Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo do Canton Digital 2

eddie9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Proszę o pomoc w wyborze wzmacniacza.

Kolumny to Canton Digital 2 wraz z kontrolerem - kolumny uniwersalne.

Rodzaj muzyki: rock/metal (najwięcej), jazz (średnio) i muzyka poważna (najmniej).

I tutaj pytanie:

Postawić na wzmacniacz vintage typu Nakamichi PA7E/CA5E (lub inne przedwzmacniacz) lub Krell KAV 300i, czy też na sprzęt nowszy (też używany lub nowy) Atoll in100SE/in200SE (przedział do 6kPLN).

Czy też macie jakieś doświadczenia z tymi kolumnami i możecie polecić inny wzmacniacz?

Z góry dziękuję za informację

Pozdrawiam

eddie

https://www.audiostereo.pl/topic/142735-wzmacniacz-stereo-do-canton-digital-2/

Słuchałem (na testach) kiedyś tych kolumn dość długo i właśnie pod kątem metalu. Grało to wtedy z dzielonym zestawem Myryada, bodajże. Było nieźle, ale w ciężkich brzmieniach bez szału. Unikałbym tu wzmaków opowiadajacych się wyraźnie po jasnej stronie mocy. Z nowych pieców spróbuj przetestować też Denona PMA 1600Ne. Na papierze nie imponuje może mocą, ale zapewnia dobrą dynamikę i kontrolę basu, a przy okazji odpowiednio dociąża dźwięk, brzmienie nabiera mięcha, co jest szczególnie ważne w slabszych realizacjach. Atolle też oczywiscie wypróbuj. Opiniami na forum mozna sie tylko sugerować, wzmak wybierz koniecznie po testach:-)

41 minut temu, CartmanEric napisał:

Słuchałem (na testach) kiedyś tych kolumn dość długo i właśnie pod kątem metalu. Grało to wtedy z dzielonym zestawem Myryada, bodajże. Było nieźle, ale w ciężkich brzmieniach bez szału. Unikałbym tu wzmaków opowiadajacych się wyraźnie po jasnej stronie mocy. Z nowych pieców spróbuj przetestować też Denona PMA 1600Ne. Na papierze nie imponuje może mocą, ale zapewnia dobrą dynamikę i kontrolę basu, a przy okazji odpowiednio dociąża dźwięk, brzmienie nabiera mięcha, co jest szczególnie ważne w slabszych realizacjach. Atolle też oczywiscie wypróbuj. Opiniami na forum mozna sie tylko sugerować, wzmak wybierz koniecznie po testach:-)

Dzięki za sugestie.

Teraz gram na Sansui au-911dg.

Przeczytałem już chyba wszystkie wątki na forum odnośnie Naka i Krella i przyznam, że największy mętlik mam w głowie czy wybrać coś ze starej gwardii (ale bardzo mocne) czy też coś nowego.

Z używkami może (ale nie musi, jak znajdziesz piec gdzieś blisko i dasz radę przekonac sprzedawcę) problem z odsluchem w domu. No a kupowanie czegos w tej kwocie w ciemno, czy nawet odsluch w zupelnie innych niz domowe warunkach akustycznych, to chyba jednak spore ryzyko. 

Dzięki za sugestie.

Teraz gram na Sansui au-911dg.

Przeczytałem już chyba wszystkie wątki na forum odnośnie Naka i Krella i przyznam, że największymętlik mam w głowie czy wybrać coś ze starej gwardii (ale bardzo mocne) czy też coś nowego.

Nie wiem czy coś pomogę ale porównywałem sansui 911 z atoll in 100 se i lepiej wypadł 911. Kolumny tannoy precision 6.2. 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.