Jump to content
IGNORED

Problem ze sprzętem


wojtekqw

Recommended Posts

Denon PMA1500 AE

Coś się psuje w nim chyba:

Przy głośności na poziomie 1/3 zakresu wzmacniacz wyłącza się .

Jest pstryk i cisza.

Po powtórnym włączeniu zasilania pochodzi chwilę i sytuacja się powtarza

Gdy gra cicho jest spokój ; dopiero po przekroczeniu 1/3 zakresu pojawia się ten problem.

Pomoże ktoś ?

Link to comment
Share on other sites

Guest rydz

(Konto usunięte)
Posted · Hidden by Fr@ntz, December 24, 2012 - nie na temat
Hidden by Fr@ntz, December 24, 2012 - nie na temat

Ja myślę że to oznaki astmy są.:)

Link to comment

Nie przesuwałem głośników - kable mam na zewnątrz doskonale widoczne - zresztą są nowe.

Problem jest od jakiegoś czasu - myslę ze to nie jest zwarcie na kablach głośnikowych bo bez znaczenia byłaby głośnośc od której wzmak się wyłącza.

Wentylacja jest ok

Link to comment
Share on other sites

Normalna sprawa. W momencie kiedy podkręcasz głośniej zabezpieczenie rozłącza stopień mocy lub też wyłącza całkowicie wzmacniacz. Masz uszkodzone któreś z zabezpieczeń. Przekaźniki to być nie mogą ponieważ ich reakcja na wzrost głośności byłaby całkowicie odwrotna z przyczyn oczywistych dla kogoś, kto się na tym zna. Pozostaje SERWIS!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.