Skocz do zawartości
IGNORED

Autko dla Żonki

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Chłopaki,:)

Autko dla żonki ma być;

- raczej segment A ewentualnie B

- nowy, ewentualnie po demonstracyjny

- benzyna

- pojemność max 1,4

- cena max 50.000 PLN

- zależy jej na możliwie niskiej awaryjności

- roczne przebiegi w okolicach 15.000km

- temperament drogowy raczej niski max umiarkowany

- eksploatacja w trybie mieszanym, ale głównie miejskim

- ilość przewożonych osób głównie 1 + baby

Proszę o Wasze typy, sugestie głównie pod kątem bezawaryjności, ale też mając na uwadze możliwe niskie opłaty eksploatacyjne i servisowe.

Jest w czym wybierać, ale być może macie sprawdzoną konkretną markę i typ co do której nie macie szczególnie dużych zastrzeżeń.

Z góry dziękuję za sugestie.

Tylko proszę bez przepychanek:)

https://www.audiostereo.pl/topic/99794-autko-dla-%C5%BConki/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

muł straszny, ale niezawodny i dla żonki chyba wystarczy, widziałem też oferty za 55000 zł.

Ukryta Zawartość

Honda Jazz.

To już lepiej Colt 3d 1.3 95 KM -niezawodny, tańszy, przestronny i ma niezłe kopyto jak na miejskie autko....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W sumie dla żonki to bym się poważnie zastanowił nad tym Coltem, bo to niedoceniane auto, a kusi ceną, silnikiem, przestronnością i niezawodnością....a jak chce większą furę to w/w Civic, Jazz jest za drogi moim zdaniem...podobnie Yaris....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najnowszych Coltów nie znam ale jeździłem z małych aut-Polo, Corsa, Sedici, Ypsilon, Colt, Yaris, Jazz, C3, Swift, A2, Clio. Najlepsze wrażenie zrobił na mnie właśnie Jazz ale może dlatego, że jestem miłośnikiem Hond :) więc może nie jestem obiektywny.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Ludzie, nie kupujcie nudnych aut.......

Bierz to.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ludzie, nie kupujcie nudnych aut.......

Bierz to.

Jeśli miałbym kupować oczami to pewnie tak. Akurat moja kobieta ma Ypsilona więc jeżdżę nim czasami :) Jej tata ma 2 Lancie i jego znajomy też dwie w tym Giuliettę.

Nie będę komentował aby nie siać zamętu, autor wątku o to prosił :)

Pozdrawiam

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Jeśli miałbym kupować oczami to pewnie tak. Akurat moja kobieta ma Ypsilona więc jeżdżę nim czasami :) Jej tata ma 2 Lancie i jego znajomy też dwie w tym Giuliettę.

Nie będę komentował aby nie siać zamętu, autor wątku o to prosił :)

Pozdrawiam

I co ?

Wszyscy oni narzekają na lancię czy tylko Ty-miłośnik Hondy.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

I co ?

Wszyscy oni narzekają na lancię czy tylko Ty-miłośnik Hondy.

Nie narzekają bo są miłośnikami Lancii i jeździliby nimi nawet gdyby koła im się urywały co miesiąc ale jak popatrzę na komunikaty na desce co 3 miesiące związane z elektryką w tych nowych Lanciach bo akurat te starsze są ok to...śmiech mnie ogarnia :)

No niestety, niektórzy ludzi to masochiści pasjonaci :) Ja jak bym był Twoją żoną kupiłbym albo Hondę Jazz lub Toyotę Yaris. I proszę mi tu nie porównywać awaryjności folsvagenowskiej benzyny szczególnie TSi do trwałych i sprawdzonych japońskich kosiarek.

Niech chodzi pieszo bo potem z bieder trudno te kilogramy

no to ... rover

może być 25 byle 1600 i z DSG

a tą legendarnie upierdliwą elektronikę daje radę przeżyć, byle się kontrolkami zbytnio nie przejmować, się czasem coś zaświeci to i przeważnie samo zgaśnie :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

no to ... rover

może być 25 byle 1600 i z DSG

a tą legendarnie upierdliwą elektronikę daje radę przeżyć, byle się kontrolkami zbytnio nie przejmować, się czasem coś zaświeci to i przeważnie samo zgaśnie :)

Tańsze to w eksploatacji i zdrowsze.Pogimnastykuje się babsko trochę i może mniej będzie brawędzić :)

Bierz Colta , trzy ze cztery lata temu sprzedawca z salonu mówił mi ( chyba prawda ) , że Colty do Belgi , czy Holandii , przywożą w dwóch częściach z Japoni po to żeby ominąć cło ,i tam wkładają silnik i jakąś pierdołę owiewkę itd. Teraz trzeba byłoby się zorientować .

