Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO PR-SC5509 + YAMAHA PC2602M + Sony KDL 55HX920

fox1970

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szacownych forumowiczów,

Mam ambitne plany stworzenia uniwersalnego zestawu do odsłuchu zarówno stereo na wysokim poziomie jak i wielokanałowo. Większość muzyki słucham w stereo, jednakże mam trochę koncertów na BR (kolekcja stale powiększa się) stąd dźwięk i bardzo dobry obraz są jak najbardziej pożądane. Mój obecny zestaw to:

procesor Onkyo PR-SC5509 (pracujący jako pre) + końcówka Yamaha PC2602M + kolumny Triangle Magellan Concerto SW1 + konsola Sony PS3 jako tymczasowe źródło dźwięku i obrazu ( odczyt płyt CD przez złącze HDMI 1.4 ) oraz Sony KDL 55HX920 jako "wyświetlacz" obrazu. Końcówkę z pre mam połaczoną markowym kablem XLR.

W najbliższej przyszłości mam zamiar dokupić wielokanałową końcówkę mocy Onkyo PA-MC5501 lub PA-MC5500 oraz uzupełniający moje Magellany zestaw kolumn , tak aby mieć zestaw 7.1 ( proszę o propozycje , z czym mogłoby się to dobrze zegrać ).

Zastanawiam się, czy w obecnym systemie będę miał możliwość podpiąć moją Yamaszkę zarówno pod pre jak i pod końcówkę wielokanałową. W opisie procesora jest napisane, że może on współpracować z końcówką wielokanałową, ale nie piszą już nic o takiej konfiguracji, którą mam zamiar zbudować ( pre + końcówka 2 kanałowa + końcówka wielokanałowa ). W związku z powyższym proszę o kolejną radę, czy to się da zrobić technicznie i czy przy okazji czegoś tam po drodze nie uszkodzę. Jeśli się da to jaki może być tego efekt, jak to optymalnie skonfigurować?

Mam jeszcze jedno pytanie trochę z innej beczki... chodzi mi o możliwość odtwarzania plików FLAC na Onkyo PR-SC5509 w 192kHz, czy jest to w ogóle możliwe, czy to tylko teoria? Mi się udało odtworzyć tylko na 96 kHz. w 24 bitach.

Serdecznie pozdrawiam,

FOX1970

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.