Skocz do zawartości
IGNORED

Radio internetowe w Yamaha RX-A810

Makrys

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu jak słucham radia internetowego to niektóre stacje ( mam tu na myśli RMF CLASSIC i i nne z rodziny RMF ) odtwarzają muzykę tylko przez 6 -7 sek. Aby ponownie włączyć muszę użyć pilota i następnie znowu działają tylko 6 - 7 sek. Czy ktoś miał może taki problem.

Inne stacje działają bez problemu.

https://www.audiostereo.pl/topic/99450-radio-internetowe-w-yamaha-rx-a810/

W takim razie powinno działać bez problemu, prędkość graniczna dla stacji internetowych jest około 5 MB/s.

Masz tak od początku czy od pewnego czasu?

U mnie (Rotel RT-12) po zakupie wszystkie stacje działały bez zarzutu, jednakże po aktualizacji firmware jest problem ze stacjami nadającymi w WMA. Po prostu nie da się tego słuchać, coś ciągle prztyka i zacina i nie ma nadawanych komunikatów RDS. Stacje w mp3 działają bez zarzutu ( RMF nadaje w mp3 i u mnie wszystko jest OK).

Gdy zgłaszałem odpowiedź dostałem aby sprawdzić ustawienia routera.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

sittek dzięki za odpowiedź.

Od początku nie miałem żadnych problemów. Może od tygodnia wystepuje ten problem ( ale tylko niektóre stacje z rodziny RMFFM ) pozostałe działają bez problemu. Może stacja RMF coś namieszała ?

A czy PR III Trójka działa bez problemu? U mnie nadaje z 48kbps w WMA, buforowanie trwa wieki a gdy już się załaduje to jakość jest beznadziejna. Co chwilę coś strzela. Jeszcze miesiąc temu było super, teraz jest beznadziejnie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

wbrew temu co mówią reklamy internet na świecie ...... zwalnia ( tak podają niezależne badania ) , podobno głownie przez smartphony.

ps też na poczatku cieszyło mnie net radio ale teraz słucham go wczesnymi porankami w weekendy. Z powodu transferu , buforowania i jakośći

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 tygodnie później...

Moze ostatnio wiecej osob korzysta z internetowego radia i przez to zapychaja sie serwery.

Ja praktycznie caly czas slucham radia z niemiec i bez zadnych problemów. Ale np blue FM jednego dnia smiga az milo innego zrywa.

winne sa na pewno albo serwer źródłowy albo łącze. Trzeba pamiętać, że często takie serwery stoją w centrach danych, które mają określone łącze do internetu ale mogą np mieć też serwery sklepów internetowych które w okresie przedswiatecznym pewnie znacznie zwiekszaja zapotrzeboawnnie na przepustowość.

Zacząłbym się martwić jeśli po nowym roku problem nie ustąpi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.