Skocz do zawartości
IGNORED

harman/kardon hk980 czy yamaha a-s500

radark

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie ma to zagrać z jbl es80, pokój ok 30m, muzyka to głównie rock, który będzie badziej pasował do tych kolumn, pytam w imieniu kolegi który prosił mnie o radę z rozpędu postawiłem na harmana naturalna opcja dla jbl ale może yamaha byłaby lepsza kolega nie jest audiofilem, nie oczekuje wiele, zadowoli go brzmienie w stylu lat 80-ych, proszę o konkretne odpowiedzi bez niepotrzebnych wędrówek typu niech kupi lepszą używkę wzmak ma być nowy,

https://www.audiostereo.pl/topic/99591-harmankardon-hk980-czy-yamaha-a-s500/
Gość

(Konto usunięte)

jak w temacie ma to zagrać z jbl es80, pokój ok 30m, muzyka to głównie rock, który będzie badziej pasował do tych kolumn, pytam w imieniu kolegi który prosił mnie o radę z rozpędu postawiłem na harmana naturalna opcja dla jbl ale może yamaha byłaby lepsza kolega nie jest audiofilem, nie oczekuje wiele, zadowoli go brzmienie w stylu lat 80-ych, proszę o konkretne odpowiedzi bez niepotrzebnych wędrówek typu niech kupi lepszą używkę wzmak ma być nowy,

Jak "brzmienie w stylu lat 80-ych" - rozumiem to jako "Unitra + Altusy", to dobrze postawiłeś :)

HK + JBL równa się: wyostrzone totalnie skraje pasma, "łubudubu" pewne! ;)

Witaj,

jeśli lubisz brzmienie z podbitymi skrajami pasma i cofniętym środkiem (typowa charakterystyka polskiego sprzętu lat 80), wybierz Harman Kardon HK980. Będzie dużo basu, dużo sopranu, trochę koncertowo, efekciarsko.

Jeśli jednak szukamy brzmienia trochę bardziej równego, proponuję wzmacniacz NAD C326BEE - pod każdym względem będzie lepiej.

Serdecznie zapraszam jednak i proponuję odsłuchy jeśli pieniądze mają być wydane rozsądnie i Twój kolega ma być w pełni zadowolony z nowego systemu.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

pisałem że kolega nie jest audiofilem więc nie będę mu wciskał tego typu sprzętu bo mu się to nie spodoba, ma być efekciarsko i przyjemnie, czy te harmany są względnie trwałe i bezawaryjne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.