Skocz do zawartości
IGNORED

które głośniczki?

Gregko

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.Posiadam Denona 1803.Zastanawiam się nad kupnem głośników do tego ampitunera.Sprzedawca w sklepie zaproponował mi odsłuch we wtorek takich głośników: Elac fs 108, jbl e60 lub e80, Cabasse Jersey, Wherfedale evo-30. Słucham muzyczki rockowej,cięższych brzmień. Ma to grać w pokoju 20-25m.Które głośniczki wybrać? Może możecie mi coś doradzić. Myśle też nad rozbudowaniem zestawu na kino domowe. Ale bardziej ważne jest dla mnie stereo. Na dvd głównie oglądam koncerty.Pozdrwiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/9969-kt%C3%B3re-g%C5%82o%C5%9Bniczki/

To zupełnie nieistotne , czy ktoś słuchał.Ty masz posłuchać i wybrać. Proste,jasne...

Moja uwaga co do tendencji "budowy" systemu.Wkraczasz na bradzo niebezpieczny grunt, miotając się między kinem domowym a stereo.Przemyśl to dokładnie nim "popłyniesz" z kasą. Tworzysz system stereo-tak rozumiem- na bazie amplitunera i dvd.To nie jest dobry pomysł.Wielu już płakało z tego powodu wracając do wzmaków stereo i zwykłego cd. Przeszukaj wątki tego forum,pełno wypowiedzi na ten temat.

Umyka Tobie sedno sprawy,krążysz wokół wyboru między kilkoma głośnikami, a nie pamiętasz o najistotniejszych potencjalnych problemach ,które pojawią się po kupnie kolumn. Mam wrażenie, że nie bardzo wiesz co zrobić z systemem -a gra nie tak jakbyś tego oczekiwał .I nie odbieraj mojej wypowiedzi jako złośliwej,bo tylko po to nie chciałoby mi się stukać w klawisze. Pozdr.:-))

• 2 tygodnie później...

osobiscie posiadam 1804 i e80, dzwiek mnie satysfakcjonuje , jak trzeba to schodzi nisko przestrzen robi niezla, srednica lekko wycofana, , duza glebia, mnie pasuje :) lecz kazdem pasuje to co ktos ma wiec nalezy samemu posluchac, tez biegalem i sluchalem :)

Słuchałem trochę głośników ostatnio, w tym EVO 30 i JBL. Nie napisałeś, czego oczekujesz i do jakiego pomieszczenia Ci to potrzebne. Napisz też, z której części naszego pięknego kraju jesteś, to może Ci podpowiem, gdzie można trafić okazję.

Pozdr

Niee.. no chyba że się przejedziesz autostradą na Górny Śląsk.

Ja bym na waszym (to też do annywroc) miejscu kupił Mission M34. W tej cenie dla mnie bez wad, za to z mnóstwem zalet. Zostaje od 500 do 1000 w kieszeni na płyty, bo są przy okazji tańsze od konkurencji. Jechałem po nie do sklepu, ale już na miejscu zmieniłem zdanie i kupiłem coś innego , ale to inna, długa i... droga historia.

Jak ktoś chce tanio nowe EVO 30, to na priva mogę podać namiary na sklep audio, i to super. Inna sprawa, czy EVO 30 się spodobają, ja się poważnie zastanawiałem.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.