Skocz do zawartości

TDL - rtl3

Typ sprzętu: Kolumny Podłogowe

Producent: TDL

Model: rtl3


Rewalacyjny

(4.5/5)


(4.5/5 na podstawie 4 opinii)

Alojz

Data dodania: 03 czerwiec 2024

Alojz

Data dodania: 03 czerwiec 2024

Jakość/cena
Ocena ogólna
Jakość/cena
Ocena ogólna
  • z punktu słyszenia nie audiofila ... rewelacja za tą kase. cud malina
  • mam je już ponad rok i jako nie audiofil minusów nie zauważyłem. no może poza deską podłogową która skłoniła mnie do zakupu granitów. co z kolei okazało się dobrym pomysłem

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt?: ponad rok

Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt?: od kogoś z neta ... nie pamietam juz

Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt?: trafiłem w necie kilka opinij które mnie przekonały

Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt: Marantz PM420 + TDL RTL3 Special Edition aktualnie podpięte do kompa. czasem słucham czarnych krążków na Lenco L75

Opinia:

Witam. posiadam Marantz PM420 + TDL RTL3 Special Edition aktualnie podpięte do kompa ... jestem bardzo zadowolony. nie jestem audiofilem i nie potrafię pisać o dźwięku:) ale ten zestaw gra po prostu cudnie.

dokupiłem im granitowe sufity i podłogi w zakładzie pogrzebowym:). taka w tedy była głupawka ale to chyba nie był zły pomysł. kupiłem też samoprzylepną gumę 5mm. jest ona przyklejona od spodu głośników zamiast deski podłogowej i od spodu górnych granitów na całej płaszczyźnie. od spodu podłogowych granitów podklejony jest filc 4mm na całej powierzchni. granity i głośniki nie są połączone na stałe. wszystko po prostu leży jedno na drugim.

głośniki na bank są źle ustawione i mam sporo gratów w pomieszczeniu i generalnie mam je za plecami :). a i tak jestem bardzo zadowolony.

poniżej skromna fotka. bo moim bajzlem chwalić się dziś nie będę

0Azofx7BTHWHCo5GEZbZEw.png


913r0

Data dodania: 01 wrzesień 2014

913r0

Data dodania: 01 wrzesień 2014

Jakość/cena
Ocena ogólna
Jakość/cena
Ocena ogólna
  • Niesamowita reprodukcja, unikatowy dół, sprężysty, kontrolowany.
  • Wykończenie. Jednak za te koszty nie mozna oczekiwać lakieru fortepianowego.

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt?: krócej niż 1 miesiąc

Ile zapłaciłeś/aś?: 100 funtów plus transport

Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt?: Legenda, miałem okazje słuchać zestawów zmodyfikowany na scanspeak revelator

Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie?: Zmodernizowane z Xavian xn360, Wilson watt puppy 5.1, Dalli Grand, Proac response 3.5, Proac D25 i inne. Tylko Wilson nawiązał walkę. Reszta poległa.

Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt: Patrz opis w opinii. Zmodernizowane na McIntosh z monoblokami lampowymi. Inne z Passem, Parasoundem, Lammem i inne. Okablowanie Nordost Heimdall, Audio Quest, K2 i inne. W każdej konfiguracji pokazały pazur, godny najwyższej półki.

Opinia:

