Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz, uszkodzone gniazdo RCA

grzegorzlepek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Może ktoś mi pomoże w moim wzmacniaczu Creek Destiny w jakiś sposób uszkodziłem jedno z gniazd RCA. Na zakładce stereo dowiedziałem się, że jest to gniazdo modułowe podwójne.Stąd moje pytania. Czy to gniazdo oryginalne, różni się od takiego gniazda złoconego, które kosztuje 9,50zł?. Przez górną pokrywę wzmacniacza widać w środku, że gniazdo oryginalne od wewnątrz nie jest złocone.Czy będzie różnica w dźwięku pomiędzy tymi gniazdami ? Czy jest sens ściągnięcia z serwisu oryginalnego gniazda.

pozdrawiam Grzegorz

https://www.audiostereo.pl/topic/97978-wzmacniacz-uszkodzone-gniazdo-rca/

chciałoby się powiedzieć, że oryginalne jest lepsze. jednak nie ma takiej gwarancji, może producent przedstawi dowody na istnienie specjalnych technologi użytych podczas produkcji tego elementu, ale wątpię.

sprawdź czy stare przyciąga magnes, wtedy się przekonasz co jest warte. gniazda te swoją budową nie dają gwarancji, że wciskając ciasny wtyk wyjmiesz go bez części tego gniazda (metalowej rurki), tylko przykręcane do obudowy są naprawdę ok np: złącze RCA firmy Neutrik 7635

pozdrawiam,

jak chcesz już zmieniać to tylko na takie przykręcane, najlepiej poszukaj miedzianych cmc przykręcanych od zewnątrz obudowy żeby nie mieć w przyszłości problemów przy rozbieraniu sprzętu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.