Skocz do zawartości
IGNORED

Ekran: Suprema, Taga czy Kraftmann?

biler

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po ponad 3 letnim ogladani 46cali zamazyl mi sie rzutnik. I o ile model mam juz na 90% wybrany (epson eh-tw3200) to co do ekranu to mam dylemat. Czytalem forum ale nie wiem. po wstepnej analizie rozmiar juz ustalilem -> elektrryczny matt grey 203x114 z ramkami. Wysokosc pokoju to 260cm i ekran ma byc na suficie wiec gorny top min 60cm. Naogladalem sie ceneo, for, allegro i wpadly mi w oko 3:

- Suprema Andromeda (brak pilota do sterowania, 4warstwy) pilot RF to doplata 599pln

- Taga Rubin/Karbonada (pilot RF/ pilot IR+trigger12v 3 warstwy)

- Kraftmann Smart-S1 (sterowanie RF 4 warstwy)

Cenowo sa zblizone (+/- 100pln)

Pytam, bo nie mam pojecia co wybrac. Na pilocie jakos specjalnie mi nie zalezy bo zawsze mozna ze sciany opuscic, a jak jest blokada polozenia koncowego to ograniczy sie pewnie do jednego przycisniecia. O Kraftmannie czytalem, ze zeszli z jakoscia i na innym forum ktos opisywal walke z reklamacja pofalowanego ekranu. Taga to wielka niewiadoma, malo zdjec i opinii. A Suprema to chyba dobry ekran, ale najdrozszy z 3 i bez pilota. Nie wiem czy ma ustawienia krancowe.

Czy mozecie doradzic który i dlaczego.

https://www.audiostereo.pl/topic/101496-ekran-suprema-taga-czy-kraftmann/

Suprema ma ustawienia krańcowe, górne i dolne. Andromeda jest też w wersji IM z pilotem. Mam Supremę Andromeda u siebie kilka lat i nigdy nie miałem z tym ekranem żadnych problemów. Tak więc polecam.

Ja mam niezmienne zdanie nt. ekranów sprzedawanych przez polskich "importerów-konfekcjonerów".

Jeśli nie masz możliwości zobaczenia tego co kupujesz, to grasz w ruletkę - niestety ....

Widzisz, tutaj nie ma prostej odpowiedzi. Aby pogodzić jakość z dobrą ceną trzeba niestety się nagłowić ...

Proponuję, abyś zrobił sobie listę "producentów" z rynku polskiego. Kolejnym krokiem niech może będzie to,

aby ustalić, którzy z nich mają cokolwiek z "produkcją" wspólnego, bo w większości to importerzy gotowych wyrobów,

którzy doklejają swoją naklejkę, a cała firma to "pokój w domu i magazyn w piwnicy" - w bardzo dużym uproszczeniu.

Większość ekranów to produkt Chińskich rączek i w większości pochodzi z tych samych źródeł dostawy materiału.

Aby osiągnąć duży zysk ( a taki w tym segmencie jest) , to należy tanio kupić - tak też jest i w tych przypadkach.

Poszukaj wśród ofert azjatyckich hipermarketów typu Alibaba.com, a zobaczysz o jakich cenach rozmawiamy.

Taki towar trafia do polski i naprawdę ciężko Ci doradzić co masz wybrać bez naocznego przekonania się co do

jakości produktu. Możesz trafić na ceratę, ale także na coś w miarę przyzwoitego - tutaj żadne opisy Ci nie pomogą.

Skontaktuj się może z tymi "producentami" i poproś o próbki używanych w produktach materiałów - ocenisz sam od

kogo warto kupić.

• 2 tygodnie później...

Niestety wszystkie wymienione przez ciebie marki to chińszczyzna, więc nie spodziewaj się cudów. Osobiście trzymałbym się z daleka.

Przy tak dużym topie na każdym z nich zrobią ci się charakterystyczne fałdowania tkaniny w kształcie "X" i obraz będzie zniekształcony.

Koniecznie więc rozglądnij się za ekranami z linkami napinającymi, są droższe, ale warto dopłacić.

Zamówiłem ekran Suprema Andromeda 203x114. Sporo pozytywnych opinii na jego temat.

Remont zaczne z poczatkiem kwietnia wiec efekt poznam dopiero pod koniec nastepnego miesiaca. Jak juz wszystko bedzie to opisze co i jak.

• 2 lata później...
Opublikowano · Ukryte przez gonarek, 27 Stycznia 2016 - negatywny marketing
Ukryte przez gonarek, 27 Stycznia 2016 - negatywny marketing

Ekrany Suprema – ostrzeżenie !!!

Witam, chciałbym ostrzec przed współpracą z firmą Suprema Polska, w której na początku grudnia zamówiłem ekran Polaris rozwijany elektrycznie, do zabudowy w istniejącym suficie podwieszanym.

Za pierwszym razem firma wysłała do mnie ekran ze złą powierzchnią (white zamiast grey matt). Po kolejnym tygodniu oczekiwania nastąpiła wymiana na ekran z odpowiednią powierzchnią grey matt. Podczas montażu ekranu przez ekipę okazało się, że ma on głębokość różną od tej jakie firma podaje w specyfikacji produktu na swojej stronie i jaka została zamówiona. W rozmowie telefoniczej firma Suprema przyznała, że inny typ ekranu oferuje na stronie, a inny typ wysyła do swoich klientów. Na pytanie czy i kiedy Suprema będzie w stanie dostarczyć zamówiony ekran padła odpowiedź, że nie wiadomo – być może za pół roku (!!!)

Jako sposób rozwiązania problemu zaproponowano mi reklamację albo wymianę za kolejny tydzień na jeszcze inny ekran, z dobrymi wymiarami, ale złą powierzchnią projekcyjną. W wyniku czego święta spędziłbym z salonem w remoncie i dziurą w suficie, ale bez ekranu. Ostatecznie zrezygnowałem z usług Supremy i zamówiłem ekran w innej firmie, która wyprodukowała go i dostarczyła w mniej niż tydzień.

Podsumowując: firma Suprema ma bałagan w wysyłkach, bałagan na stronie www, nie ma pojęcia o produktach, które sprzedaje oraz ma w głębokim poważaniu swoich klientów. NIE POLECAM !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.