Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o ONKYO C-S5VL

teneke

Rekomendowane odpowiedzi

Nosze sie z zamiarem kupna odtwarzacza ONKYO C-S5VL. Chcialbym przedtem zaczerponac Waszych opini. Czy ktos posiada ten odtwarzacz? Co mozna sie ponim spodziewac? Jako, ze nie znam sie na sprawach technicznych, moze ktos czytajac opis i parametry moze wiecej napisac? W sieci nie ma za wiele oprocz opisow dystrybutora.

A

https://www.audiostereo.pl/topic/71640-co-sadzicie-o-onkyo-c-s5vl/

Naprawde nikt nie ma lub nie maial do czynienia z tym odtwarzaczem?

W Nimczech dostal same Sehr Gut noty, wiec mysle, ze warto. Tym bardziej, ze w MM jest obnizka (ponizej 300EU).

A

No cóż,

Mam ten odtwarzacz i jestem z niego zadowolony.

Gra to z Creekiem Evo i AA Mimas II.

Zależało mi na odtwarzaczu CD i SACD. Zrezygnowałem z Rotela RCD951 i Samsunga HD745 na żecz jednego pudełka i nie żałuję.

W sklepie sprzedawca powiedział że jest bardziej "dizajnerski" niż audiofilski i dał do porównania jakiegos Arcama z SACD(oczywiscie duzo droższy) Różnica w cenie nie pokrywała różnicy w jakości dźwięku.

Ciekawe jest to że żadna gazeta nie chce tego grajka przetestować.

Pozdrawiam

Heniek

• 3 tygodnie później...

Wlasnie dzis go kupilem. Narazie testuje wejscie sluchawkowe. Jestem bardzo milo zaskoczony! Pierwsze co rzuca sie w uszy, to dynamika i swietnie kontrolowany bas.

Test, a wlasciwie opis mozna tutaj znalezc:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na zagranicznych stronach jest zdecydowanie wiecej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 miesiące później...

Panowie mam ptytanko:

Jak wrzucacie płytke SACD czy na wyjściach cyfrowych mamy sygnał tak żeby go podłączyć dalej np do zewnętrznego DACa?

Pytam bo miałem kiedyś jakiegoś Pioneera z odczytem SACD ale ograniczeniem jego było wykorzystanie tylko wyjść analogowych przy tym formacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.