Skocz do zawartości
IGNORED

Używany GRAMOFON do 700 PLN - Wasze typy

thomassek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej na wstępie zapytam mając na języku konkretnego typa.. co myślicie o modelu THORENS TD 166 MK VI ... ?

Warty zainteresowania za kwotę 600 PLN ???

Ogólnie poszukuję dobrze brzmiącego ( wiem, pojęcie względne ) gramofonu do 700 PLN, no jakiś przedwzmacniacz do 300 PLN też by się przydał ;-)

Gramofonik ma być dodatkiem do mojego systemu Naim Nait 5i i Naim CD5 (X)

czarna płyta to magia :-)

PS. Kupiłbym lepszy, droższy lecz gramofon ma być bardziej ozdobnikiem niż sprzętem wpełni słów odsłuchowym ;-) tym bardziej, że obecnie na stanie mam tylko jedną winylo płytę.. Coexist :-)

aha w grę wchodzi jedynie kolor CZARNY owego gramophonu :-)

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />czarna płyta to magia :-)<br />

Noooo.

<br />lecz gramofon ma być bardziej ozdobnikiem niż sprzętem wpełni słów odsłuchowym <br />

Nooo.

<br />na stanie mam tylko jedną winylo płytę.. Coexist <br />

Nooo.

Na wystawę,ups wystarczy. :)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Wyczuwam tu jakiegoś yuppies. Och, och, ma wyglądać, nie musi grać, ważne by był czarny i robił wrażenie.

Bym kupił lepszy, pewnie taki, ze byśmy się nakryli, ale nie będę słuchał płyt, kupię może parę, by kolegom gul skoczył.

Żenuła, ale mam propozycję, kup na złomie sprzegło samochodowe, walnij na to rurkę, maźnij na czarno i napisz Transrotor. Gościom zbieleją oczy.

post-32153-0-91835400-1354992170_thumb.jpg

Hej na wstępie zapytam mając na języku konkretnego typa.. co myślicie o modelu THORENS TD 166 MK VI ... ?

Warty zainteresowania za kwotę 600 PLN ???

Ogólnie poszukuję dobrze brzmiącego ( wiem, pojęcie względne ) gramofonu do 700 PLN, no jakiś przedwzmacniacz do 300 PLN też by się przydał ;-)

Gramofonik ma być dodatkiem do mojego systemu Naim Nait 5i i Naim CD5 (X)

czarna płyta to magia :-)

PS. Kupiłbym lepszy, droższy lecz gramofon ma być bardziej ozdobnikiem niż sprzętem wpełni słów odsłuchowym ;-) tym bardziej, że obecnie na stanie mam tylko jedną winylo płytę.. Coexist :-)

aha w grę wchodzi jedynie kolor CZARNY owego gramophonu :-)

Pewnie że wart ale ja na Twoim miejscu za te sześć stów kupiłbym butelkę porządnej whisky, ponieważ wnioskuję że gramofon Ci niepotrzebny.

A tak nawiasem mówiąc to nie ma przedwzmacniaczy za 300zł ;)

No i może Pan Leniwy poczytałby najpierw tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No chyba że Pacjent Specjalnej Troski to przepraszam.

Pozdrawiam

Paweł

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Jak chcesz zrobić wrażenie na kumplach dużo go nie używając to kup B & O design ciekawy , grać to rewelacyjnie raczej nie gra a w budżecie się zmieścisz

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Mogę Ci sprzedać Thorens'a TD-318 (ramię TP21) i pre VSPS Ahaja.

Hej członkowie naszego forum! & inni rozrabiacy :-)

Ma nostalgiczna myśl o gramofonie zastygła, kupiłem konsolę Playstation w ramach walki z zimową szarzyzną ;-)

PS. Czytając niektóre Wasze odpiski poczułem się jak "wrzucony w imadło" hehe naprawdę ale potraficie człowiekowi "dosolić" nie ładnie :-)

... Panie Frywolny Truchcie :-D

A mogłeś mieć ode mnie czarnego fajnego Thorensa :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przecież nawet nie uległ modzie ;-) kupił plejaka ;-) Z takim zapałem to pewnie nie wysłuchałby 1 strony płyty do końca :-))) sami się wykruszą, quasi-moda na winyl minie i płyty znów będą w normalnych cenach. Siedzimy i czekamy :-D

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Universum!

- tak Tomaszu - od czasu do czasu uda Ci się trafić w dziesiątkę ! - jest to zacny gramofon - ma prawie wszystko co potrzeba /oprócz wodotrysku/ i przy niskiej swojej cenie /550/ pozwala osiągnąć nirvanę już na niskobudżetowym sprzęcie - obnaża przy okazji wszystkie słabości i ułomności płyty cd, której po dośwadczeniu z universum można słuchać tylko w samochodzie - oczywiście musi być do tego odpowiednia wkładka - mf100 /100zł/ - pozdrawiam

excelvinyl winylmania blog szukaj

Gość masza1968

(Konto usunięte)

- tak Tomaszu - od czasu do czasu uda Ci się trafić w dziesiątkę ! - jest to zacny gramofon - ma prawie wszystko co potrzeba /oprócz wodotrysku/ i przy niskiej swojej cenie /550/ pozwala osiągnąć nirvanę już na niskobudżetowym sprzęcie - obnaża przy okazji wszystkie słabości i ułomności płyty cd, której po dośwadczeniu z universum można słuchać tylko w samochodzie - oczywiście musi być do tego odpowiednia wkładka - mf100 /100zł/ - pozdrawiam

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja bardzo szanuję excela za jego determinację i winylową pasję ale z takimi mądrościami mógłby nie wychylać się spoza swojej nirvany bo szkodzi reputacji tej zakładki.

Hej członkowie naszego forum! & inni rozrabiacy :-)

Ma nostalgiczna myśl o gramofonie zastygła, kupiłem konsolę Playstation w ramach walki z zimową szarzyzną ;-)

PS. Czytając niektóre Wasze odpiski poczułem się jak "wrzucony w imadło" hehe naprawdę ale potraficie człowiekowi "dosolić" nie ładnie :-)

... Panie Frywolny Truchcie :-D

- szkoda byłoby żebyś rezygnował z winyla z powodu głupich wpisów paru forumowych frustratów, którym się wydaje, że wszystkie rozumy zjedli. W winyl naprawdę warto wejść pod warunkiem, że lubisz słuchać muzyki i rajcuje Cię dobre, naturalne brzmienie, które jest nieosiągalne na płytach cd. pozdrawiam

excelvinyl winylmania blog szukaj

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.