Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki typ/model NSA oraz dysku do odtwarzacza sieciowego

oasisliam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie. Prosze znawcow o propozycje niedrogiego - a w miare pojemnego polaczenia serwera nsa oraz do niego odpowiedniego dysku HDD - aby moc uzywac go jako zrodla multimediow do odtwarzacza pioneer n-50. Dysk co najmniej 1 TB

kreterium 90 % cena, 10 % funkcjonalnosc ;)

z gory dziekuje!

Tani i całkiem dobrze (przy okazji dużo funkcji) to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam mam i sobie chwalę. Niedrogie są zestawy z dyskiem 500gb. Pół roku temu zyxel miał taką promocję, że dysk był niby gratis. Chyba trochę zostało po sklepach takich setów.

Ukryta Zawartość

Tani i całkiem dobrze (przy okazji dużo funkcji) to:

Ukryta Zawartość

Sam mam i sobie chwalę. Niedrogie są zestawy z dyskiem 500gb. Pół roku temu zyxel miał taką promocję, że dysk był niby gratis. Chyba trochę zostało po sklepach takich setów.

Smog:

nie masz problemów z tagami w NSA310?

Pytam ponieważ używam go razem z N-50 i działa to dziwnie. Tzn. raz sortuje w/g nr scieżki, raz w/g alfabetu. Dojść nie mogę czyja to sprawka, N-50 czy NSA'a. W N-50 po USB wszystko jest ok.

Poza tym, jest to strasznie wolny serwer. Ale za tę cenę, wymagać chyba więcej nie można.

Ukryta Zawartość

Używam do z Squeezeboxem i sprawuje się dobrze. Problemów z tagami nie zauważyłem.

Wolny? Nie jest taki wolny. Nie mam bezpośredniego porównania, ale wyniki w testach ma przyzwoite.

Poza tym:

kreterium 90 % cena, 10 % funkcjonalnosc ;)

Smog:

nie masz problemów z tagami w NSA310?

Pytam ponieważ używam go razem z N-50 i działa to dziwnie. Tzn. raz sortuje w/g nr scieżki, raz w/g alfabetu. Dojść nie mogę czyja to sprawka, N-50 czy NSA'a. W N-50 po USB wszystko jest ok.

Poza tym, jest to strasznie wolny serwer. Ale za tę cenę, wymagać chyba więcej nie można.

Przy okazji, tez posiadam pioneer n-50...i mimo ze posiada odtwarzanie FLAC - nie moge robic tego poprzez musci serwer. Moge tylko z wejscia USB. DZiwne, wiec aby np. z laptopa odtworzyc po wifi plik Flaca - musze go przekonwertowac na WAV...co niestety zajmuje o wiele wiecej miejsca...w tym miejscu porazka!

Przy okazji, tez posiadam pioneer n-50...i mimo ze posiada odtwarzanie FLAC - nie moge robic tego poprzez musci serwer. Moge tylko z wejscia USB. DZiwne, wiec aby np. z laptopa odtworzyc po wifi plik Flaca - musze go przekonwertowac na WAV...co niestety zajmuje o wiele wiecej miejsca...w tym miejscu porazka!

Dziwne, u mnie działa zgodnie ze specyfikacją. Odtwarza wszystko jak napisano (FLAC, Wav, mp3 itd.). Problem TAG'ów to inna sprawa.

Dziwne, u mnie działa zgodnie ze specyfikacją. Odtwarza wszystko jak napisano (FLAC, Wav, mp3 itd.). Problem TAG'ów to inna sprawa.

ale dzialaja po lanie pliki flac? Bo u mnie tez dzialaja, ale tylko przez USB. Pytanie nr 2 - czy robiles jakis update czy cos?

Dodam ze steruje caloscia z aplikacji androida pioneer app control...moze dlatego.... korzystanie z pilota i wyswietlacza to jakies nieporozumienie......ta aplikacja androidowa to w sumie do szczescia tez dalego ma... nie liczac systemu wyboru i zmieniania internetowych stacji...bo to juz w ogole kosmos.

Tak, działa po lanie. N-50 wpięty kablem do Linksysa, do którego wpięty jest NAS. Wszystko działa bezproblemowo. Firmware jest oryginalny, zresztą nie znalazłem informacji o nowej wersji, oprócz nowego sterownika karty dźwiękowej. Nie mam podpiętego internetu, stąd informacje o ewentualnej nowej wersji firmware mam tylko ze strony producenta. Sterowanie za pomocą androida (Samsung GSII) działa po wf-fi via Linksys.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.