Jest to zdecydowanie sprzęt audiofilski. Unikatowa konstrukcja z linia transmisyjna. Jakość dźwięku jest uwodzicielska. Na bazie tej kolumny, przy wykorzystaniu wysokiej jakości przetwornikow budowane sa kolumny które powalają konstrukcje za naprawdę ciężkie pieniądze. Wielu ekstremalnych audiofilow korzysta z tego rozwiązania. Panowie aby docenić jakość tych kolumn trzeba je podłączyć do dobrze zestrojonego zestawu i litości czegoś więcej niż Sony czy Yamaha. To nie sa kolumny do zestawów budżetowych i przy ich zakupie nie należy sie kierować czynnikiem cena. Inna sprawa ze to sprzęt z blisko dwóch dekad wstecz. Nie każdy był odpowiednio traktowany. Zanim zamieścicie tego typu opinie napiszcie coś o swoich AUDIOFILSKICH systemach. Np jakie kable itd. U mnie grają na DacMagic Cambridge Audio, interkonekty Nordosta WireWizard oraz techlinki stosowane w analogowej stacji czołowej telewizji kablowej, preamp lampowy DIY (klon Marantza), końcówka GAINCLONE z dobrym trafo, kable Nordosty SolarWind plus własne odkrycie z przemysłu telekomunikacyjnego. Całość swietnie sie zestroiła. Wcześniejsze Monitor Audio RX8 (całkiem nowe), wypadają inaczej, mniej korzystnie. W tej chwili napawam sie dźwiękiem z TDL RTL3 z dobrze zachowanego zestawu który kupiłem w Anglii za 100 funtów. Koszt transportu był większy. Nabyłem z zamiarem modyfikacji jednak zaskoczył mnie poziom oryginalnej konstrukcji.


stecko

Data dodania: 02 lipiec 2008

stecko

Data dodania: 02 lipiec 2008

Jakość/cena
Ocena ogólna
Jakość/cena
Ocena ogólna
  • - bas - gora - wyglad
  • za te pieniadze NIE MAM

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt?: od 1 miesiąca do roku

Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt?: cena! i sladowe opinie w necie

Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt: yamaha dsp A2, sony cdp-xb720QS

Opinia:

Calkiem niezle kolumny podlagowe z zarysowanym dolnym pasmem. Dobrze rozstawione kolumny zagraja jak niezly subwoofer:) Gora bez znieksztalcen. Zgadzam sie z opinia wyzej ze nadaja sie do dico, techno - ogolnie muzy rozrywkowej choc czarna murzynska muzyka tez im odpowiada:)

Opisuje werje SE czyli ze zmienionym wysokotonowcem i korekta w zwrotnicy.


krzylo

Data dodania: 16 listopad 2005

krzylo

Data dodania: 16 listopad 2005

Jakość/cena
Ocena ogólna
Jakość/cena
Ocena ogólna
  • duża moc, niezły bas, efektywność, wygląd ( bez maskownic )
  • duża wrażliwość na ustawienie w pomieszczeniu, zbyt nisko umieszczone gwizdki

Jak długo posiadasz oceniany sprzęt?: ponad rok

Gdzie kupiłeś/aś oceniany sprzęt?: z ogłoszenia od pierwszego właściciela

Dlaczego wybrałeś/aś ten sprzęt?: Duże i solidne. W sklepie kosztowały wtedy 2500zł...

Z czym porównywałeś/aś przed decyzją o zakupie?: KEF Q75, Technics SB-C350, Infinity Reference 60

Podaj zestaw w jakim używany jest oceniany sprzęt: Sony TA-F570ES, CDP-X202ES, ST-S505ES

Opinia:

Nie będę oceniał tych kolumn w kategoriach audiofilskich bo te kolumny do tej grupy nie należą. Polecam je każdemu kto lubi głośno posłuchać muzy, z mięsistym basem bez ograniczeń. Są idealne do rocka , techno, disco itp.

Bas mają naturalny i miękki. Góra czyściutka. Kolumny te są bardzo wrażliwe na ustawienie. U mnie stoją metr od ścian po rogach i jest dobrze.

Ogólnie najlepszy odsłuch mam jak postawię fotel 2m przed nimi. "Przestrzeń" jest wtedy niesamowita, trochę jak w słuchawkach wysokiej klasy. Kolumny są nieduże ( 88cm), więc stoją u mnie na zwykłych cegłach! Z kolcami mają teraz 1m. Mimo to gwizdki i tak są za nisko i trzeba będzie coś jeszcze podstawić.

Polecam je każdemu nie zarażonemu "audiofilskim" dźwiękiem drogich konstrukcji. Do muzyczki ogólnie "rozrywkowej" są idealne.




Opinie użytkowników

Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.