Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do słuchawek Beyerdyanamic DT 770 pro 250 ohm

janekp2

Rekomendowane odpowiedzi

witam, proszę o podzielenie się sugestiami odnośnie w/w tematu. Zależy mi na ciepłym, analogowym dźwięku, może jakieś lampki? Cena w granicach przyzwoitości.

Dla mnie Beyerdynamic najlepiej sie zgrywaja ze wzmakami lampowymi, zwlaszcza ich modele wysokoomowe, od 250ohm w gore.

Koniecznie sprawdz ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najlepsze jest to, ze brzmienei mozna sobie modelowac pozniej lampkami pod rozne nauszniki i swoj gust, tak samo, jak stopniowo wymieniajac lampy na lepsze, uzyskamy dodatkowa poprawe. Kupa zabawy, w zasadzie na lata. I jest ow klimat swiecacych baniek.

post-1621-0-96271500-1355075183_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Heed CanAmp. Mieści się w granicach? Bo gra tak jak oczekujesz. I to bez lampek.

Ukryta Zawartość

post-17911-0-84091800-1355075375_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Mam takie same słuchawki i długo szukałem "czegoś" co pociągnie Beyerdyanamic. To są moje trecie Beyerdy i wiem z doświadczenia ze wymagają mocnego wzmacniacza, tak aby był zapas mocy. Używam obecnie NFB-5.2 i nie ukrywam ze ten sprzęt zainspirował mnie do współpracy z firmą :)) Co prawda to jest DAC, jak potrzebujesz samego wzmacniacza to NFB-6 :)

Ukryta Zawartość

post-45171-0-57903900-1355098205_thumb.jpg

post-45171-0-01656000-1355098223_thumb.jpg

post-45171-0-06749100-1355098228_thumb.jpg

post-45171-0-57878200-1355098233_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 6 miesięcy później...

Kupiłem 3 dni temu Beyerdynamic DT 770 pro 250ohm, posiadając tylko kartę muzyczną Asus Xonar DX, podobno impedancja DX to 100ohm, ktos kiedyś przetestował, jako że się na tym nie znam i z obawy że nie da rady zamówiłem Asusa Essence STX, która daje radę 600 omowym słuchawką.

DX moim zdaniem daje radę i jestem w szoku, nie słyszę by nie wyrabiał, jutro prawdopodobnie będę miał STX i już nie mogę się doczekać, mam tylko nadzieję że usłyszę różnicę i nie będę żałował wydanej kasy.

Jednak skoro Panowie tutaj inwestujecie tak duże pieniądze w napędzenie tych słuchawek , to znaczy że STX nie wyciska wszystkiego z tych nauszników?

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Kupiłem 3 dni temu Beyerdynamic DT 770 pro 250ohm, posiadając tylko kartę muzyczną Asus Xonar DX, podobno impedancja DX to 100ohm, ktos kiedyś przetestował, jako że się na tym nie znam i z obawy że nie da rady zamówiłem Asusa Essence STX, która daje radę 600 omowym słuchawką.

DX moim zdaniem daje radę i jestem w szoku, nie słyszę by nie wyrabiał, jutro prawdopodobnie będę miał STX i już nie mogę się doczekać, mam tylko nadzieję że usłyszę różnicę i nie będę żałował wydanej kasy.

Jednak skoro Panowie tutaj inwestujecie tak duże pieniądze w napędzenie tych słuchawek , to znaczy że STX nie wyciska wszystkiego z tych nauszników?

Nie przesadzaj.. Cena nie zawsze idzie za jakością :) STX to dobry sprzęt. Poczytaj na temat wymiany OPA`mów, bo podobno dużo zyskuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.