Skocz do zawartości
IGNORED

Batman - Mroczny Rycerz Powstaje i... upada

piotr122

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie jestem po seansie i muszę się wylać..

Cóż za rozczarowanie. Właściwie to nie Batman tylko Die Hard 7. Fabuła liniowa do bólu, ze tak użyję terminologii PC :)

Dosłowność kompletnie powala konwencję - moim zdaniem. No po prostu urocze sceny gdzie Batman walczy wśród policjantów itp. itd.

No i ta nachalna amerykańskość...

No według mnie porażka i zdecydowanie najgorszy element serii.

Ciekaw jestem czy ktoś ma podobne odczucia czy ja się starzeje...

https://www.audiostereo.pl/topic/98709-batman-mroczny-rycerz-powstaje-i-upada/

Mnie też znudził niemiłosiernie, koleś z laską chodzi i utyka nagle poleciał do lekarza pomachał nogą zrobił kilka pompek wyszedł ze studni i muratował świat, a to wszystko okraszone superm efektami ale drętwymi dialogami jak zwykle, wynikowo czegoś głębszego zabrakło, poprzedni bat był lepszy,

Focal + Naim

Zdecydowanie pierwszy BAT braci Nolan wydaje mi się że ma najfajniejszy klimat.

Wrzucam go sobie czasem urywkami z pliku m2ts 30Gb i zachwycam widokami, grą kamery i klimacikiem

Według mnie dwie poprzednie były lepsze. Joker Heath'a Ledger'a (The Dark Knight) klasa,za to w (Dark Knight Rises) soundtrack mi się podoba.Polecam posłuchać bez filmu.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

A mi się bardzo podobał. Jako trylogia rewelacja. W kinie absolutnie się nie nudziłem. Na seans poszliśmy w 5 osób. Dwie z tej piątki miały podobne odczucie co do Waszych. Widać kwestia gustu. Pomimo, jeśli ktoś nie oglądał to warto się przekonać naocznie czy jest się w jednej bądź drugiej grupie:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odnośnie poprzedniej części, pojawiło się dużo żartów, teraz czekamy na parodie 3 części ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja straciłem godzinę oglądając te kupę, żona wytrzymała do końca ( szacun). Jak można stworzyć prawie 3 godzinnego gniota mając tak wdzięczny temat jakim jest "superbohater". Gdzie te efekty ? rozmach ? a przepraszam po jakiejś godzinie chyba był ten stadion. A zamiast tego scena tańca trwająca 3 minuty, kwadratowe dialogi, drętwe postacie - no jakaś masakra totalna.

Nie wiem, może źle się nastawiłem do tego filmu, oczekiwałem po prostu dobrej rozrywki, a nie jakiegoś przegadanego gniota.

Także nie polecam.

Własnie wyszedł na DVD i Blueray jakby ktoś chgciał ponownie obejżeć :)

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Gość Gość

(Konto usunięte)

No i jestem po seansie.

Film niezły. Sprawnie zrobiony. Natomiast ewidentnie brakuje Jokera. Bo ten osił wykonujący rozkazy kogoś innego, nie ma za grosz diabolicznej finezji. I na tym fabuła ewidentnie cierpi. Film stał się bardzo przewidywalny i prosto pisany. Ale na pewno i tak się, dzięki bardzo solidnemu warsztatowi wyróżnia na tle innych ostatnio wydanych produkcji. Moim zdaniem dobry film, ale już nie arcydzieło z Jokerem -Heath Ledger-em. No ale to niestety temat zamnknięty.

No i obraz na płycie BD rewelacyjny, dźwiek DTS HD Master Audio też wybitny. Ogląda się to z wielką przyjemnością ale bez poczucia że mamy do czynienia z czymś wielkim. Dobra rozrywka nic więcej.

Dzisiaj zobaczyłem po raz pierwszy , też mi utkwił "ten osioł" . Jakoś nie pasowało to do reszty. Jego głos był trochę groteskowy. W sumie to obejrzałem niestety bez emocji.

Wizualnie świetny, efekty, zdjęcia, tempo, przez kilkanaście minut ogląda się super... ale jak akcja zwolni i zaczynam myśleć, a nie tylko oglądać, to bzdurność scenariusza aż boli. Nawet słodziutka Anne Hathaway zachwycająca w pierwszych scenach przestaje cieszyć.

wszystkim którzy zarzucają nielogiczność polecam serwis imdb, tam można sporo doczytać - wcale nie jest tak że dark knight jest wybitniejszy. po prostu oczekiwania były bardzo wysokie, a to niekoniecznie idzie w parze z zamysłem na film który, w przypadku trylogii wymyślonej kilka lat temu, nie do końca im sprostał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.