Skocz do zawartości
IGNORED

CA Azur 640A V2 - problem z selektorem źródeł

pawjer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dłuższego czasu obserwowałem problemy z "przerywającym" prawym głośnikiem i długo szukałem przyczyny, nawet na forum DIY.

Jednak teraz widzę że to problem z selektorem źródła. Czasami jak przełączę na inne źródło to prawy głośnik nie gra lub gra cicho. Pstryknę ze 2x selektorem i wszystrko jest ok. Problem właściwie pojawia się na wszystkich źródłach. Używam trzech.

Czy ktoś miał podobny problem? Jakieś sugestie zanim oddam wzmak do jakiegoś speca (oby nie do rzeźnika)?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Gość partick

(Konto usunięte)

przekaźniki głośnikowe do wymiany.

http://www.audiostereo.pl/problem-z-cambridge-audio-640-v2_92211.html - tu się tajniakos bawił z tym.

http://www.audiostereo.pl/user/33796-krukgczapa/ - a krukgczapa nawet ma dwa takie przekaźniki.

Mam Azura

Naprawiałem go przy podobnych symptomach.

W moim przypadku problemem był selektor żródeł, zrealizowany na NJU7313.

Na początku jeden z kanałów działał/niedziałał (lub trzeszczało/chrczało) w zalezności od kaprysu.

Na koniec kanał przestał całkowicie działać.

Na ucho, tez można było podciągnąć pod problemy z brakiem styku -> przekaźnik

Weryfikacja za pomoca generatora i oscyloskopu, wespól z serwisówką

Wymieniłem ww. na jakiś zamiennik

Śmiga po dziś dzień.... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.