Skocz do zawartości
IGNORED

HARMAN KARDON lub Yamaha lub Denon?

mikiii

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw zacznijmy od tego jakie masz kolumny?

h/k jest wymagający co do kolumn i ma taki slangowy dzwiek mi osobiscie się nie podoba rock jest troszeczke spowolniony ale to jest moje odczucie.

Denona z niskiej pólki słuchałem dzwiek jest ostry moze draznic ucho.

Najlepiej bedzie jak odsłuchasz je sam kazdy odbiera inaczej.

Ja posiadam denona pare póleczek wyżej od tego modelu i jestem wpełni zadowolony.

Powodzenia!!!

'HK nie słuchałem ale lepiej od YAMAHY zagra DENON ale model 2105 "

moze zabrzmi to dziwnie,bo akurat sprzedaje ampli Yamahy,ale na pewno nie z powodu wymiany na Denona,tylko na wzmaka stereo:).Wiec jesli chodzi o ta lepszosc, to pamietaj WILU ze to zalezy co kto lubi,jeden yamahe,drugi denona itd,wiec stwierdzenie ze Yamaha to shit a denon lepszy jest troche przesadzone.

Pozdr

Prubowałem ten OPA co wymieniłes ale dla mnie brzmienie bylo za ostre i takie techniczne,ogólnie za mało muzykalne.A co do róznicy miedzy JRC to jest naprawde duza!! nie spodziewałem sie ze za 60zł odczuje taka duza zmiane w brzmieniu tego CD-eka.Wieksza przestrzennosci dzwieku(co bardzo lubie) detalicznosci,precyzja,naturalnosci,ogólnie poprawiło sie wszystko za sprawa tego jednego elementu.Koszty w porównaniu do osiagnietego przyrostu jakosci jest wybitny!.Szczeze Ci polecam poexperymentowac,bo warto!

Pozdr

Tak faktycznie subwoofer rozwiaze sprawe basu szczegolnie w muzyce. Ja tam bym olal fronty ktore daja malo basu w muzyce. Wina moze tez lezec w sprzecie Yamahy. To ona moze szczedzic basu i poniekad tak jest.. Do yamahy trzeba odpowiednio dobrac kolumny gdy sie chce miec mocny bas. Ja satysfakcje w basie znalazlem z kolumnami KODA NT306F ktore podpialem do Yamahy RXV800. Kino domowe chodzi prawie jak na subie a w muzyce slucham przez DIRECT i tez jest ok (w duzej mierze zalezy to od nagrania). Naljepszy sprzet do wytwarzania basu jest jak na moje HarmanKardon w polaczeniu z delikatnym brzmieniem mozna do niego podlaczac ostro brzmiace B&W itp.

Dzieki, Elfan

czy opa2134 wygrzales tzn. czy pracowaly sobie troche?

Pytam, bo podobno brzmienie opow zmienia sie po pewnym czasie.

No i czy zmieniales np. kondensatory przy opach, czy Twoja modyfikacja ograniczyla sie do nowych wzmacniaczy?

Były wygrzewane przez 24godz rózowym szumem.Narazie wymieniłem same wzmacniacze,ale za kondensatory chyba sie za niedługo wezme,bo takie opy wymagaja raczej wyzszej klasy kondensatorków jak i wiekszej filtracji,tak słyszałem.Mysle nad wymianą obecnych Elna standart na Elny Cerafine badz Silmic,czyli te hi-endowe kondy,no ale opy tez hi-endowe wiec nalezy im sie:).Moze wszystkie wymienie jakie sa w tym CD,ale to jeszcze za jakis czas padnie decyzja.

Pozdr

>> mikii

czy nie zauważasz, że dyskusję i Twój wątek przejęli "fachowcy"? Ja miałem to samo - jakieś pół roku temu zapytałem o HK vs Denon. I było to samo. Prawie się pokłócili. I tylko jeden miał rację - trzeba zabrać to co sie lubi słuchać i oglądać i umówić się na słuchanie. Bo tak to nikt Ci nie poradzi. Jak to mówią "jeden lubi ogórki a drugi organisty córki".

Jak zacząłem od HK i Denona z głośnikami Wharfedale to przeszedłem przez Rotel (za drogi) i NAD plus B&W, Avance, itd itp. A na koniec kupiłem co innego. Zupełnie innego. Wydałem 20% więcej niz planowałem ale sie opłaciło bo słucha mi się super. Do tego stopnia, że nie przeszkadza mi uszkodzona antena na dachu - słucham muzy 10 razy więcej niż wczesniej a oglądam tylko KD.

Tak więc NIE SŁUCHAJ porad tylko WŁASNYCH USZU.

"czy nie zauważasz, że dyskusję i Twój wątek przejęli "fachowcy"? "

co miałes na mysli?? :).Jak nie wiesz co to wzmacniacz operacyjny to juz Twoja sprawa:D Ktos zadał pytanie to sie odpowiada,prawda?? ;).A mikii nic nie a przeciwko ze zaczelismy fachowo rozmawiac w jego watku,moze chce sie cos nauczyc;).No i co wazne nikt sie nie kłuci,bo nikt jak na razie nie prowokuje do tego:)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.