Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V673 + BD-S673 - jakie glośniki

storm36

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuje zakup kina domowego amplituner jak i bluray mam juz wybrany (Yamaha RX-V673 + BD-S673) ale mam dylemat co do glosnikow. Czy w kwocie laczej za zestaw jest szansa zmiescic sie w 5tys w miare dobrymi glosnikami 5.0? Jezeli nie to moge narazie zrezygnowac z bluray na rzecz lepszych glosnikow. Kino bedzie uzywane w wiekszosci do sluchania muzyki ale filmy tez beda ogladane. Pomieszczenie w ktorem bedzie gralo to 15m2.

zdjecia pogladowe pokoju w ktorym bedzie sprzet (niestety nie ma opcji przestawienia mebli)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-46999-0-80920300-1352923760_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

jeśli moglibyśmy trochę zwiększyć budżet, do w Twoim pomieszczeniu idealnie sprawdziłyby się kolumny Kef seri Q czyli Q500 / Q100 / Q200c. Bardzo dobrze współpracują z elektroniką Yamaha, dają świetną przestrzeń, scenę i nie powinny powodować problemów z basem za sprawą niedużego pomieszczenia.

Jeśli trochę taniej, to zwróć uwagę na zestaw Tannoy Mercury V4 / V1 / VC, świetne kolumny za rozsądną cenę.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, które pozwolą na wybór optymalnej konfiguracji.

PS na dzień dzisiejszy w cenie RX-V673 można także kupić RX-V771, pomyśl bo to ciekawa alternatywa

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kolego storm36,

Nie chcę się wymądrzać ale spójrz proszę na załączoną przeze mnie grafikę prawidłowego umiejscowienia słuchacza/widza względem głośników/ekranu TV i twoją propozycję (aranżację) pomieszczenia. Jeśli nie masz możliwości poprzestawiania mebli to ja na twoim miejscu szukałbym innego pomieszczenia bo w Twojej konfiguracji to efekty w filmie względem ekranu nie będą się zgadzać a i co wrażliwsi to na muzykę w stereo będą narzekać.

kino_pomieszczenie.jpg

Witam, Q21 jezeli chodzi o KEF-y.... piekne kolumny ale niestety poza moim budzetem, a co bys powiedzial o Wharfedale Diamond 10.6 / 10.0 / 10.CC ?? Moglbys w przyblizeniu opisac dlaczego warto kupic rx-v771 zamist rx-v673 ?

marivs niestety nie moge zmienic ustawienia ani telewizora ani mebli poniewaz miedzy telewizorem jest przejscie z przedpokoju, pokoj jest otwary z kuchnia co nie widac na zalaczonej grafice a za naroznikiem sa schody na poddasze.

Również w polecam zestaw yamaha rx-v771 i Tannoy mercury v4 w kinie gra świetnie.

W stereo też dobrze gra jak na ampli, chociaż obecnie mam również podłączony wzmacniacz harman kardon 980 i jest lepiej w stereo.

Zanim wybrałem ten zestaw robiłem dużo odsłuchów i wg mnie do kina to bardzo dobry zestaw.

Tylko nie kupój Broń Boże niższego Blu ray'a!!! Koniecznie z serii 6xx

Jasne, niech jeszcze dołoży i weźmie droższy, najlepiej od razu taki za 50% budżetu na cały zestaw. Co z tego, że jeśli nie ma projektora ani plazmy 65', to obrazu nie odróżni od najtańszego Panasonica za 300zł...

Jasne, niech jeszcze dołoży i weźmie droższy, najlepiej od razu taki za 50% budżetu na cały zestaw. Co z tego, że jeśli nie ma projektora ani plazmy 65', to obrazu nie odróżni od najtańszego Panasonica za 300zł...

Nawet nie chce mi się tego komentować bo świadczy o kompletnej ignorancji

Forum jest pełne złotouchych, teraz doszli złotoocy, którzy na swoich ekranach 50 cali lub mniej, dodatkowo, na pomniejszonym przez czarne pasy filmie blue ray, wyłapią te różnice w jakości odtwarzaczy... Bądźmy poważni.

Jeszcze kabelek hdmi za 300zł ze złoconymi końcówkami do tego :)

Forum jest pełne złotouchych, teraz doszli złotoocy, którzy na swoich ekranach 50 cali lub mniej, dodatkowo, na pomniejszonym przez czarne pasy filmie blue ray, wyłapią te różnice w jakości odtwarzaczy... Bądźmy poważni.

Jeszcze kabelek hdmi za 300zł ze złoconymi końcówkami do tego :)

Kurde ty chyba jesteś analfabetą i nie umiesz czytać...

Nikt tu nie pisze o powiększaniu budżetu ani kupowaniu NAJWYŻSZYCH modeli.

Dodatkowo ty chyba nie masz bladego pojęcia o funkcjach i możliwościach BD Yamachy z serii 6xx jak tez pewnie o innych rzeczach.