Możesz pomyśleć o Micre z 2012 r. , będzie tanio , ale w Indiach robiona , silnik benzynowy japoński , małe spalanie ,ale Nissan nie jest taki jak był do 2000 r. ,

Co byś nie kupił z japońskich to będzie OK .

Suzuki Słift bardzo fajne , ale podobno większa awaryjność to nie to co w starszych modelach ( , ale to tyczy się po części do wszystkich marek ) .

Bierz Colta , trzy ze cztery lata temu sprzedawca z salonu mówił mi ( chyba prawda ) , że Colty do Belgi , czy Holandii , przywożą w dwóch częściach z Japoni po to żeby ominąć cło ,i tam wkładają silnik i jakąś pierdołę owiewkę itd. Teraz trzeba byłoby się zorientować .

Możesz pomyśleć o Micre z 2012 r. , będzie tanio , ale w Indiach robiona , silnik benzynowy japoński , małe spalanie ,ale Nissan nie jest taki jak był do 2000 r. ,

Co byś nie kupił z japońskich to będzie OK .

Suzuki Słift bardzo fajne , ale podobno większa awaryjność to nie to co w starszych modelach ( , ale to tyczy się po części do wszystkich marek ) .

nisan yoke(chyba) taki mały śmieszny suv

... i to wszystko co polecacie jest w wersji z automatem? Bo jak nie, to zapytajcie się jakiejś przeciętnej kobity, czy wolałaby w mieście jeździć manualem, czy automatem :] ... właściwie automatem to każdemu normalnemu człowiekowi lepiej się jeździ w mieście (bo są też tacy, którzy nie mogą się obejść bez zabawy drągiem - tych nie liczę)

Colty są produkowane w Holandii.

... i to wszystko co polecacie jest w wersji z automatem? Bo jak nie, to zapytajcie się jakiejś przeciętnej kobity, czy wolałaby w mieście jeździć manualem, czy automatem :] ... właściwie automatem to każdemu normalnemu człowiekowi lepiej się jeździ w mieście (bo są też tacy, którzy nie mogą się obejść bez zabawy drągiem - tych nie liczę)

E tam, w Colcie skrzynia chodzi jak masło, w Hondzie też.

E tam, w Colcie skrzynia chodzi jak masło, w Hondzie też.

Ale i tak trzeba tuptać po sprzęgle i mimo wszystko drągiem wachlować ... no i stacza się do tyłu jak się rusza na wzniesieniu, więc trzeba trzymać hamulec/zaciągać ręczny.

A co myślicie o SEAT Ibiza SC w wersji STYLE z silnikiem 105 KM 1,2 litra i automatem DSG? Jest w promo za 52 tys.

Z TSI różnie bywa, choć modernizują to cholerstwo bez przerwy ;) Osiągi ma to zacne, jeszcze lepiej chodzi 1.0 Ecoboost 125 KM Forda, ale też niewiadomo co z awaryjnością, choć z 1.6 Ecoboost jest na razie ok. Co by nie gadać turbo-benzyny biją elastycznością japońskie kosiarki na łeb i i szyję....ale mogą być kłopoty z niezawodnością....

Nissan Note.

Moja żona ma od 5 lat.

Całkowicie bezawaryjny, jazda 100% miasto. Umiarkowane koszty utrzymania.

Silnik 1.4 88KM wystarczający. Baaaardzo duży w środku, nawet za mną jako kierowcą (193cm) można siedzieć z wyciągniętymi nogami.

Przesuwana jednym ruchem ręki tylna kanapa powiększa bagażnik.

Siedzi się wyżej niż w większości aut-lepsza widoczność i wygodniej się wsiada.

Dwa tygodnie temu byłem w salonie, widziałem bogatą wersję Acenta + z czarnymi alufelgami i bardzo bogatym wyposażeniem za 47.000zł

, a no , Note zebrał do tej pory świetne opinie udał się , ta bezawaryjność jest duża , potwierdza się w różnych rankingach i nie tylko tych co powszechnie są " dostępne " w Polsce .

Natomiast Kaszkaj to do tej pory ma problemy " z wadami wieku dziecięcego " .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.