Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki- pomoc w wyborze

McKing

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na forum widze e jest naprawdę świetne więc chciałbym zasięgnąć u was porady mianowicie jakie słuchawki wybrać do telefonu Iphone 4? możecie polecić jakieś modele? czy Beats Audio by Dre Solo to dobry wybór a może są lepsze propozycje w tej cenie lub nawet tańsze. Jesli jest cos sensownego do ok 500 zł to prosze o propozycje

https://www.audiostereo.pl/topic/98632-s%C5%82uchawki-pomoc-w-wyborze/

Beatsów jest pełno podróbek, a dźwiękowo wcale nie są takie super. Poczytaj o recenzowanych w klubie Audiostereo Brainwavz HM5 - są OK, choć nieco cisną w głowę - http://www.klub.audiostereo.pl/artykuly/brainwavz-hm5-art335.html . Basu mają sporo.

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

rozważ te, co ja kupiłem czyli Jays a-Jays four.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mają pilota którym możesz regulować głośność oraz przechodzić po utworach do przodu i do tyłu.

Ukryta Zawartość

Ja uzywam do Iphon'a słuchawek Marshall Major nausznych jak wolisz douszne to są też Marshall minor

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są porządnie zrobione i grają całkiem nie żle.Jak z bardziej podbitym basem to jeszcze Philips & O’Neill ‘The Stretch’

Ukryta Zawartość

też porządnie zrobione,chociaż mnie trochę cisną przy dłuższym słuchaniu i trochę za dużo basu mają,więc bardziej mi odpowiadają pod każdym względem Marshall'e.Wszystkie można kupić na miejscu w PL

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

hmmmm widze ze jest tu kilka naprawde dobrych propopzycji podam może jeszcze kilka hm kryteriów lub informacji ktore beda przydatne w wyszukaniu odpowiednich sluchawek a więc:

- mają to byc sluchawki nauszne

-słucham w wiekszosci Rapu więc doecnię dobry bas

- słuchawki beda pewnie używane codziennie

I jeszcze chciałem spytać o jakieś sklepy stacjonarne w okolicach Atowic lub internetowe, w google znalazlem audiomagic.pl czy to dobry sklep?

hmmmm widze ze jest tu kilka naprawde dobrych propopzycji podam może jeszcze kilka hm kryteriów lub informacji ktore beda przydatne w wyszukaniu odpowiednich sluchawek a więc:

- mają to byc sluchawki nauszne

-słucham w wiekszosci Rapu więc doecnię dobry bas

- słuchawki beda pewnie używane codziennie

I jeszcze chciałem spytać o jakieś sklepy stacjonarne w okolicach Atowic lub internetowe, w google znalazlem audiomagic.pl czy to dobry sklep?

Nie Atowic tylko Katowic

Na allegro masz od groma.Po za tym wystarczy w google wpisać nazwę słuchawek i też wyskoczą linki do sklepów/.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

a jak wypada porównanie między Marshall Major a Philips & O’Neill ‘The Stretch’ ? chodzi mi teraz wyłącznie o dźwięk. I czy słuchawki Marshall są nauszne ale takie które jakby opierają się na uszach czy uszy sa w nich osadzone?

a jak wypada porównanie między Marshall Major a Philips & O’Neill ‘The Stretch’ ? chodzi mi teraz wyłącznie o dźwięk. I czy słuchawki Marshall są nauszne ale takie które jakby opierają się na uszach czy uszy sa w nich osadzone?

Opierają się na uszach i jedne i drugie,chyba że masz jakieś maciupkie uszka,z tym że Marshalle nie gniotą w uszy,natomiastPhilipsy na dłuższą metę tak,przynajmniej mnie.Różnica jest taka ,że tak jak pisałem wcześniej O’Neill,e mają podbity bas,ale im lepsza dziurka tym lepiej grają sprawdzałem na swoim domowym zestawie słuchawkowym.Po za tym jest przestrzennie jak na słuchawki,góra też jest w miarę czysta aczkolwiek bas jest bardziej wyeksponowany niż reszta pasma. Major'y grają bardziej równo nie męczą,nie mają basu podbitego,reszta podobnie czysto i detalicznie jak na takie słuchaweczki,dużo oczywiście zależy od nagrań.

Kupując w sklepie internetowym masz (chyba )10 dni na zwrot (oczywiście w stanie idealnym),więc jest kilka dni na sprawdzenie sprawdzić jedne i drugie,a potem ewentualnie zdecydować które wybrać,albo szukać dalej O’Neill ‘The Stretch’ widziałem kiedyś mieli w ofercie w Media Markt u siebie w Poznaniu.Możesz zadzwonić do nich chyba gdzieś jest w Katowicach i zapytać,jak mają to się wybrać i posłuchać.Marschalle to chyba tylko raczej sklepy muzyczne z instrumentami,no i internet.Z ostatnim numerem Hi-Fi wyszedł osobno dodatek "Słuchawki Katalog Testów 2013".Są tam testy 97 par słuchawek domowych i mobilnych od 150 zł do 7399 zł powinno być w Empiku lub dobrym kiosku do kupienia. Z philipsów są jeszcze takie,ale droższe

Ukryta Zawartość

A co do Philips & O’Neill ‘The Stretch’ są one w różnej cenie,i mają różne symbole,ale to niby to samo z tego co się dowiadywałem,tylko różnica jest w wykończeniu,kolor wzorki itp.

Ukryta Zawartość

Nie słuchałem ich,ale stawiam,że nie mają podbitego basu,i raczej grają równo w całym pasmie.

Możesz się wybrać do Media Marktu,Saturna , tam mają duży wybór słuchawek i nie powinno być problemu z podłączeniem i posłuchaniem.

W sumie nie byłaby to wada, zastanawiałem sie również nad :

-Philips Uptown (jednak nigdzie nie mgoe ich znaleźć)

-Shure srh750dj

-Ultrasone HFI-580 i dj-1 (jednak one lekko przekraczają budżet, lecz jeżeli graja wyraźnie lepiej od innych jestem skłonny dopłacić)

no i wkońcu AKG z serii Q konkretnie Q 460 (słyszałem ze są robione na podstawie 450 jednak czy opłaca się dopłacić to ~100 zł i zaufac Quinciemu?

i najważniejsza sprawa czy słuchawki będą grały na maksimum swoich możliwości na Iphone 4?

-Philips Uptown (jednak nigdzie nie mgoe ich znaleźć)

Czytałem tylko ,że w tej cenie są całkiem całkiem,to jest chyba to.Wyglądają tak samo,trzeba by porównać parametry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ultrasone dj-1 mogły by być dobre,mają mocny bas.AkG z serii Q Znam i mam tylko najwyższy model Q701,ale to już nie do iphona.

i najważniejsza sprawa czy słuchawki będą grały na maksimum swoich możliwości na Iphone 4?

Bezpieczniej szukać typowo mobilnych modeli,wtedy nie powinno być problemu,inaczej mogą grać trochę cicho.

To chyba jest to samo

Ukryta Zawartość

Sam muszę się bardziej przyjrzec tym słuchawkom,może też sobie sprawię.

Dużo ludzi tez chwali sobie Koss Porta i Creative Aurvana Live,ale nie miałem i nie wiem jak się mają do Rapu,bo nie słucham tego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.