Skocz do zawartości
IGNORED

iPOD, iPAD, iPHONE - wyjście analogowe, czy cyfrowe ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, wiem - granie z telefonu to bzdura na resorach, ale ... córka się uparła na stację dokującą aby móc słuchać na głośnikach.

No i tutaj pojawia się pytanie - czy to szerokie łącze wystawia dźwięk analogowo, czy też cyfrowo ?

Widziałem niedawno DAC od Wadii ze złączem do telefonu, więc to sugerowałoby, że leci cyfrą.

Czy mógłby mnie ktoś szybko uświadomić ?

Edit. No i jeszcze kabel USB do tego - na wyjściu jest od groma pinów, a USB ma ich przecież tylko 4 , czy są jakieś

specjalne kable do Audio ( czy to cyfrowe, czy analogowe ) ?

Sorry za lamerskie pytania, ale kto pyta nie błądzi ... :)

złącze :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Cyfrowe wyjście sygnału uzyskasz poprzez Camera Connenction Kit, aktywny hub usb i dowolny konwerter USB/spdif/I2S, ewentualnie DAC z takim konwerterem na pokładzie. Obsługiwane częstotliwości próbkowania to max 48kHz.

napewno są po analogu opcje:

Ukryta Zawartość

ale z tego co kojarze to widziałem jakąś stacje denona z coaxem.

Opcja z hubem daciem i konwerterem to chyba będzie na wyrost dla córki

możesz też zrobić to bezprzewodowo, po airplay i wypuścić optykiem, np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

napewno są po analogu opcje:

http://www.ceneo.pl/10926868

ale z tego co kojarze to widziałem jakąś stacje denona z coaxem.

Opcja z hubem daciem i konwerterem to chyba będzie na wyrost dla córki

możesz też zrobić to bezprzewodowo, po airplay i wypuścić optykiem, np.

http://www.apple.com/pl/appletv/specs.html

Dlaczego na wyrost, najtańsza możliwa opcja, a i można wtedy podłączyć dowolne urządzenie obsługujące UAC1. Jest to dość typowe rozwiązanie. A ten hub usb to wyłącznie kwestiach zasilających, żeby dostarczyć dość prądu do urządzenia podłączonego. Ale jeśli urządzenie to ma własne zasilanie, to nawet hub zbędny. Wystarczy sam Connection Kit.

Co do Airplaya to i owszem, ale to pod warunkiem że akurat jest w zasięgu jakiejś infrastruktury sieciowej bezprzewodowej. A to ogranicza nieco przenośną uniwersalność takiego rozwiązania. Connection Kit można zabrać wszędzie ze sobą.

Są jeszcze dedykowane stacje dokujące, na przykład od Onkyo, czy też od Cambridge Audio, no ale to większy wydatek już.

No i tutaj pojawia się pytanie - czy to szerokie łącze wystawia dźwięk analogowo, czy też cyfrowo ?

Widziałem niedawno DAC od Wadii ze złączem do telefonu, więc to sugerowałoby, że leci cyfrą.

Wypróbuj Onkyo ND-S1. Onkyo jako jeden z niewielu producentów dostał od Apple licencję na wyciągnięcie "czystego" sygnału cyfrowego z iZabawek. Czyli to, co jest na wyjściach cyfrowych jest "koszernym" sygnałem cyfrowym (dla 16/44,1 jest "bit-perfect" - sprawdzone), a nie zdigitalizowanym sygnałem analogowym.

Ukryta Zawartość

post-2580-0-63152300-1354532961_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Co do Airplaya to i owszem, ale to pod warunkiem że akurat jest w zasięgu jakiejś infrastruktury sieciowej bezprzewodowej. A to ogranicza nieco przenośną uniwersalność takiego rozwiązania.

Jeśli masz do dyspozycji Apple Airport Express to nie potrzeba żadnej sieci. Wystarczy ściągnąć darmową aplikację Airport i iUrządzenie połączy się z nim bez udziału jakiejkolwiek innej sieci WIFI czy routera.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Oprócz WiFi.

Wiekszość Dock dla iPod pobiera sygnał analogowo z złącza pin 2,3. Jest niewiele co cyfrowo.

Niektóre urządzenia moga pobrać sygnał przez USB, np. opisany przez mnie Denon.

Jedna z możliwości grania przez USB, podana kilka postów wyżej na zdjęciu:

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o se iP.......kolumna Audio codec.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.