Ale jak piszesz Forum teraz jest pełne ludzi co to istnieją tylko na forum i powększają swoje Ego pisząc bzdety

Koledzy nie ma co się rzucać na siebie tylko jeszcze raz spojrzeć na aranżację pomieszczenia kolegi STORM36,

Nawet jak kupi sprzęt za srylion zielonych bez zmiany aranżacji to będzie totalna kiszka. Nawet jeśli posłucha muzyki patrząc się w okno to co zrobi oglądając film? Nabawi się biedak skrzywienia szyji a gdzie w tym wszystkim poprawne odwzorowanie sceny dźwiękowej ?

Wg mnie to już lepiej kupić zestaw 2+1 i postawić przy TV - ot chociażby taki Sony BDV-EF220 BDV-NF720 . Przynajmniej dźwięk będzie pochodził z jednego konkretnego miejsca.

Kolego marvis bez obrazy ale nie potrzebuje pomocy w aranzacji pokoju tylko w doborze zestawu kolumn. Uklad mebli narazie tak zostaje moze latem bede myslal nad zmiana, narazie chce kupic sprzet audio, amplituner bedzie rx-v673 lub 771 bluray napewno yamahy 673 natomiast jezeli chodzi kolumny to bedzie Wharfedale diamond 10.6 lub Tannoy mercury v4.

Na kon-sul.pl maja fajne ceny na zestaw z diamondami jak i mercury, ktos juz u nich kupowal ??

Kurde ty chyba jesteś analfabetą i nie umiesz czytać...

Nikt tu nie pisze o powiększaniu budżetu ani kupowaniu NAJWYŻSZYCH modeli.

Dodatkowo ty chyba nie masz bladego pojęcia o funkcjach i możliwościach BD Yamachy z serii 6xx jak tez pewnie o innych rzeczach.

Ale jak piszesz Forum teraz jest pełne ludzi co to istnieją tylko na forum i powększają swoje Ego pisząc bzdety

Po pierwsze grzeczniej. Po drugie nie wspominaj mi tu o analfabetyzmie skoro sam nie raczyłeś przeczytać ze zrozumieniem pierwszego postu, w szczególności zdania o możliwości rezygnacji z BD na rzecz lepszego audio. Inaczej nie chrzaniłbyś głupot o "konieczności zakupu BD 673" który stanowiłby wtedy 30% całości budżetu. O dodatkowych funkcjach mi nie pisz, bo takie rzeczy w standardzie mają BD LG czy Samsunga za 1/3 tej kwoty, a i tak pewnie kolega może je mieć w nosie. Poza tym już sam amplituner ma większość funkcji tego BD jeśli chodzi o odtwarzanie innych formatów i funkcje sieciowe. Tysiąc dołożyć do kolumn, to dopiero dużo zmieni, a nie jak się chce dobre audio, to wywalać kasę w takie bzdety jak dodatkowe funkcje w BD.

Kolego marvis bez obrazy ale nie potrzebuje pomocy w aranzacji pokoju

Wcale nie mam zamiaru bo o gustach się nie dyskutuje. Przedstawiłem jedynie poglądowo gdzie powinien znajdować się widz/słuchacz względem ekranu/TV.

Po pierwsze grzeczniej. Po drugie nie wspominaj mi tu o analfabetyzmie skoro sam nie raczyłeś przeczytać ze zrozumieniem pierwszego postu, w szczególności zdania o możliwości rezygnacji z BD na rzecz lepszego audio. Inaczej nie chrzaniłbyś głupot o "konieczności zakupu BD 673" który stanowiłby wtedy 30% całości budżetu. O dodatkowych funkcjach mi nie pisz, bo takie rzeczy w standardzie mają BD LG czy Samsunga za 1/3 tej kwoty, a i tak pewnie kolega może je mieć w nosie. Poza tym już sam amplituner ma większość funkcji tego BD jeśli chodzi o odtwarzanie innych formatów i funkcje sieciowe. Tysiąc dołożyć do kolumn, to dopiero dużo zmieni, a nie jak się chce dobre audio, to wywalać kasę w takie bzdety jak dodatkowe funkcje w BD.

Nie zamierzam pisać grzeczniej do kogoś, kto imputuje mi coś czego nie napisałem- przeczytaj jesli nie masz świadomości co sam napisałeś jeszcze raz.

Za stary jestem by mnie ktoś taki wychwywał.

Dopiero teraz napisałeś coś co ma jakikolwiek sens z czym i tak mogę się nie zgodzić jeśli zechcę ale nie chce mi się z tobą dyskutować.

Jeśli jesteś takim Fanem LG czy samsunga to sam se kup.

A teraz Pa!

PS.Jestem faktycznie złotouchym i złotookim w granicach rozsądku: od 15go roku życia zajmuję się muzyką a potem zawodowo grafiką i tak jest do teraz.

Dźwięk i obraz są dla mnie b. ważne w granicach rozsądku- nie kupuję powietrza i woodoo.

BD Yamahy - pomijając inne kwestie-ma wiele kombinacji reprezentacji koloru które normalny- pewnie nie ty- człowiek zobaczyłby nawet na 26"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.