Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Harman Kardon

feeling

Rekomendowane odpowiedzi

Niedługo będę posiadaczem HK 680, teraz szukam dobrych kolumn właśnie pod niego, kwota jaką chce na nie przeznaczyć to około 2000 zł.

Pytanie przede wszystkim do użytkowników tego wzmacnacza ale nie tylko, jakie kolumny do niego będą dobre a jakich unikać?

mam na uwadze:

B&W DM 603 S 3 - te podobają mi sie nabardziej ale podobno ciężko do nich dopasować wzmacniacz, pytanie jak sobie z nimi poradzi hk 680?

ELAC CL 142

DALI 450 lub 505?

Magnat Quantum 655

chciałbym aby potencjał wzmacniacza i kolumn był mniej więcej wykorzystany, wiem żę hk680 to bardzo dobry wzmacniacz ale czy te kolumny podane wyżej nie będą dla niego "zbyt" dobre lub zbyt słabe?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

https://www.audiostereo.pl/topic/98213-kolumny-do-harman-kardon/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu ludzie proponują na przykład.

Ukryta Zawartość

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Do takiego naprawdę dobrej klasy wzmacniacza takie badziewne kolumny. ;-(

Ja poleciłbym Monitor Audio RX6/RX8 Heco Celan , Magnat Quantum z serii 6 i 7, coś z oferty paradigma

Do takiego naprawdę dobrej klasy wzmacniacza takie badziewne kolumny. ;-(

Ja poleciłbym Monitor Audio RX6/RX8 Heco Celan , Magnat Quantum z serii 6 i 7, coś z oferty paradigma

twierdzisz ze te co podałem są badziewne? B&W DM 603 S 3 też?

Które z Heco Celan są warte uwagi bo widze dużo róznych modeli

Monitor Audio RX6/RX8 nie kupie nawet za 2500 zł używanych także odpadają

magnat quantum z serii 6 to np. polecany wcześniej Magnat Quantum 655 ale czy będzie lepszy niż B&W DM 603 S 3? nowe kupie w cenie 1800 zł za komplet a b&w za taka kwote nie kupie nawet używanych także chyba lepszym wyborem będzie b&w?

Wole jednak kupić coś używanego z wyższej półki niż nowego

Pisałem o Roth Audio.

B&W DM 603 S 3 to dobre kolumny. Mają jednak dość ostrą górę a Magnaty zagrają jednak mocniejszym basem. Ja polecam 655 uważam że mają mało konkurentów w swojej cenie.

Celany niestety też przekraczają twój budżet.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to jest dobra oferta ale cena to już ponad 3.5 tys.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.