Skocz do zawartości
IGNORED

Trigger 12V remote...kto zrobi na zamówienie?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam kilka sprzętów które mają wejście Trigger 12V na miniJack przez które można je zdalnie uruchamiać

jeśli jakiś inny sprzęt ma wyjście Trigger Out 12V.

Niestety obecnie żaden z moich sprzętów nie ma Trigger Out a 3 inne mają Trigger In i nie mam ich jak włączać razem pilotem.

Widziałem że firma Emotiva ma takie małe urządzenie ET-3 którym można włączać 3 urządzenia posiadające Trigger In, ale trzeba to robić przyciskiem

bo pilota nie ma.

Pomyślałem że to chyba nie byłby skomplikowany sprzęt i może jakaś firma w Polsce mogłaby zrobić na zamówienie takie małe urządzenie sterowane

pilotem, w zasadzie z 1-2 przyciskami On/Off które wysyła sygnał Trigger 12V na 3 inne sprzęty żeby je wspólnie uruchamiać i wyłączać.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł lub wie gdzie powinienem się skierować z zapytaniem to proszę o info.

Jeśli masz jakieś urządzenie główne z wyprowadzonym na tylnym panelu gniazdem 230V odłączanym wyłącznikiem tego urządzenia to można to zrobić bardzo prosto i bez pilota.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

• 3 tygodnie później...

Firma Tomanek zgłosiła się z ofertą podjęcia próby wykonania takiego urządzenia na zamówienie i ku mojej radości wykonała je i to perfekcyjnie!

Są u nas zdolni ludzie i co najważniejsze, jeszcze się im chce coś zrobić.Wiadomo że nie za darmo ale chęci są a jak jest wiedza, możliwości i chęci

to potem są świetne efekty.

Pozdrawiam

Sly

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.