedl jest warty. Jestem laikiem w sprawach audio a jak narazie doczytalem sie ze czym wiekszy pobor pradu tym wieksza wydajnosc wzmacniacza, wiec zwrocilo to moja uwage.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Voyt nie zadales sobie trudu zeby kliknac w klink wiec teraz cierp:) stare kanciaste byly przed suvx 800 i wyraznie powiedzialem OSTATNI jaki mi sie podobal - przy czym jakby chcialo ci sie czytac inne wpisy w tym zyzia wiedzialbys ze to byla dla niego podpucha (on tez mnie podpuscil wczesniej w tym samym watku) bo 800-tka to rzeczywiscie badziewie koszmarne (choc nie powinienem uzywac tego okreslenie sorry) poznalbys tez opinie Zegarmistrza ktory mial 800tke i on pisal o burczacym transformatorze... ja tylko odsluchiwalem i szczerze mowiac zaluje straconego czasu... dowiedzialbys sie takze ze jak zyzio bylem kiedys - niestety - fanem Technicsa ba nawet dowiedzialbys sie jakie klocki mialem ale nic to - nie czytales zaluj ale innych Forumowiczow nie wprowadzaj w blad prosze

oczywiscie jak kazdy masz prawo do wlasnego zdania ale nie neguj wpisow innych zwlaszcza ze jestes tak wnikliwy ze nie chce ci sie zerknac na link ktory podeslalem albo czytasz go tendencyjnie cytujac to co ci wygodne

Gość

(Konto usunięte)

Śmiejecie się tak z tych wielbicieli technicsów , ale większość z waszych starszych kolegów właśnie na nich zaczynała.Ja sam na początku - a było to dość dawno-miałem radmorki no i altusy.Pierwszy klocek jaki kupiłem to był mag. technicsa- cd to tylko w radio były.Szczena wszystkim opadała no i tak się zaczęło :)a kosztowały one wtedy niemałe pieniądze w pewex-ie

Najpewniej machąłem się w tamtym wpisie co do pierwszych liter - to był 800, ale chyba SUA, albo coś koło tego - taki pozaokrąglany z klapką na dole i pokrętłem na samym środku - faktycznie był badziewny. Z tego co widzę na tym zdjęciu to wzmacniacz z serii przejściowej - z pewnością dość dobrze grały te z kwadratowym srebrnym przyciskiem power (numeryczne oznaczenia były dwucyfrowe 45, 55 itp) literek niestety nie pamiętam. Tego ze zdjęcia nie znam, ale konstrukcyjnie bliżej mu do tych starych niż do tego mojego z klapką co brzęczał. Sorry za wprowadzenie w błąd, ale tak kończy się zmienianie oznaczeń co roku, anonimowe nazywanie modeli i... kiepska pamięć.

jacch: "większość z waszych starszych kolegów właśnie na nich zaczynała"

A i owszem. Gdy kupowałem sobie pierwszy "prawdziwy" sprzęt grający, w głowie mi się nie mieściło wybrać cokolwiek innego poza Technicsem ;) Bba, do dzis mam amplituner stereo (długie lata grał jako tuner), czekający na wystawienie na Allegro...

To były czasy - Technics, i żadnych dylematów "co z czym?" ;)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.